• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Boršč od Tefalu
Napište svůj komentář k receptu

Boršč od Tefalu

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
2.4
hodnotilo: 5
doba přípravy: 150 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Boršč od Tefalu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 800
      g hovězí maso
    • 200
      g vepřové maso
    • 1
      ks bílé zelí
    • 4
      ks mrkev
    • 2
      ks cibule
    • 1
      ks fenykl
    • 1
      ks červená řepa
    • 1
      plechovka rajčatové pyré
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      ks zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

1
Do 3 litů vody přidáme maso a uzený špek. Přivedeme k varu a odstraníme pěnu. Přidáme nadrobno nakrájenou mrkev, zelí, cibuli, červenou řepu, fenykl a rajské pyré. Okořeníme a vaříme cca 2 hodiny. Maso pokrájíme a na talíř přidáme smetanu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Boršč s jehněčím masem

Boršč s jehněčím masem

Boršč

Boršč

Ukrajinský boršč

Ukrajinský boršč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kuchařka on-line | 16. 11. 2005 09:13

    Jo, já myslela Michala Kubíčka :)) a psala něco jiného. Jinak boršč dělávám podle receptu Ukrajinský boršč pravidelně na Nový rok.

  • Anonym | 16. 11. 2005 08:23

    Myslím si, že Sanča Fülle i Kuchařka on-line se mýlí, protože paní Marie Vyhnalová reagovala pravděpodobně na komentář Michala Kubíčka. Kdyby reagovala na komentář Michala S. nedávalo by to smysl!

  • Kuchařka on-line | 15. 11. 2005 17:05

    Sanča Fülle: paní Vyhnalová reagovala na komentář pana Michala S. z 21.10.2005. Všimněte si prosím datumu přidání komentáře.

  • Sanča Fülle | 15. 11. 2005 14:21

    Paní Vyhnalová, pan Fidlík není k smíchu, ještě jednou si pozorně přečtěte jeho komentář. Pak zjistíte, že od něj vlastně opisujete.-)Boršč mám moc ráda a zkusila jsem už několik receptů. Tenhle vyzkouším příště.

  • ludmila chroma | 8. 11. 2005 07:37

    Zdravím čtenáře: protože jsem neměla bulvu fenyklu, musela jsem do polévky přidat kysané zelí a trochu ji okyselit octem. Byla by snesla i kopr, pokud by byl doma... Uzené do ní chutově zapadlo.

  • Anonym | 31. 10. 2005 17:51

    Tak jsem zkusila boršč, fenyklovou bulvu jsem nemohla sehnat, jsme malé město :o)) ale nakonec sehnala a je to fakt fakt dobré. Byla jsem až překvapena. Nečekala jsem to. Dobrota, zařazuji do svých zaručených receptů

  • Marie K. | 31. 10. 2005 12:35

    Moc nám chutnalo, doporučuji. Je to zdraví, velmi chutná polévka plná zeleniny. Skvělá chuť!! Děkuji za recept.

  • Fidlík | 25. 10. 2005 18:35

    Ahoj!Ja som žil v Kijeve 3 roky a musím priznať, že ani fazuľu a ani údené mäso som v boršči nikdy nejedol. Taktiež musím priznať, že z ukrajinskej kuchyne to je snáď moje najobľúbenejšie jedlo a keby moje deti neboli také poamerikazované so svinstvami ako Hamburger a pod., tak by sme ho s manželkou určite varili aspoň raz do týždňa.Čo sa týka uvedeného receptu, myslím si, že treba rešpektovať autora a taktiež pozitívne ohlasy tých čitateľov, ktorí recept vyskúšali a si ho pochvaľujú. Ja zostanem pri tom “mojom”, ktorý som si doniesol z Kijeva, bol som pri jeho varení a pre mňa je ten “najlepší”. Napriek tomu si myslím, že každý nový recept môže obohatiť našu kuchyňu a to bez ohľadu na to, či ho rešpektujeme na 100 %, alebo len čiastočne. Tí, ktorí nemali možnosť ochutnať Boršč v autentickom prostredí, či už v reštaurácii, alebo v ukrajinskej rodine, vďaka receptu ho majú možnosť vyskúšať doma. Čo sa týka názvu, o tom samozrejme nediskutujem...

  • Marie Vyhnalova | 23. 10. 2005 07:23

    Milý Michale, co Ti vadí? Název? Jsi k smíchu. Než budeš něco hodnotit, vyzkoušej recept. O to tady v těchto komentářích jde, víš? My jsme včera polévku dělali a je moc dobrá!! Tudíž nám je úplně jedno, zda se jmenuje tak či onak.

  • Ira | 22. 10. 2005 16:04

    Boršč je ukrajinska polévka (není ruská - oni vaří šči ze zelí), a každá žena u nás má svůj recept. Mám moc ráda boršč mé tchyně. Můj boršč má vůbec jinou chut', ale je lehký a zelenina zustává chrupá /asi čerstvá/.

  • Michala S. | 21. 10. 2005 09:42

    Pamatuji si, když v Praze otevřeli Arbat. Tam jsem jedla boršč poprve, pak i jiných státech. Opravdu se připravuje všude úplně jinak. Každý si přidá nebo ubere to, co mu vyhovuje. Tento recept je dobrý. Moc dobrý. Chválím ho a dávám jedna.

  • Michal Kubíček | 21. 10. 2005 08:51

    Vim, ze to asi nezverejnite, ale borsc od Tefalu. !!! Fujtajbl. To uz tady rovnou muzete davat recepty typu Knedlo vepro zelo od Siemense nebo Halusky od Zepteru. Zni to vazne stejne "uzasne".

  • Monika V. | 19. 10. 2005 14:40

    Polévku jsem udělala bez uzeného a i tak byla vynikající. Moc nám chutnalo.

  • Jana Krejčí | 18. 10. 2005 10:33

    Moooc dobré, to se ti moji kluci olizovali až za ušima. Dobroučký papáníčko!

  • Gaba *** | 18. 10. 2005 08:26

    Super, super polévka. Dobrůtka. Chválím :o))

  • Di | 15. 10. 2005 07:44

    Přesto si dovolím ještě jednu malou poznámku o původu boršče. Smažený "vídeňský" řízek rozhodně není původu českého a dokonce ani rakouského. Přesto ho v těchto zemích prakticky považují za své typické jídlo. Moskevský boršč rozhodně existuje, přestože je to ukrajinské národní jídlo. Možná to bude tím, že ho v těchto krajinách vařívali už v době, kdy se ještě východní Slované nedělili na Rusy, Bělorusy a Ukrajince, ale tvořili jeden "národ". Proto mají hodně tradic společných, včetně nejstaršího státu Kyjevské Rusi a třeba včetně boršče - jen ho všude dělají trochu jinak. Diskutovat se dá o čemkoliv, ale proč hned poznámky, Kde jste to slyšela s osmi otazníky. Žádný přece nemůže vědět úplně všechno!!!!!!!!!!

  • Jana Smolíková | 14. 10. 2005 18:36

    Ňamka, ňamka .... super polévka!!

  • Mirka Fořtová | 14. 10. 2005 18:22

    No tady je teda diskuse :o)) A zkoušel někdo tento recept, když jste všichni tak chytří? Boršč je opravdu ukrajinské jídlo. Ale toto se zde snad nehodnotí, či se pletu? Recept je dobrý, chutnalo nám. Síso, místo uzeného špeku jsem dala uzenou rolku a hovězí spíš libovější. Tak ať Vám také chutná!

  • Di | 12. 10. 2005 23:02

    Ano, jedla jsem boršč v Moskvě, ale už to nějaký ten pátek bude.

  • Sísa | 12. 10. 2005 09:20

    A uzené vepřové hrudí je ten uzený špek?Hovězí použít jako na polévku? Jsem začátečník a tak neznám některé názvy. Díky za radu

  • Karel Prokopič | 11. 10. 2005 23:25

    Pravý Rus vám řekne jeden fakt: boršč vůbec není ruské, ale ukrajinské jídlo! Ve většině ruských rodin se nedělá. Mají své šči. Nikde tam nedávají tolik věcí jako v Česku.Např. uzeniny. Hovězí maso se po uvaření VYJME, nakrájí a dává se do boršče až nakonec. Hustý boršč "po česku" Rusy tady moc neuchvacuje. Mám to procestovaný mockrát.

  • Kuchařka on-line | 11. 10. 2005 21:05

    Do moskevského boršče se skutečně přidává šunka a párek. Do kyjevského, který se připravuje ze stejného dílu hovězí a skopového masa se zase přidávají fazole, navinulá jablka, celerová nať a sladká paprika. Černigovský boršč se připravuje z vepřového masa, patizonů, jablíček a fazolí. A tak dále...

  • evka | 11. 10. 2005 19:20

    Já nevím, Di, tys jedla borš přímo v Moskvě? Já jsem teda byla půl roku ve Volgogradu, boršč jsem tam jedla mockrát, ale uzené ani nic podobného tam rozhodně nedávají. Po pravdě řečeno, ani jsem tam uzené nebo šunku nikdy neviděla - neuvěřitelná bída...

  • Di | 11. 10. 2005 15:49

    Třeba v Moskvě Evo, protože do pravého moskevského boršče se dává hovězí maso, šunka a párek.

  • Eva | 10. 10. 2005 12:40

    Dančo, a vy děláte boršč z uzenin????????Kde jste to slyšela?

  • Libuše Kuncová | 8. 10. 2005 17:45

    Nemohu nenapsat jak nám chutnalo! Moc jsme si pochutnali a i když polévky byl velký hrnec, byla hned pryč. A to je u nás co říct :o)

  • Jana Koutová | 2. 10. 2005 08:37

    Tento recept jsem vyzkoušela a polévka je vážně výborná.

  • Danča | 27. 9. 2005 18:02

    Báječný recept!!! Doporučuji všem. Ingredience vytvoří báječnou plnou chuť polévky. Naše rodina nemá ráda párky a uzeniny, proto nás tato úprava borščce nadchla. Je výborný.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé zelí Červená řepa Cibule Fenykl Hovězí maso Mrkev Pepř mletý Rajčatové pyré Sůl Vepřové maso Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zelníky

Zelníky

Kuře a la kachna II.

Kuře a la kachna II.

Cuketa na smetaně

Cuketa na smetaně

Brambory - cukroví

Brambory - cukroví

Kuřecí mňamka ve smetanovo sýrové omáčce

Kuřecí mňamka ve smetanovo sýrové…

Perníková buchta s jablky

Perníková buchta s jablky

Kokosová žmolenka (drobenka)

Kokosová žmolenka (drobenka)

Vajíčková pomazánka se sýrem

Vajíčková pomazánka se sýrem

Ledový salát jako příloha

Ledový salát jako příloha

Doporučujeme

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

140
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
117
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …
33
Steak s houbovým přelivem
Steak s houbovým přelivem
26
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
25
Bramborovo-celerový salát
Bramborovo-celerový salát

Zajímavé články

Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak složit naplněnou tortillu
Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak…
Jablečný štrúdl 4x jinak: Výborný je z listového, taženého, pivního i mrkvového těsta
Jablečný štrúdl 4x jinak: Výborný je z listového,…
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která obzvlášť miluje jeden koláč
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která…
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle skvěle zamaskovat a vařit s ní je legrace
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle…
AHA.cz Bavič Petr Novotný: Nehezká slova na adresu odsouzeného syna

Bavič Petr Novotný: Nehezká slova na adresu odsouzeného syna

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Blesk pro ženy Móda z premiéry filmu Franz: Čaputová předvedla stylistické fígle! A kdo ještě zazářil?

Móda z premiéry filmu Franz: Čaputová předvedla stylistické fígle! A kdo ještě zazářil?

Ženy.cz Co si pustit, když venku prší? Podzimní filmy a seriály, které vás zahřejí víc než čaj

Co si pustit, když venku prší? Podzimní filmy a seriály, které vás zahřejí víc než čaj

Blesk.cz Dancingerová pár měsíců po rozchodu: Růže, k lásce schůdeček…

Dancingerová pár měsíců po rozchodu: Růže, k lásce schůdeček…

SportRevue.cz Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Co slibují karty pro první podzimní týden? Blesk z čistého nebe pro jedno znamení! A kdo bude krotit vášně?

Co slibují karty pro první podzimní týden? Blesk z čistého nebe pro jedno znamení! A kdo bude krotit vášně?

  • Recepty.cz
  • Boršč od Tefalu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact