• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Boršč bez masa
Napište svůj komentář k receptu

Boršč bez masa

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 180
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Boršč bez masa
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • hovězí vývar může být z kostky
    • 1
      ks hlávkové zelí
    • 4
      ks brambory
    • 1
      ks červená řepa
    • 2
      lžíce sádlo vepřové
    • 3
      lžíce máslo
    • 4
      lžíce rajský protlak
    • 200
      ml zakysaná smetana
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks petržel
    • 2
      ks cibule
    • 1
      lžíce ocet
    • 1
      lžíce cukr
    • 3
      ks bobkový list
    • 4
      ks pepř mletý kuličky
    • 4
      ks nové koření kuličky
    • 5
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce petrželka sekaná

Postup přípravy receptu

1
Pokrájené zelí a brambory vaříme 15 minut ve vývaru. Červenou řepu dusíme na sádle s octem cukrem a protlakem. Zvlášť zpěníme na másle nakrájenou cibuli, mrkev a petržel. Vše pak smícháme dohromady a přidáme koření a vaříme dalších 10-15 minut. Do hotového boršče přidáme utřený česnek se sádlem a sekanou petrželku. Podáváme s kysanou smetanou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Guláš bez masa

Guláš bez masa

Staročeská svíčková bez masa

Staročeská svíčková bez masa

Houbové karbanátky bez masa

Houbové karbanátky bez masa

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Šárka | 13. 7. 2015 17:35

    Naprosto vynikající. Škoda, že jsem si to s tou hlívou přečetla, až když bylo uvařeno.

  • V. Navara | 29. 1. 2014 13:59

    A sádlo za olej :-)

  • V. Navara | 29. 1. 2014 13:57

    Boršč bez masa, kde použiji hovězí vývar? To je jako košér jídlo, kde na sádle zpěníme cibulku. Doporučuji použít vývar zeleninový :-)

  • Veronika | 20. 11. 2012 12:24

    Dnes jsem zkoušela polévku uvařit a byla opravdu vynikající :) ani mi tam nechybělo maso :-!

  • Mirka | 23. 9. 2012 10:26

    Právě jsme dovařili. Je fakt supr.Bez masa, bez klobás.... Ňam..

  • maja | 14. 4. 2011 19:34

    je fantastický, ja ho už s mäsom nevarím roky, namiesto mäsa dávam hlivu podusenú na cibuli, je to super polievka

  • Janaso | 1. 4. 2011 19:58

    Přes počáteční nedůvěru strávníků všem nakonec velmi chutnalo, i bez masa.

  • MatějP | 8. 11. 2010 11:55

    Skusil sem to ale bouchlomito

  • Di - | 16. 1. 2009 14:32

    Souhlasím s Adélou. Polévka má tolik výrazných ingrediencí, že se obejde bez klobásy i pravého vývaru (kostka postačí, jak na to jinak moc nejsem).

  • Adéla Kročová | 18. 4. 2008 19:34

    je to prostě paráda i bez klobásy.Moc jsme si pochutnali

  • Lenka | 31. 3. 2008 21:21

    Výborný , s opečenou klobásou to nemá chybu,já dala sterilovanou červenou řepu a bylo to skvělé ,chutnalo všem doma !!!

  • Martina Večerková | 25. 11. 2007 09:08

    Výborný recept!! jednoduchý, ne příliš pracný, ten nápad s opečenou klobáskou jsem využila a je to nejlepší boršč, co jsem zatím jedla! Mňam!

  • lucka | 27. 1. 2007 14:33

    Jdu to dnes odpoledne zkusit, tak jsem zvědavá pak připíšu jak to dopadlo :-)

  • Hermiona Grangerova | 19. 10. 2006 13:34

    Výborné

  • Lucie H. | 2. 6. 2005 19:59

    Moc dobry :o)

  • helena k. | 5. 11. 2004 18:07

    dobrůtka, místo petrželky je super i kopr

  • Hana Kr | 24. 8. 2004 11:54

    Je to dobré, ale s přidáním opečené klobásky ještě lepší.

  • Kačenka H. | 16. 6. 2004 08:04

    hmm.. moc chutný receptík! Můj tip: ještě červené fazolky a čerstvé spařené rajčátko!

  • Zuzana Pekárková | 16. 4. 2004 14:49

    je to moc dobrý díky

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Boršč
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Červená řepa Česnek Cibule Cukr Hlávkové zelí Hovězí vývar Máslo Mrkev Nové koření Ocet Pepř mletý Petržel Petrželka Rajský protlak Sádlo Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Maďarský paprikový salát

Maďarský paprikový salát

Prošívaná deka

Prošívaná deka

Tradiční tažený štrůdl

Tradiční tažený štrůdl

Krůtí ragú se žampiony

Krůtí ragú se žampiony

Rizoto z mletého masa

Rizoto z mletého masa

Kozí brada - novoroční zelňačka

Kozí brada - novoroční zelňačka

Pečené kuře na zelí s medem

Pečené kuře na zelí s medem

Krtkův dort na plech

Krtkův dort na plech

Mandle v pánvi pražené

Mandle v pánvi pražené

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

120 minut
Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

50 minut
Podvodnice

Podvodnice

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

Poslední sledované recepty

53
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
27
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
26
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
24
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
23
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte nejen na Vánoce
Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte…
Upečeno za víkend: Čtyři těsta, z nichž uděláte spoustu druhů cukroví
Upečeno za víkend: Čtyři těsta, z nichž uděláte…
Nepečené vánoční kuličky: Cukroví, které zvládne úplně každý
Nepečené vánoční kuličky: Cukroví, které zvládne…
Vánoční cukroví podle Josefa Maršálka: Vylepšené linecké, pracny, rohlíčky, ořechy i vosí hnízda
Vánoční cukroví podle Josefa Maršálka: Vylepšené…
Jak uložit cukroví? Linecké do krabice, kokosky do papírového sáčku
Jak uložit cukroví? Linecké do krabice, kokosky…
AHA.cz Stopka pro Mareše: Jen týden po smrti Hezuckého

Stopka pro Mareše: Jen týden po smrti Hezuckého

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Nejlepší červené rtěnky podle redakce: Jak najít tu nejlepší v drogerii ke svému typu pleti?

Nejlepší červené rtěnky podle redakce: Jak najít tu nejlepší v drogerii ke svému typu pleti?

Ženy.cz Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo  moderní výmluva pro sobectví?

Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo moderní výmluva pro sobectví?

Blesk.cz Další rána pro rozvádějící se Belohorcovou: Přišla o milovaného parťáka!

Další rána pro rozvádějící se Belohorcovou: Přišla o milovaného parťáka!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Sváteční numerologie: Vypočítejte si svoje vánoční číslo a zjistěte, co vám přinese

Sváteční numerologie: Vypočítejte si svoje vánoční číslo a zjistěte, co vám přinese

Další doporučené recepty:

Bombastický celozrnný makovec s mrkví
Bombastický celozrnný makovec s mrkví
Bori-bori: kukuřičné karbanátky
Bori-bori: kukuřičné karbanátky
Boršč
Boršč
Boršč III.
Boršč III.
Boršč s jehněčím masem
Boršč s jehněčím masem
Borůvková bublanina
Borůvková bublanina
  • Recepty.cz
  • Boršč bez masa
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact