• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Boršč bez masa
Napište svůj komentář k receptu

Boršč bez masa

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 190
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Boršč bez masa
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • hovězí vývar může být z kostky
    • 1
      ks hlávkové zelí
    • 4
      ks brambory
    • 1
      ks červená řepa
    • 2
      lžíce sádlo vepřové
    • 3
      lžíce máslo
    • 4
      lžíce rajský protlak
    • 200
      ml zakysaná smetana
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks petržel
    • 2
      ks cibule
    • 1
      lžíce ocet
    • 1
      lžíce cukr
    • 3
      ks bobkový list
    • 4
      ks pepř mletý kuličky
    • 4
      ks nové koření kuličky
    • 5
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce petrželka sekaná

Postup přípravy receptu

1
Pokrájené zelí a brambory vaříme 15 minut ve vývaru. Červenou řepu dusíme na sádle s octem cukrem a protlakem. Zvlášť zpěníme na másle nakrájenou cibuli, mrkev a petržel. Vše pak smícháme dohromady a přidáme koření a vaříme dalších 10-15 minut. Do hotového boršče přidáme utřený česnek se sádlem a sekanou petrželku. Podáváme s kysanou smetanou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Guláš bez masa

Guláš bez masa

Staročeská svíčková bez masa

Staročeská svíčková bez masa

Houbové karbanátky bez masa

Houbové karbanátky bez masa

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Šárka | 13. 7. 2015 17:35

    Naprosto vynikající. Škoda, že jsem si to s tou hlívou přečetla, až když bylo uvařeno.

  • V. Navara | 29. 1. 2014 13:59

    A sádlo za olej :-)

  • V. Navara | 29. 1. 2014 13:57

    Boršč bez masa, kde použiji hovězí vývar? To je jako košér jídlo, kde na sádle zpěníme cibulku. Doporučuji použít vývar zeleninový :-)

  • Veronika | 20. 11. 2012 12:24

    Dnes jsem zkoušela polévku uvařit a byla opravdu vynikající :) ani mi tam nechybělo maso :-!

  • Mirka | 23. 9. 2012 10:26

    Právě jsme dovařili. Je fakt supr.Bez masa, bez klobás.... Ňam..

  • maja | 14. 4. 2011 19:34

    je fantastický, ja ho už s mäsom nevarím roky, namiesto mäsa dávam hlivu podusenú na cibuli, je to super polievka

  • Janaso | 1. 4. 2011 19:58

    Přes počáteční nedůvěru strávníků všem nakonec velmi chutnalo, i bez masa.

  • MatějP | 8. 11. 2010 11:55

    Skusil sem to ale bouchlomito

  • Di - | 16. 1. 2009 14:32

    Souhlasím s Adélou. Polévka má tolik výrazných ingrediencí, že se obejde bez klobásy i pravého vývaru (kostka postačí, jak na to jinak moc nejsem).

  • Adéla Kročová | 18. 4. 2008 19:34

    je to prostě paráda i bez klobásy.Moc jsme si pochutnali

  • Lenka | 31. 3. 2008 21:21

    Výborný , s opečenou klobásou to nemá chybu,já dala sterilovanou červenou řepu a bylo to skvělé ,chutnalo všem doma !!!

  • Martina Večerková | 25. 11. 2007 09:08

    Výborný recept!! jednoduchý, ne příliš pracný, ten nápad s opečenou klobáskou jsem využila a je to nejlepší boršč, co jsem zatím jedla! Mňam!

  • lucka | 27. 1. 2007 14:33

    Jdu to dnes odpoledne zkusit, tak jsem zvědavá pak připíšu jak to dopadlo :-)

  • Hermiona Grangerova | 19. 10. 2006 13:34

    Výborné

  • Lucie H. | 2. 6. 2005 19:59

    Moc dobry :o)

  • helena k. | 5. 11. 2004 18:07

    dobrůtka, místo petrželky je super i kopr

  • Hana Kr | 24. 8. 2004 11:54

    Je to dobré, ale s přidáním opečené klobásky ještě lepší.

  • Kačenka H. | 16. 6. 2004 08:04

    hmm.. moc chutný receptík! Můj tip: ještě červené fazolky a čerstvé spařené rajčátko!

  • Zuzana Pekárková | 16. 4. 2004 14:49

    je to moc dobrý díky

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Boršč
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Červená řepa Česnek Cibule Cukr Hlávkové zelí Hovězí vývar Máslo Mrkev Nové koření Ocet Pepř mletý Petržel Petrželka Rajský protlak Sádlo Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zeleninová polévka s rýží

Zeleninová polévka s rýží

Nejlepší makovec

Nejlepší makovec

Úplně obyčejný hrnkový chleba

Úplně obyčejný hrnkový chleba

Pizza těsto - rychlé a tenké

Pizza těsto - rychlé a tenké

Dobroučká kuřecí pomazánka

Dobroučká kuřecí pomazánka

Pudinkové řezy - jako žloutkové

Pudinkové řezy - jako žloutkové

Rajská omáčka, která se musí povést

Rajská omáčka, která se musí povést

Bábovka s medem, ricottou a jablky

Bábovka s medem, ricottou a jablky

Dančí kýta na pivu

Dančí kýta na pivu

Doporučujeme

20 minut
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

50 minut
Vánočka ze šesti pramenů

Vánočka ze šesti pramenů

90 minut
Vánoční jihočeský kuba

Vánoční jihočeský kuba

10 minut
Pečené kapří hranolky s tymiánem a slaninou

Pečené kapří hranolky s tymiánem a…

50 minut
Štědrovečerní hrachová polévka

Štědrovečerní hrachová polévka

30 minut
Vídeňský bramborový salát

Vídeňský bramborový salát

40 minut
Smažený kapr bez kostí

Smažený kapr bez kostí

50 minut
Jemná rybí polévka

Jemná rybí polévka

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

Poslední sledované recepty

90
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
31
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
24
Rohlíčky plněné uzeninou
Rohlíčky plněné uzeninou
19
Smažený kapr
Smažený kapr
19
Vláčná máslová vánočka
Vláčná máslová vánočka

Zajímavé články

Nejlepší vánočky: Zkuste vymazlenou Moniky Absolonové, dokonalou Ivety Fabešové nebo zdravou Ivky z MasterChefa
Nejlepší vánočky: Zkuste vymazlenou Moniky…
Jak připravit ten nejlepší bramborový salát? Známe odpověď!
Jak připravit ten nejlepší bramborový salát?…
Znáte croquembouche? Tento elegantní francouzský dezert skvěle ozdobí nejenom vánoční stůl
Znáte croquembouche? Tento elegantní francouzský…
Nejlepší recepty na vánoční punč: Připravte si tradiční, nealkoholický, jasmínový nebo orientální
Nejlepší recepty na vánoční punč: Připravte si…
Vánoce v barvách exotiky: Zapojte do příprav ovoce, které oživí klasiku
Vánoce v barvách exotiky: Zapojte do příprav…
AHA.cz Brzobohatý odhalil pravdu: Dohoda s Danielou nejspíš padne!

Brzobohatý odhalil pravdu: Dohoda s Danielou nejspíš padne!

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Zápasíte s balením dárků? Návod, jak co nejlépe zabalit měkoně, tvrdoně i láhev!

Zápasíte s balením dárků? Návod, jak co nejlépe zabalit měkoně, tvrdoně i láhev!

Blesk pro ženy Princezny a princové z vašich oblíbených pohádek tehdy a dnes. Jak se změnili?

Princezny a princové z vašich oblíbených pohádek tehdy a dnes. Jak se změnili?

Ženy.cz Vánoční kvíz jinak: Poznáte sváteční filmové klasiky podle naštvaných recenzí?

Vánoční kvíz jinak: Poznáte sváteční filmové klasiky podle naštvaných recenzí?

Blesk.cz David Matásek: Bouračka cestou z chalupy!

David Matásek: Bouračka cestou z chalupy!

SportRevue.cz FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Ideální Vánoce podle znamení zvěrokruhu: Berani touží po akci, Blíženci milují společnost a Štíři chtějí klid

Ideální Vánoce podle znamení zvěrokruhu: Berani touží po akci, Blíženci milují společnost a Štíři chtějí klid

Další doporučené recepty:

Bombastický celozrnný makovec s mrkví
Bombastický celozrnný makovec s mrkví
Bori-bori: kukuřičné karbanátky
Bori-bori: kukuřičné karbanátky
Boršč
Boršč
Boršč III.
Boršč III.
Boršč s jehněčím masem
Boršč s jehněčím masem
Borůvková bublanina
Borůvková bublanina
  • Recepty.cz
  • Boršč bez masa
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact