• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Boršč bez masa
Napište svůj komentář k receptu

Boršč bez masa

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 30
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Boršč bez masa
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • hovězí vývar může být z kostky
    • 1
      ks hlávkové zelí
    • 4
      ks brambory
    • 1
      ks červená řepa
    • 2
      lžíce sádlo vepřové
    • 3
      lžíce máslo
    • 4
      lžíce rajský protlak
    • 200
      ml zakysaná smetana
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks petržel
    • 2
      ks cibule
    • 1
      lžíce ocet
    • 1
      lžíce cukr
    • 3
      ks bobkový list
    • 4
      ks pepř mletý kuličky
    • 4
      ks nové koření kuličky
    • 5
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce petrželka sekaná

Postup přípravy receptu

1
Pokrájené zelí a brambory vaříme 15 minut ve vývaru. Červenou řepu dusíme na sádle s octem cukrem a protlakem. Zvlášť zpěníme na másle nakrájenou cibuli, mrkev a petržel. Vše pak smícháme dohromady a přidáme koření a vaříme dalších 10-15 minut. Do hotového boršče přidáme utřený česnek se sádlem a sekanou petrželku. Podáváme s kysanou smetanou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Guláš bez masa

Guláš bez masa

Staročeská svíčková bez masa

Staročeská svíčková bez masa

Houbové karbanátky bez masa

Houbové karbanátky bez masa

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Šárka | 13. 7. 2015 17:35

    Naprosto vynikající. Škoda, že jsem si to s tou hlívou přečetla, až když bylo uvařeno.

  • V. Navara | 29. 1. 2014 13:59

    A sádlo za olej :-)

  • V. Navara | 29. 1. 2014 13:57

    Boršč bez masa, kde použiji hovězí vývar? To je jako košér jídlo, kde na sádle zpěníme cibulku. Doporučuji použít vývar zeleninový :-)

  • Veronika | 20. 11. 2012 12:24

    Dnes jsem zkoušela polévku uvařit a byla opravdu vynikající :) ani mi tam nechybělo maso :-!

  • Mirka | 23. 9. 2012 10:26

    Právě jsme dovařili. Je fakt supr.Bez masa, bez klobás.... Ňam..

  • maja | 14. 4. 2011 19:34

    je fantastický, ja ho už s mäsom nevarím roky, namiesto mäsa dávam hlivu podusenú na cibuli, je to super polievka

  • Janaso | 1. 4. 2011 19:58

    Přes počáteční nedůvěru strávníků všem nakonec velmi chutnalo, i bez masa.

  • MatějP | 8. 11. 2010 11:55

    Skusil sem to ale bouchlomito

  • Di - | 16. 1. 2009 14:32

    Souhlasím s Adélou. Polévka má tolik výrazných ingrediencí, že se obejde bez klobásy i pravého vývaru (kostka postačí, jak na to jinak moc nejsem).

  • Adéla Kročová | 18. 4. 2008 19:34

    je to prostě paráda i bez klobásy.Moc jsme si pochutnali

  • Lenka | 31. 3. 2008 21:21

    Výborný , s opečenou klobásou to nemá chybu,já dala sterilovanou červenou řepu a bylo to skvělé ,chutnalo všem doma !!!

  • Martina Večerková | 25. 11. 2007 09:08

    Výborný recept!! jednoduchý, ne příliš pracný, ten nápad s opečenou klobáskou jsem využila a je to nejlepší boršč, co jsem zatím jedla! Mňam!

  • lucka | 27. 1. 2007 14:33

    Jdu to dnes odpoledne zkusit, tak jsem zvědavá pak připíšu jak to dopadlo :-)

  • Hermiona Grangerova | 19. 10. 2006 13:34

    Výborné

  • Lucie H. | 2. 6. 2005 19:59

    Moc dobry :o)

  • helena k. | 5. 11. 2004 18:07

    dobrůtka, místo petrželky je super i kopr

  • Hana Kr | 24. 8. 2004 11:54

    Je to dobré, ale s přidáním opečené klobásky ještě lepší.

  • Kačenka H. | 16. 6. 2004 08:04

    hmm.. moc chutný receptík! Můj tip: ještě červené fazolky a čerstvé spařené rajčátko!

  • Zuzana Pekárková | 16. 4. 2004 14:49

    je to moc dobrý díky

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Boršč
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Červená řepa Česnek Cibule Cukr Hlávkové zelí Hovězí vývar Máslo Mrkev Nové koření Ocet Pepř mletý Petržel Petrželka Rajský protlak Sádlo Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Buchty s povidly

Buchty s povidly

Dršťková polévka grand

Dršťková polévka grand

Rybízový koláč podle paní Mixové

Rybízový koláč podle paní Mixové

Pikantní čočka s kuřecím masem

Pikantní čočka s kuřecím masem

Rychlá ovocná buchta - koláč

Rychlá ovocná buchta - koláč

Jednoduchý kávovník ala medovník

Jednoduchý kávovník ala medovník

Fazolková rýže - (nejen) příloha

Fazolková rýže - (nejen) příloha

Brokolicové tagliatelle

Brokolicové tagliatelle

Pesto z medvědího česneku

Pesto z medvědího česneku

Doporučujeme

20 minut
Těstovinový salát s pečenou zeleninou a bazalkovým pestem

Těstovinový salát s pečenou zeleninou…

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

130
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
77
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
77
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
30
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
20
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem

Zajímavé články

Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými uspějete i u dětí
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými…
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně Zdeňky Mazúrové: 5 receptů, které chutnají naprosto skvěle
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně…
Zavářky do polévky: Vymazlete svůj vývar lahodnými knedlíčky, nočky nebo svítkem
Zavářky do polévky: Vymazlete svůj vývar…
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic snazšího, když chcete pohostit rodinu nebo návštěvu
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic…
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho připravit za tepla i za studena
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho…
AHA.cz Nemocný Václav Neckář (81) na všechno sám: Opustil ho bratr Jan!

Nemocný Václav Neckář (81) na všechno sám: Opustil ho bratr Jan!

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Drsná reality show Farma se vrací po 13 letech: Soutěžící budou žít jako za časů předků!

Drsná reality show Farma se vrací po 13 letech: Soutěžící budou žít jako za časů předků!

Ženy.cz Jak se znovu dostat do lepší kondice? Bez těchto 5 kroků to nepůjde!

Jak se znovu dostat do lepší kondice? Bez těchto 5 kroků to nepůjde!

Blesk.cz Petr Nárožný (87): Vážné zdravotní potíže! Náhlý konec pokusu o návrat

Petr Nárožný (87): Vážné zdravotní potíže! Náhlý konec pokusu o návrat

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Nejhorší řidiči horoskopu: Komu řízení opravdu nejde?

Nejhorší řidiči horoskopu: Komu řízení opravdu nejde?

Další doporučené recepty:

Bombastický celozrnný makovec s mrkví
Bombastický celozrnný makovec s mrkví
Bori-bori: kukuřičné karbanátky
Bori-bori: kukuřičné karbanátky
Boršč
Boršč
Boršč III.
Boršč III.
Boršč s jehněčím masem
Boršč s jehněčím masem
Borůvková bublanina
Borůvková bublanina
  • Recepty.cz
  • Boršč bez masa
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact