• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Boloňské špagety naší rodinky
Napište svůj komentář k receptu

Boloňské špagety naší rodinky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Boloňské špagety naší rodinky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • tuk pod cibulový základ
    • 1
      ks cibule větší
    • 5
      ks paprika
    • 5
      ks rajčata nebo velká sklenice sterilovaného leča
    • 1
      plechovka vepřové maso ve vlastní šťávě
    • 3
      lžíce kečup - jemný
    • koření na špagety Vitana
    • 1
      lžička paprika - sladká mletá
    • sůl
    • 1
      balíček špagety možno i jiné těstoviny
    • 200
      g tvrdý sýr na posypání
    • pažitka nebo petržel na ozdobu

Postup přípravy receptu

1
Na rozehřátém tuku necháme zrůžovět pokrájenou cibuli, přidáme na proužky nakrájené papriky a rajčata, a dusíme až změknou.
2
Po té přidáme pokrájené vepřové maso, kečup, špagetové koření, sladkou papriku, sůl a ještě cca 5 min podusíme.
3
V průběhu dušení směsi uvaříme špagety dle návodu a po uvaření smícháme na hlubokém plechu společně se směsí. Posypeme nastrouhaným sýrem, nasekanou pažitkou či petrželkou a pečeme dorůžova (já zapékám v elektrické troubě při 180 °C cca 1/2 hod.).
4
Rodinka to přímo zbožňuje a jako přílohu milujeme kyselé okurky nebo sterilovanou červenou řepu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Boloňské špagety

Boloňské špagety

Boloňské špagety po anglicku

Boloňské špagety po anglicku

Boloňské špagety a la Krupi

Boloňské špagety a la Krupi

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Veronika | 29. 12. 2012 17:27

    Dobrý den, hledala jsem nějaký dobrý recept na boloňské špagety. Mám skoro dvouletého synka tak aby byl vhodný i pro něj. Našla jsem Váš recept trochu jsem ho poupravila a je výborný :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) Aby to mohl i můj malý (konzervu bych mu nedala) tak místo konzervy dávám mleté vepřové maso které dám na zrůžovělou cibulku pak přidám maso a dusím přidám jen rajčátka a podusím pak špetičku soli trošičku špagetového koření a trochu sladké papriky to celé rozmixuji ponorným mixérem(kvůli malému protože rajčátka dávám i se šlupkou) uvařím špagety omáčku dám na špagety posypu sýrem a malý i my se olizujeme až za ušima ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)

  • Nikolína | 29. 10. 2012 15:07

    Nám moc chutnalo :-) strašně dlouho jsem hledala nějaky recept kde mohu použít sterilizované lečo a až dnes koukám na ten Váš receptík a opravdu chválím mňam :D

  • Janaso | 9. 5. 2011 12:37

    Moc dobré jednoduché jídlo. Btw, dobrá rada ohledně konzervy.

  • Marťa F. | 10. 9. 2008 15:46

    nebylo to nejhorší, ale spíš než boloňské špagety mi to připomínalo lečo se špagetama

  • Dasule | 21. 2. 2008 08:23

    Taky souhlasím s Katkou - ještě je dobrý při nákupu konzervy zkoumat složení, jaký je skutečně masný podíl a kolik tuk a další....Jo a kupovat spíš konzervy? kde není jen "vepřové", ale dbát na "vepřové maso", nenechat se ošálit:-)Ale ta čínská prostě vede....

  • Dáda | 20. 11. 2007 10:53

    Souhlasím s Katkou R... Také kupuji jedině tyhle konzervy opravdu jsou nejlepší

  • Di | 4. 11. 2007 07:56

    Čínské konzervy (lančmít nebo vepřové ve vlastní šťávě) bývaly za mých studentských let ty nejlepší. S těmi dnešními se to nedá srovnat. Ale již cena té vaší svědčí o tom, že by to mohlo být lepší.

  • Katka R. | 3. 11. 2007 21:59

    Tak kuchařinky, ta nej konzerva, teda aspoň pro mě, je v bílo-červené plechovce s černým nápisem MeiNing, výrobce je táborská konzervárna PT servis a myslím, že ji vždycky platím kolem 40 penízků. A nenechte se mýlit, i když je na ní název napsaný čínsky, je fakt mňam! Dokonce jsem na www.idnes o ní četla, že vyhrála současně s Hamé Babice D test.

  • Jana | 2. 11. 2007 22:58

    Katko, jakou konzervu máte osvědčenou? Děkuji

  • Lucie Krejčí | 2. 11. 2007 22:36

    Jídla kde se používají už hotové konzervy mi nevadí, někdy si na nich doslova pochutnám. Ale některé konzervy se opravdu nehodí ani pro psy.Nemohla byste mi prozradit tu vaši osvědčenou ??? Páč na ty vaše špagetky mám docela chuťku. Děkuji :-))

  • Katka R. - autor | 2. 11. 2007 14:22

    Anonyme jde to samozřejmě s jakýmkoli masem dle chuti, už jsem zkoušela i z lunchmeatu, kuřecího a mletého masa, ale vepřovka zatím vítězí :-). Z toho mletého masa to dost plavalo v tuku, konzervu kupuju jen jedinou osvědčenou značku. Ozkoušej a uvidíš.

  • Anonym | 2. 11. 2007 09:58

    recept vypadá zajímavě ale vadí mě ta vepř. konzerva.mleté hovězí nebo směs hov.+vepř bude určitě lepší

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Maso & ryby & mořské plody Vepřové Zelenina
Maso Pokrmy Z těstovin Ze zeleniny Vepřové Oběd Večeře Pečení Smažení Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Kečup - jemný Koření na špagety Paprika Paprika - sladká Pažitka Rajčata Špagety Sůl Tuk Tvrdý sýr Vepřové maso ve vlastní šťávě
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dort od krtka

Dort od krtka

Zapékaná čekanka po francouzsku

Zapékaná čekanka po francouzsku

Pikantní dresing 1 2 3 4 5

Pikantní dresing 1 2 3 4 5

Slané jednohubky z listového těsta

Slané jednohubky z listového těsta

Velikonoční nádivka dle časopisu F.O.O.D.

Velikonoční nádivka dle časopisu F.O…

Palačinky se šunkou a vejci

Palačinky se šunkou a vejci

Pikantní špenátové rolky

Pikantní špenátové rolky

Rajčatový krém z čerstvých rajčat

Rajčatový krém z čerstvých rajčat

Sněhové dortíky z hrníčků

Sněhové dortíky z hrníčků

Doporučujeme

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

45
Klasické lečo
Klasické lečo
28
Výborný a rychlý borůvkový koláč s drobenkou
Výborný a rychlý…
22
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
20
Kuřecí řízky Ondráš
Kuřecí řízky Ondráš
17
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku nebo variantu s pečenými rajčaty, mangem či slaninou
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku…
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že se jim máte vyhnout?
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že…
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek pro každého gril mistra
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek…
AHA.cz Ivana Gottová před komisí: Boj o manžela!

Ivana Gottová před komisí: Boj o manžela!

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Styl Wednesday ovládne podzim! Temná estetika jako nová posedlost

Styl Wednesday ovládne podzim! Temná estetika jako nová posedlost

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Nejen Ilona Csáková hlásí: Naše chlouby? Houby!

Nejen Ilona Csáková hlásí: Naše chlouby? Houby!

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

  • Recepty.cz
  • Boloňské špagety naší rodinky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact