• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Boloňská pizza
Napište svůj komentář k receptu

Boloňská pizza

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 7
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Boloňská pizza
Boloňská pizza
Boloňská pizza
Boloňská pizza
Boloňská pizza
Boloňská pizza
Boloňská pizza
Boloňská pizza
6fotografií
Nahrát fotku
 

Boloňská omáčka nepatří jen na špagety. Směs na cibulce, česneku, mrkvi a řapíkatém celeru orestovaného mletého hovězího, zalitá drcenými rajčaty a ovoněná tymiánem, báječně chutná i na pizze.

Suroviny

2 porce
    • 2
      lžíce olej
    • 1
      ks červená cibule
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks celer
    • 3
      stroužek česnek
    • 200
      g mleté maso - hovězí
    • 1
      plechovka rajčatové pyré
    • 3
      ks snítka tymiánu
    • 2
      snítka petrželka
    • sůl
    • pepř mletý
  • základní těsto
    • 500
      g hladká mouka kvalitní 00
    • 10
      g droždí
    • 320
      ml vlažná voda
    • pizza mouka semolina na podsypání,
    • olej na vytření mísy

Postup přípravy receptu

1
Na pánvi rozehřejte olej a orestujte na něm najemno nakrájenou půlku cibule, na drobné kostičky nakrájenou mrkev a najemno nakrájený řapíkatý celer. Po pár minutách přidejte plátky česneku a maso. Dál restujte, dokud se maso nezačne rozpadat. Osolte, opepřete, zalijte rajčaty a asi 100 ml vody. Přidejte otrhané lístky tymiánu a pod poklicí duste zhruba 30 minut.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Troubu rozehřejte na nejvyšší teplotu i se silným plechem, velkou litinovou pánví nebo pizza kamenem uvnitř. Těsto na pomoučněném válu vytáhněte rukama na dvě tenké pizzy. Potřete je zchladlou omáčkou. Pečte v troubě asi 15 minut.
3
Pizzu posypte nakrájenou cibulí a nasekanou petrželkou, ihned podávejte.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit domácí pizzu

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (květen/2019)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pizza Margherita

Pizza Margherita

Pizza s pestem a bůvolí mozzarellou

Pizza s pestem a bůvolí mozzarellou

Plněná pizza calzone

Plněná pizza calzone

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Slané pečení Pizza FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celer Červená cibule Česnek Droždí Hladká mouka Mleté maso - hovězí Mrkev Olej Pepř mletý Petrželka Pizza mouka Rajčatové pyré Snítka tymiánu Sůl Vlažná voda

Jak na domácí pizzu

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Česnečka z uzených žeber

Česnečka z uzených žeber

Šunková pomazánka - taťkova

Šunková pomazánka - taťkova

Gnocchi s tuňákem

Gnocchi s tuňákem

Karbanátky z pohanky, červené čočky a mrkve

Karbanátky z pohanky, červené čočky a…

Dýňový koláč famózní

Dýňový koláč famózní

Vařený krém na dorty, řezy, cukroví

Vařený krém na dorty, řezy, cukroví

Lehká tvarohová bublanina

Lehká tvarohová bublanina

Dušená kari z dýně v mletém mase

Dušená kari z dýně v mletém mase

Tříbarevná buchta z remosky (prošívaná deka)

Tříbarevná buchta z remosky …

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Jak na domácí pizzu

Poslední sledované recepty

93
Dýňová tortila
Dýňová tortila
88
Máslové řízky
Máslové řízky
86
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
51
Ovesný pudink, základní recept
Ovesný pudink, základní…
48
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz 5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Legenda Ozzy Osbourne (†76): Příčina smrti odhalena!

Legenda Ozzy Osbourne (†76): Příčina smrti odhalena!

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

Další doporučené recepty:

Bolachan (grilované mleté hovězí maso)
Bolachan (grilované mleté hovězí maso)
Bolognese (boloňské) karbanátky
Bolognese (boloňské) karbanátky
Boloňská omáčka
Boloňská omáčka
Boloňské brambory
Boloňské brambory
Boloňské fazole pro vegany
Boloňské fazole pro vegany
Boloňské řízky - zapečené
Boloňské řízky - zapečené
  • Recepty.cz
  • Boloňská pizza
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact