• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bořšč od prababičky (Ukrajinský - bez zelí!)
Napište svůj komentář k receptu

Bořšč od prababičky (Ukrajinský - bez zelí!)

autor: Luxory19
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bořšč od prababičky (Ukrajinský - bez zelí!)
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • maso Hovězí a uzené (nebo vepřové) maso
    • 3
      ks červená řepa střední
    • fazole
    • kořenová zelenina
    • 6
      ks brambory
    • smetana sladká nebo zakysaná
    • 8
      ks nové koření kuličky
    • pepř mletý
    • sůl
    • moučkový cukr
    • ocet

Postup přípravy receptu

1
Nejprve uvaříme maso s novým kořením, které vyndáme stranou a ve vývaru vaříme kořenovou zeleninu, fazole a brambory do měkka. Zvlášť si uvaříme neoloupanou řepu vcelku. Když je řepa měkká, oloupeme ji a rozčtvrtíme. Po vychladnutí ji nastrouháme nahrubo a společně s nakrájeným masem přidáme do vývaru. Nakonec přilijeme smetanu a necháme krátce projít varem. Dochutíme. Kdo má raději sladší verzi boršče, doporučuji bez octa a se sladkou smetanou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ukrajinský boršč II.

Ukrajinský boršč II.

Ukrajinský boršč

Ukrajinský boršč

Ukrajinský boršč od rodilé Ukrajinky

Ukrajinský boršč od rodilé Ukrajinky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marcus | 9. 11. 2016 13:23

    Popravde jak to tady ctu, vsechny recepty stoji celkem za hovno... kdyz si clovek precte, ze je to borsc od ukrajinsky prababicky, tak by clovek cekal nejakej prastarej zazrak, ale popsany je to tady celkem uboze... vim, co se dava do dobryho borsce a kdyz si nebudu jistej, tak tam hodim neco od oka a bude to platnejsi, nez tenhle recept

  • Tom | 18. 8. 2011 12:33

    Pravý rozdíl mezi Ukrajinským a Ruským borščem je v tom, že do ukrajinského se dává maso a do ruského jen zelenina. Byl jsem na Ukrajině a i takto byl vždy popsaný v jídelních lístcích a když jsme řekli jen boršč, tak vždy ptali jestli Ukrajinský nebo Ruský a rozdíl byl právě jen v tom masu.

  • Karel Prokopič | 2. 3. 2010 10:59

    Boršč je národní jídlo POUZE UKRAJINSKÉ!!! Další státy, včetně Ruska, Polska, Běloruska atd. toto jídlo převzaly a pochopitelně upravily po svém. To není žádný útok proti Rusům, oni sami říkají: naše národní polévka je ŠČI a nikoliv boršč, který se tam v domácnostech ani moc nedělá.V Česku se (podlé mé chuti) dělá boršč vynikající, ale Rusové i Ukrajinci mají připomínky právě v tom smyslu, že toho tam dáváme moc ingrediencí a že je příliš hustý.A k té smetaně, to je také pomýlené: boršč se prostě udělá a kdo chce, tak si to něj PŘED KONZUMACÍ dá smetanu. Budu to tady muset troubit častěji, bludů je v tomto punktu na těchto diskusích hafo.

  • Lucie Šímová | 14. 2. 2010 00:19

    Rozdíl mezi pravým ruským a ukrajinským borščem je v tom, že do ruského se dává zelí a chybí v něm smetana.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Červená řepa Fazole Kořenová zelenina Maso Moučkový cukr Nové koření Ocet Pepř mletý Smetana Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněné krůtí stehno

Plněné krůtí stehno

Pórková polévka s krupicí

Pórková polévka s krupicí

Celerový salát s ananasem

Celerový salát s ananasem

Bábovka s olejem

Bábovka s olejem

Mrkvovo-celerový salát

Mrkvovo-celerový salát

Tvarohový koláč s třešněmi II.

Tvarohový koláč s třešněmi II.

Cuketové placky II.

Cuketové placky II.

Plněné papriky ve smetanové omáčce

Plněné papriky ve smetanové omáčce

Spaghetti alla Carbonara ( Podle Antonia Carluccia )

Spaghetti alla Carbonara ( Podle…

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

50 minut
Dršťková z bedel

Dršťková z bedel

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

45 minut
Nakládané houbičky

Nakládané houbičky

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

46
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
43
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
35
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
28
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš (nejen) se žampiony
28
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob, jak zužitkovat úrodu jablek
Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob,…
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
10 nápadů na večeři jako od babičky: Uvařte si rychle, levně a klidně i bez masa
10 nápadů na večeři jako od babičky: Uvařte si…
Polévky s houbami: Poctivé české recepty na kulajdu, falešnou dršťkovou i liškajdu
Polévky s houbami: Poctivé české recepty na…
Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se inspirovat nejbarevnějším obdobím roku
Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se…
AHA.cz Strašlivá nehoda u Jiřího Mádla: Zraněné plíce i zlomeniny!

Strašlivá nehoda u Jiřího Mádla: Zraněné plíce i zlomeniny!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Aňa Geislerová hvězdou pařížské přehlídky! Zazářila po boku Jane Fondy či Andie MacDowell

Aňa Geislerová hvězdou pařížské přehlídky! Zazářila po boku Jane Fondy či Andie MacDowell

Ženy.cz Podzimní dovolená na Tenerife: 5 zážitků, pro které se budete vracet

Podzimní dovolená na Tenerife: 5 zážitků, pro které se budete vracet

Blesk.cz Proměna sexbomby Pamely Andersonové: Z blondýnky žhavá zrzka!

Proměna sexbomby Pamely Andersonové: Z blondýnky žhavá zrzka!

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Runový horoskop na říjen: Blížencům se bude pracovně dařit, Střelci a Štíři získají peníze navíc

Runový horoskop na říjen: Blížencům se bude pracovně dařit, Střelci a Štíři získají peníze navíc

  • Recepty.cz
  • Bořšč od prababičky (Ukrajinský - bez zelí!)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact