• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Boloňské špagety
Napište svůj komentář k receptu

Boloňské špagety

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 18
doba přípravy: 110 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Boloňské špagety
Boloňské špagety
Boloňské špagety
Boloňské špagety
Boloňské špagety
Boloňské špagety
Boloňské špagety
Boloňské špagety
Boloňské špagety
Boloňské špagety
8fotografií
Nahrát fotku
 

Tradiční italská omáčka z mletého masa, mrkve, řapíkatého celeru, rajčat a červeného vína, je skvělá na špagety, pappardelle nebo fettuccine. Nezapomeňte na pořádnou nálož strouhaného parmazánu nakonec. Vychutnat si jí ale můžete i v zapečených lasagních.

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule velká
    • 3
      ks mrkev
    • 5
      snítka řapíkatý celer
    • olivový olej
    • 750
      g mleté maso hovězí a vepřové 3 : 2
    • 150
      ml červené víno
    • 400
      g nakládaná loupaná rajčata v plechovce
    • 200
      ml passata pasírovaná rajčata
    • 100
      ml mléko
    • muškátový oříšek podle chuti
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      balíček špagety

Postup přípravy receptu

1
Zeleninu očistěte, cibuli, mrkev a řapíkatý celer nasekejte nadrobno. V hlubším hrnci rozehřejte asi 2 lžíce oleje, nejprve zpěňte cibuli, po pár minutách přidejte ostatní zeleninu a restujte asi 5 minut.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Přidejte maso a vařečkou ho dobře rozmělněte, restujte ho, dokud není každý kousek opečený. Maso zalijte vínem, přiveďte k varu a nechte pár minut odvařit alkohol. Vmíchejte rajčata, rajčatovou passatu, promíchejte, přiklopte, přiveďte k varu, ztlumte oheň a pomalu vařte alespoň 90 minut. Na posledních 10 minut přilijte do hrnce mléko a omáčku dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem.
3
Špagety dejte vařit do osolené vroucí vody ve velkém hrnci. Vařte je asi o minutu méně, než je uvedený minimální čas na obalu. Sceďte je (zapomeňte na prolévání studenou vodou), přidejte do omáčky a dobře promíchejte. V horké omáčce se těstoviny ještě trochu dovaří, proto je dobré je úplně nedovařit. Těstoviny rozdělte do talířů a bohatě zasypte strouhaným parmazánem.

RADA: Jak vařit těstoviny, aby se neslepily? Mrkněte na VIDEO

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (květen/2020)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ragů (salsa Bolognese) iliti

Ragů (salsa Bolognese) iliti

Pizza bolognese

Pizza bolognese

Pravá boloňská omáčka

Pravá boloňská omáčka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Špagety Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso FOOD
Vaření Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červené víno Cibule Mléko Mleté maso Mrkev Muškátový oříšek Nakládaná loupaná rajčata Olivový olej Passata Pepř mletý Řapíkatý celer Špagety Sůl

Jak vařit těstoviny, aby se neslepily

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Celerová pomazánka se sýrem

Celerová pomazánka se sýrem

Zapečená brokolice se žampiony

Zapečená brokolice se žampiony

Rohlíky na ráno

Rohlíky na ráno

Rychlý dort z listového těsta

Rychlý dort z listového těsta

Vaječná pomazánka s rukolou

Vaječná pomazánka s rukolou

Coleslaw salat

Coleslaw salat

Domácí pizza podle Míši

Domácí pizza podle Míši

Rýže se zelím a mletým masem

Rýže se zelím a mletým masem

Tvarohovo-vanilkový koláč s ovocem a žmolenkou

Tvarohovo-vanilkový koláč s ovocem a…

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Jak vařit těstoviny, aby se neslepily

Poslední sledované recepty

32
Kuličky z tatranek
Kuličky z tatranek
32
Treska v krustě
Treska v krustě
29
(nejen) Cuketové špízy
(nejen) Cuketové špízy
27
Marinované řecké kuře
Marinované řecké kuře
24
Vepřové maso s paprikou a rajčaty
Vepřové maso s paprikou…

Zajímavé články

Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
AHA.cz Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Překvapení na letním mejdanu hvězd! Dorazil i zraněný Janek Bartoška

Překvapení na letním mejdanu hvězd! Dorazil i zraněný Janek Bartoška

SportRevue.cz FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Další doporučené recepty:

Boloňské brambory
Boloňské brambory
Boloňské fazole pro vegany
Boloňské fazole pro vegany
Boloňské řízky - zapečené
Boloňské řízky - zapečené
Boloňské špagety
Boloňské špagety
Boloňské špagety a la Krupi
Boloňské špagety a la Krupi
Boloňské špagety po anglicku
Boloňské špagety po anglicku
  • Recepty.cz
  • Boloňské špagety
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact