• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Boršč od Tefalu
Napište svůj komentář k receptu

Boršč od Tefalu

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
2.4
hodnotilo: 5
doba přípravy: 150 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Boršč od Tefalu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 800
      g hovězí maso
    • 200
      g vepřové maso
    • 1
      ks bílé zelí
    • 4
      ks mrkev
    • 2
      ks cibule
    • 1
      ks fenykl
    • 1
      ks červená řepa
    • 1
      plechovka rajčatové pyré
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      ks zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

1
Do 3 litů vody přidáme maso a uzený špek. Přivedeme k varu a odstraníme pěnu. Přidáme nadrobno nakrájenou mrkev, zelí, cibuli, červenou řepu, fenykl a rajské pyré. Okořeníme a vaříme cca 2 hodiny. Maso pokrájíme a na talíř přidáme smetanu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Boršč s jehněčím masem

Boršč s jehněčím masem

Boršč

Boršč

Ukrajinský boršč

Ukrajinský boršč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kuchařka on-line | 16. 11. 2005 09:13

    Jo, já myslela Michala Kubíčka :)) a psala něco jiného. Jinak boršč dělávám podle receptu Ukrajinský boršč pravidelně na Nový rok.

  • Anonym | 16. 11. 2005 08:23

    Myslím si, že Sanča Fülle i Kuchařka on-line se mýlí, protože paní Marie Vyhnalová reagovala pravděpodobně na komentář Michala Kubíčka. Kdyby reagovala na komentář Michala S. nedávalo by to smysl!

  • Kuchařka on-line | 15. 11. 2005 17:05

    Sanča Fülle: paní Vyhnalová reagovala na komentář pana Michala S. z 21.10.2005. Všimněte si prosím datumu přidání komentáře.

  • Sanča Fülle | 15. 11. 2005 14:21

    Paní Vyhnalová, pan Fidlík není k smíchu, ještě jednou si pozorně přečtěte jeho komentář. Pak zjistíte, že od něj vlastně opisujete.-)Boršč mám moc ráda a zkusila jsem už několik receptů. Tenhle vyzkouším příště.

  • ludmila chroma | 8. 11. 2005 07:37

    Zdravím čtenáře: protože jsem neměla bulvu fenyklu, musela jsem do polévky přidat kysané zelí a trochu ji okyselit octem. Byla by snesla i kopr, pokud by byl doma... Uzené do ní chutově zapadlo.

  • Anonym | 31. 10. 2005 17:51

    Tak jsem zkusila boršč, fenyklovou bulvu jsem nemohla sehnat, jsme malé město :o)) ale nakonec sehnala a je to fakt fakt dobré. Byla jsem až překvapena. Nečekala jsem to. Dobrota, zařazuji do svých zaručených receptů

  • Marie K. | 31. 10. 2005 12:35

    Moc nám chutnalo, doporučuji. Je to zdraví, velmi chutná polévka plná zeleniny. Skvělá chuť!! Děkuji za recept.

  • Fidlík | 25. 10. 2005 18:35

    Ahoj!Ja som žil v Kijeve 3 roky a musím priznať, že ani fazuľu a ani údené mäso som v boršči nikdy nejedol. Taktiež musím priznať, že z ukrajinskej kuchyne to je snáď moje najobľúbenejšie jedlo a keby moje deti neboli také poamerikazované so svinstvami ako Hamburger a pod., tak by sme ho s manželkou určite varili aspoň raz do týždňa.Čo sa týka uvedeného receptu, myslím si, že treba rešpektovať autora a taktiež pozitívne ohlasy tých čitateľov, ktorí recept vyskúšali a si ho pochvaľujú. Ja zostanem pri tom “mojom”, ktorý som si doniesol z Kijeva, bol som pri jeho varení a pre mňa je ten “najlepší”. Napriek tomu si myslím, že každý nový recept môže obohatiť našu kuchyňu a to bez ohľadu na to, či ho rešpektujeme na 100 %, alebo len čiastočne. Tí, ktorí nemali možnosť ochutnať Boršč v autentickom prostredí, či už v reštaurácii, alebo v ukrajinskej rodine, vďaka receptu ho majú možnosť vyskúšať doma. Čo sa týka názvu, o tom samozrejme nediskutujem...

  • Marie Vyhnalova | 23. 10. 2005 07:23

    Milý Michale, co Ti vadí? Název? Jsi k smíchu. Než budeš něco hodnotit, vyzkoušej recept. O to tady v těchto komentářích jde, víš? My jsme včera polévku dělali a je moc dobrá!! Tudíž nám je úplně jedno, zda se jmenuje tak či onak.

  • Ira | 22. 10. 2005 16:04

    Boršč je ukrajinska polévka (není ruská - oni vaří šči ze zelí), a každá žena u nás má svůj recept. Mám moc ráda boršč mé tchyně. Můj boršč má vůbec jinou chut', ale je lehký a zelenina zustává chrupá /asi čerstvá/.

  • Michala S. | 21. 10. 2005 09:42

    Pamatuji si, když v Praze otevřeli Arbat. Tam jsem jedla boršč poprve, pak i jiných státech. Opravdu se připravuje všude úplně jinak. Každý si přidá nebo ubere to, co mu vyhovuje. Tento recept je dobrý. Moc dobrý. Chválím ho a dávám jedna.

  • Michal Kubíček | 21. 10. 2005 08:51

    Vim, ze to asi nezverejnite, ale borsc od Tefalu. !!! Fujtajbl. To uz tady rovnou muzete davat recepty typu Knedlo vepro zelo od Siemense nebo Halusky od Zepteru. Zni to vazne stejne "uzasne".

  • Monika V. | 19. 10. 2005 14:40

    Polévku jsem udělala bez uzeného a i tak byla vynikající. Moc nám chutnalo.

  • Jana Krejčí | 18. 10. 2005 10:33

    Moooc dobré, to se ti moji kluci olizovali až za ušima. Dobroučký papáníčko!

  • Gaba *** | 18. 10. 2005 08:26

    Super, super polévka. Dobrůtka. Chválím :o))

  • Di | 15. 10. 2005 07:44

    Přesto si dovolím ještě jednu malou poznámku o původu boršče. Smažený "vídeňský" řízek rozhodně není původu českého a dokonce ani rakouského. Přesto ho v těchto zemích prakticky považují za své typické jídlo. Moskevský boršč rozhodně existuje, přestože je to ukrajinské národní jídlo. Možná to bude tím, že ho v těchto krajinách vařívali už v době, kdy se ještě východní Slované nedělili na Rusy, Bělorusy a Ukrajince, ale tvořili jeden "národ". Proto mají hodně tradic společných, včetně nejstaršího státu Kyjevské Rusi a třeba včetně boršče - jen ho všude dělají trochu jinak. Diskutovat se dá o čemkoliv, ale proč hned poznámky, Kde jste to slyšela s osmi otazníky. Žádný přece nemůže vědět úplně všechno!!!!!!!!!!

  • Jana Smolíková | 14. 10. 2005 18:36

    Ňamka, ňamka .... super polévka!!

  • Mirka Fořtová | 14. 10. 2005 18:22

    No tady je teda diskuse :o)) A zkoušel někdo tento recept, když jste všichni tak chytří? Boršč je opravdu ukrajinské jídlo. Ale toto se zde snad nehodnotí, či se pletu? Recept je dobrý, chutnalo nám. Síso, místo uzeného špeku jsem dala uzenou rolku a hovězí spíš libovější. Tak ať Vám také chutná!

  • Di | 12. 10. 2005 23:02

    Ano, jedla jsem boršč v Moskvě, ale už to nějaký ten pátek bude.

  • Sísa | 12. 10. 2005 09:20

    A uzené vepřové hrudí je ten uzený špek?Hovězí použít jako na polévku? Jsem začátečník a tak neznám některé názvy. Díky za radu

  • Karel Prokopič | 11. 10. 2005 23:25

    Pravý Rus vám řekne jeden fakt: boršč vůbec není ruské, ale ukrajinské jídlo! Ve většině ruských rodin se nedělá. Mají své šči. Nikde tam nedávají tolik věcí jako v Česku.Např. uzeniny. Hovězí maso se po uvaření VYJME, nakrájí a dává se do boršče až nakonec. Hustý boršč "po česku" Rusy tady moc neuchvacuje. Mám to procestovaný mockrát.

  • Kuchařka on-line | 11. 10. 2005 21:05

    Do moskevského boršče se skutečně přidává šunka a párek. Do kyjevského, který se připravuje ze stejného dílu hovězí a skopového masa se zase přidávají fazole, navinulá jablka, celerová nať a sladká paprika. Černigovský boršč se připravuje z vepřového masa, patizonů, jablíček a fazolí. A tak dále...

  • evka | 11. 10. 2005 19:20

    Já nevím, Di, tys jedla borš přímo v Moskvě? Já jsem teda byla půl roku ve Volgogradu, boršč jsem tam jedla mockrát, ale uzené ani nic podobného tam rozhodně nedávají. Po pravdě řečeno, ani jsem tam uzené nebo šunku nikdy neviděla - neuvěřitelná bída...

  • Di | 11. 10. 2005 15:49

    Třeba v Moskvě Evo, protože do pravého moskevského boršče se dává hovězí maso, šunka a párek.

  • Eva | 10. 10. 2005 12:40

    Dančo, a vy děláte boršč z uzenin????????Kde jste to slyšela?

  • Libuše Kuncová | 8. 10. 2005 17:45

    Nemohu nenapsat jak nám chutnalo! Moc jsme si pochutnali a i když polévky byl velký hrnec, byla hned pryč. A to je u nás co říct :o)

  • Jana Koutová | 2. 10. 2005 08:37

    Tento recept jsem vyzkoušela a polévka je vážně výborná.

  • Danča | 27. 9. 2005 18:02

    Báječný recept!!! Doporučuji všem. Ingredience vytvoří báječnou plnou chuť polévky. Naše rodina nemá ráda párky a uzeniny, proto nás tato úprava borščce nadchla. Je výborný.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé zelí Červená řepa Cibule Fenykl Hovězí maso Mrkev Pepř mletý Rajčatové pyré Sůl Vepřové maso Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Listové taštičky plněné mletým masem

Listové taštičky plněné mletým masem

Zakázaná buchta

Zakázaná buchta

Linecké košíčky

Linecké košíčky

Řezy Pribiňáček

Řezy Pribiňáček

Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní jídlo

Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní…

Brokolicové karbanátky II

Brokolicové karbanátky II

Palačinkové řízky s bešamelem

Palačinkové řízky s bešamelem

Zapečené vepřové plátky se slaninou a Moravankou

Zapečené vepřové plátky se slaninou a…

Margot buchta z remosky

Margot buchta z remosky

Doporučujeme

30 minut
Treska s gratinovanou brokolicí a mandlemi

Treska s gratinovanou brokolicí a…

40 minut
Polévka z pečených rajčat

Polévka z pečených rajčat

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

119
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…
63
Smoothie bowl čokoládová s kokosovým mlékem a banánem
Smoothie bowl čokoládová…
36
Zelný salát se zeleninou
Zelný salát se zeleninou
35
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
29
Knedlíkové nebo toustové kapsy
Knedlíkové nebo toustové…

Zajímavé články

4 nejlepší snídaně plné bílkovin: Zasytí vás, nepřiberete po nich a ještě si pochutnáte
4 nejlepší snídaně plné bílkovin: Zasytí vás,…
Nejlepší domácí kečupy, díky kterým zpracujete úrodu ze zahrádky a ulevíte tak své peněžence
Nejlepší domácí kečupy, díky kterým zpracujete…
Od pondělí do pátku: Zářijové večeře, které budete mít do 30 minut na stole
Od pondělí do pátku: Zářijové večeře, které…
Jednoduchá a luxusní budapešťská pomazánka: Stačí trochu vylepšit dvě základní ingredience
Jednoduchá a luxusní budapešťská pomazánka: Stačí…
Dorty vzdorující gravitaci: Prohlédněte si sladkosti, které ohromí každého oslavence
Dorty vzdorující gravitaci: Prohlédněte si…
AHA.cz Nedvěd už Kiki neskrývá! Díky za důkaz, reaguje Rolins

Nedvěd už Kiki neskrývá! Díky za důkaz, reaguje Rolins

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Slzy, kufry a zpáteční letenka. Jak vypadají rozchody na dovolené?

Slzy, kufry a zpáteční letenka. Jak vypadají rozchody na dovolené?

Blesk pro ženy Stejný look, jiný věk: Julia Roberts a Amanda Seyfried v identickém outfitu šokovaly Benátky!

Stejný look, jiný věk: Julia Roberts a Amanda Seyfried v identickém outfitu šokovaly Benátky!

Ženy.cz Toxičtí lidé v práci? Tak to fakt nedávám

Toxičtí lidé v práci? Tak to fakt nedávám

Blesk.cz Zemřel nejslavnější indiánský herec Graham Greene: Šamanovi z Tance s vlky bylo 73 let

Zemřel nejslavnější indiánský herec Graham Greene: Šamanovi z Tance s vlky bylo 73 let

SportRevue.cz Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí na září: Koho povýší, kdo si konečně najde práci a komu hrozí vyhazov?

Velký horoskop práce a financí na září: Koho povýší, kdo si konečně najde práci a komu hrozí vyhazov?

  • Recepty.cz
  • Boršč od Tefalu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact