• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Boloňské řízky - zapečené
Napište svůj komentář k receptu

Boloňské řízky - zapečené

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Boloňské řízky - zapečené
Boloňské řízky - zapečené
Boloňské řízky - zapečené
Boloňské řízky - zapečené
Boloňské řízky - zapečené
Boloňské řízky - zapečené
Boloňské řízky - zapečené
Boloňské řízky - zapečené
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks vepřové maso nebo kuřecí
    • sůl a pepř
    • 1
      ks mrkev - větší
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      ks červená paprika
    • 100
      g čerstvé žampiony
    • 800
      g nakládaná loupaná rajčata - plechovka
    • bazalka čerstvá nebo sušená
    • 2
      lžička cukr krupice
    • olej
    • alobal
    • 1
      lžička solamyl (bramborový škrob)

Postup přípravy receptu

1
Řízky naklepeme, osolíme a opeříme, vložíme do olejem vymazaného pekáče.
2
Na řízky nasypeme drobně pokrájenou mrkev, plátky česneku, papriky a žampionů a pokrájená rajčata. Ve šťávě z rajčat rozmícháme cukr, trochu osolíme a s ní přelijeme zeleninu, posypeme bazalkou, zaklopíme nebo zakryjeme alobalem a dáme na hodinu zapéct do předehřáté trouby.
3
Pak odklopíme a pečeme doměkka ještě asi 30 minut. Ke konci pečení můžeme vše posypat Parmezánem. Plátky se zeleninou dáme na talíře s přílohou. Do výpeku nalijeme v malém množství vody rozmíchaný solamyl, krátce provaříme, případně ještě dochutíme a přelijeme buď boloňské řízky nebo přílohu.
4
Jako přílohu můžeme dát brambory, rýži i těstoviny.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Boloňské špagety

Boloňské špagety

Boloňské špagety po anglicku

Boloňské špagety po anglicku

Boloňské špagety a la Krupi

Boloňské špagety a la Krupi

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Holečková | 26. 6. 2016 07:07

    Dělala jsem je včera k obědu a byly výborné. Udělala jsem taky rýži, kterou už jsme delší čas neměli. :-)

  • Zuzana Suchá | 7. 5. 2013 14:10

    V kuchyni používám hodně zeleniny a ponejvíc drůbeží maso. Oběd byl výtečný, děkuji za další dobrý recept.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Kuřecí Zelenina
Maso Pokrmy Ze zeleniny Vepřové Drůbeží Oběd Večeře Pečení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Alobal Bazalka Čerstvé žampiony Červená paprika Česnek Cukr krupice Mrkev Nakládaná loupaná rajčata Olej Solamyl (bramborový škrob) Sůl Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mexické "Guacamole"

Mexické "Guacamole"

Šlehačková roláda III.

Šlehačková roláda III.

Skvělá šunková pomazánka

Skvělá šunková pomazánka

Rychlá koprovka bez jíšky

Rychlá koprovka bez jíšky

Panenka v česnekovo-sýrové krustě

Panenka v česnekovo-sýrové krustě

Rafaelo IV.

Rafaelo IV.

Kynuté skořicové uzlíky

Kynuté skořicové uzlíky

Hrnková buchta s kokosem a polevou

Hrnková buchta s kokosem a polevou

Kuřecí kari maso s cuketou

Kuřecí kari maso s cuketou

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

65
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
28
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
28
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
26
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
25
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím

Zajímavé články

Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak chutně naložit s úrodou cuket
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak…
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké letní moučníky, které mají šťávu
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké…
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
AHA.cz Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Ženy.cz Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Blesk.cz Rapper Vercetti má problém: 5 let natvrdo a vyhoštění

Rapper Vercetti má problém: 5 let natvrdo a vyhoštění

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

Další doporučené recepty:

Boloňská pizza
Boloňská pizza
Boloňské brambory
Boloňské brambory
Boloňské fazole pro vegany
Boloňské fazole pro vegany
Boloňské špagety
Boloňské špagety
Boloňské špagety
Boloňské špagety
Boloňské špagety a la Krupi
Boloňské špagety a la Krupi
  • Recepty.cz
  • Boloňské řízky - zapečené
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact