• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Boršč pro labužníky r. 1878
Napište svůj komentář k receptu

Boršč pro labužníky r. 1878

autor: František Brusák
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Boršč pro labužníky r. 1878
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 750
      g hovězí maso
    • 500
      g vepřové maso
    • 2
      ks červená řepa Velká
    • 2
      ks cibule
    • 1
      ks petržel
    • 1
      ks celer
    • 3
      ks bobkový list 2-3
    • 15
      nové koření 10-15
    • 1
      pórek
    • citron
    • 300
      ml bílé víno 200-300 / Stolní
    • petrželka
    • kopr
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Hovězí i vepřové maso uvaříme s veškerou zeleninou a kořením. Červenou řepu omyjeme, oloupeme a vcelku upečeme v troubě. Měkkou řepu nakrájíme na nudličky, vložíme do teriny(polévkové mísy), přidáme šťávu z jednoho citronu, bílé víno, uvařené maso nakrájené na kostky, sekaný kopr a petrželku a zalijeme horkým scezeným masovým vývarem.
2
Podle chuti osolíme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pohár pro labužníky

Pohár pro labužníky

Kotlety pro labužníky

Kotlety pro labužníky

iNDYho kuřecí specialita pro labužníky I.

iNDYho kuřecí specialita pro…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kateřina Novotná | 22. 4. 2011 13:25

    Zajímavý recept. Boršč jsem dlouhou dobu odmítala jíst. Až později jsem mu přišla na chuť. A ruské kuchyni vůbec. Zajímavou reportáž o vaření v rusku jsem našla tady: http://www.vseovareni.cz/magazin/ruska-kuchyne-ryby-zeli-polevky-vodka-kvas-i-kavia/

  • František Brusák | 15. 5. 2007 07:01

    V polévce kde se používá víno nelze použít smetanu a ani tenkrát nebyla zakysaná smetana a co se týká vína tak stolní víno je stále jen stolní není ani polosuché ani suché.Stolní víno je třeba mešní. Co se týká zelí tak to používají pouze na ukrajině.Jinak Boršč je bez zelí.Ať je to Moskevský,Kyjevský,Litevský a nebo Běloruský chladník jako studená polévka pro horké letní dny.

  • Eva | 10. 5. 2007 00:07

    Boršč bez zakysané smetany si nedokážu představit. Tak raději volím 21. století

  • Jozef T. | 9. 5. 2007 16:05

    Aj ked je mozné, ze v 19. st. sa nehovorilo otom, ci víno má byt suché, polosuché atd., domnievam sa, ze ak je tam citrón mohlo by byt víno polosladké az sladké. Predpokladám, ze autor recept vyskúsal a mohol by ho doplnit (upresnit). Dakujem.

  • Majka Rončáková | 9. 5. 2007 10:00

    Kde je zelí?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Bobkový list Celer Červená řepa Cibule Citron Hovězí maso Kopr Nové koření Petržel Petrželka Pórek Sůl Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Brokolicový koláč

Brokolicový koláč

Rybí filé v těstíčku

Rybí filé v těstíčku

Zabijačkový guláš

Zabijačkový guláš

Roštěnky na kmínu

Roštěnky na kmínu

Čínské masové placičky alá Zita Kabátová

Čínské masové placičky alá Zita…

Závitky s cibulovou náplní

Závitky s cibulovou náplní

Dvoubarevné margot řezy - píchané

Dvoubarevné margot řezy - píchané

Krůtí chilli con carne

Krůtí chilli con carne

Špenátový salát s mozzarellou

Špenátový salát s mozzarellou

Doporučujeme

30 minut
Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami

Rybí karbanátky s bylinkovými…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

324
Jemná kuřecí polévka
Jemná kuřecí polévka
192
Bramborový guláš se smetanou
Bramborový guláš se…
71
Houbový guláš
Houbový guláš
50
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
49
Rybí polévka s rajčaty
Rybí polévka s rajčaty

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

SportRevue.cz FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Boršč pro labužníky r. 1878
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact