• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Boloňská pizza
Napište svůj komentář k receptu

Boloňská pizza

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 7
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Boloňská pizza
Boloňská pizza
Boloňská pizza
Boloňská pizza
Boloňská pizza
Boloňská pizza
Boloňská pizza
Boloňská pizza
6fotografií
Nahrát fotku
 

Boloňská omáčka nepatří jen na špagety. Směs na cibulce, česneku, mrkvi a řapíkatém celeru orestovaného mletého hovězího, zalitá drcenými rajčaty a ovoněná tymiánem, báječně chutná i na pizze.

Suroviny

2 porce
    • 2
      lžíce olej
    • 1
      ks červená cibule
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks celer
    • 3
      stroužek česnek
    • 200
      g mleté maso - hovězí
    • 1
      plechovka rajčatové pyré
    • 3
      ks snítka tymiánu
    • 2
      snítka petrželka
    • sůl
    • pepř mletý
  • základní těsto
    • 500
      g hladká mouka kvalitní 00
    • 10
      g droždí
    • 320
      ml vlažná voda
    • pizza mouka semolina na podsypání,
    • olej na vytření mísy

Postup přípravy receptu

1
Na pánvi rozehřejte olej a orestujte na něm najemno nakrájenou půlku cibule, na drobné kostičky nakrájenou mrkev a najemno nakrájený řapíkatý celer. Po pár minutách přidejte plátky česneku a maso. Dál restujte, dokud se maso nezačne rozpadat. Osolte, opepřete, zalijte rajčaty a asi 100 ml vody. Přidejte otrhané lístky tymiánu a pod poklicí duste zhruba 30 minut.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Troubu rozehřejte na nejvyšší teplotu i se silným plechem, velkou litinovou pánví nebo pizza kamenem uvnitř. Těsto na pomoučněném válu vytáhněte rukama na dvě tenké pizzy. Potřete je zchladlou omáčkou. Pečte v troubě asi 15 minut.
3
Pizzu posypte nakrájenou cibulí a nasekanou petrželkou, ihned podávejte.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit domácí pizzu

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (květen/2019)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pizza Margherita

Pizza Margherita

Pizza s pestem a bůvolí mozzarellou

Pizza s pestem a bůvolí mozzarellou

Plněná pizza calzone

Plněná pizza calzone

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Slané pečení Pizza FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celer Červená cibule Česnek Droždí Hladká mouka Mleté maso - hovězí Mrkev Olej Pepř mletý Petrželka Pizza mouka Rajčatové pyré Snítka tymiánu Sůl Vlažná voda

Jak na domácí pizzu

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čínské placičky

Čínské placičky

Plněný bramborák II.

Plněný bramborák II.

Kuřecí směs s bramboráčky

Kuřecí směs s bramboráčky

Jablečná přesnídávka z papiňáku

Jablečná přesnídávka z papiňáku

Výborná kefírovka

Výborná kefírovka

Marinované špízy

Marinované špízy

Bramborové placky s povidly a mákem

Bramborové placky s povidly a mákem

Pangalaktický megacloumák

Pangalaktický megacloumák

Pikantní bramborový guláš

Pikantní bramborový guláš

Doporučujeme

40 minut
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu

Čevapčiči s brambory a žampiony na…

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Jak na domácí pizzu

Poslední sledované recepty

53
Fajnový mix na topinky a do salátů
Fajnový mix na topinky a…
51
Gurmánské pečené vepřové maso na pivě
Gurmánské pečené vepřové…
45
Špagety zapečené se sýrem
Špagety zapečené se sýrem
42
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
34
Citronovo-kuřecí polévka
Citronovo-kuřecí polévka

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Trik této české absolventky funguje! Po škole získala práci snů

Trik této české absolventky funguje! Po škole získala práci snů

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Dana Morávková: Vypekl ji manžel!

Dana Morávková: Vypekl ji manžel!

SportRevue.cz FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Další doporučené recepty:

Bolachan (grilované mleté hovězí maso)
Bolachan (grilované mleté hovězí maso)
Bolognese (boloňské) karbanátky
Bolognese (boloňské) karbanátky
Boloňská omáčka
Boloňská omáčka
Boloňské brambory
Boloňské brambory
Boloňské fazole pro vegany
Boloňské fazole pro vegany
Boloňské řízky - zapečené
Boloňské řízky - zapečené
  • Recepty.cz
  • Boloňská pizza
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact