• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Boloňská omáčka II.
Napište svůj komentář k receptu

Boloňská omáčka II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: 210 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Boloňská omáčka II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 800
      g mleté maso - míchané
    • 4
      lžíce rostlinný olej
    • 2
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      ks mrkev
    • 250
      ml mléko
    • 375
      ml bílé víno - suché
    • 1
      kg rajčata
    • 1
      lžíce rajský protlak
    • bylinky oregano, bazalka, tymián, šalvěj
    • sůl
    • pepř mletý
    • 0,50
      l voda

Postup přípravy receptu

1
Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek také oloupeme a prolisujeme nebo utřeme se solí. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na drobné kostičky. Bylinky opláchneme a svážeme do svazečku. Nemáme-li čerstvé, lze nahradit sušenými.
2
Rajčata opláchneme, nakrojíme slupku, spaříme je horkou vodou. oloupeme a nakrájíme na kostičky.
3
V hrnci rozehřejeme olej a zpěníme na něm cibuli. Přidáme mrkev, česnek a také osmahneme. Doplníme mletým masem a podusíme jej.
4
Přilijeme mléko a na mírném ohni vaříme, až se tekutina odpaří. Potom přilijeme bílé víno, promícháme a opět mírně vaříme dokud se tekutina neodpaří.
5
Potom přidáme rajčata, rajčatový protlak, svazek bylinek, osolíme a opepříme. Vaříme asi 1-2 hodiny, velmi mírně a za občasného míchání. Svazek zeleniny nakonec vyjmeme a případně dochutíme.
6
Tuto omáčku navršíme na uvařené špagety a posypeme strouhaným sýrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Boloňská omáčka

Boloňská omáčka

Pravá boloňská omáčka

Pravá boloňská omáčka

Boloňská pizza

Boloňská pizza

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Esi | 1. 5. 2016 16:41

    To si děláš prdel jako vážně? :-| Kečupovitá je tm protlak ne kečup si to přčti náhodou tenhle recept je dobrý!!! Ale ty asi nemáš moc vášně pro jídlo :-D :-D :-\ :-*

  • Jarda | 2. 3. 2013 11:27

    Do boloňské určitě nepatří mléko ste se uplně zbláznili!existují 2 druhy, boloňská jako ragů a boloňská krémová která se vaří na Sicilii :-) Vaří se buď s bílým a nebo i s červeným vínem.

  • Carla | 12. 8. 2011 12:53

    Když seš tak chytrý, tak ji sem dej, takoví jsou nejlepší co mektaj, ale sami se nepřevedou..

  • Martin Bek | 23. 7. 2011 19:11

    Tak už se pomalu blížíme k opravdovým Boloňským špagetám. Ale opravdu jen po hodně malých krůčcích. Já sem snad ten recept přidám, aby se zdejší čtenáři dozvěděli jak mají opravdu vypadat. Ale špatné to být nemusí. Prostě další "kečupovitá" omáčka.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Boloňská Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Mleté Srpen Oběd Večeře Vaření Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno - suché Bylinky Česnek Cibule Mléko Mleté maso - míchané Mrkev Pepř mletý Rajčata Rajský protlak Rostlinný olej Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Česnečka z uzených kostí

Česnečka z uzených kostí

Sumeček

Sumeček

Těstoviny s houbovou smaženicí

Těstoviny s houbovou smaženicí

Superrychlý gyros

Superrychlý gyros

Avokádový salát

Avokádový salát

Bramborový knedlík s vejcem a slaninou

Bramborový knedlík s vejcem a slaninou

Mramorový korpus

Mramorový korpus

Pudingovo-ovocný koláč

Pudingovo-ovocný koláč

Květáková (brokolicová) rýže

Květáková (brokolicová) rýže

Doporučujeme

30 minut
Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou

Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

60 minut
Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

55 minut
Čokoládová buchta z cukety

Čokoládová buchta z cukety

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

24
Cuketová polévka s mátou a hráškem
Cuketová polévka s mátou…
23
Pravé maďarské lečo
Pravé maďarské lečo
22
Švestková povidla
Švestková povidla
21
Roláda s mletým masem a zeleninou
Roláda s mletým masem a…
20
Cibulová polévka
Cibulová polévka

Zajímavé články

Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5 receptů, které budete milovat
Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5…
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety. Nasladko i naslano!
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety.…
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako únik od stresující práce. Dnes si je u ní objednávají i celebrity
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako…
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která většinou končí v koši!
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která…
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento nepečený piškotový dort s ovocem!
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento…
AHA.cz Místo svatby rozchod? První slova Rolins k Nedvědově známosti

Místo svatby rozchod? První slova Rolins k Nedvědově známosti

Mimibazar Žvýkačky: Co jste o nich možná nevěděli

Žvýkačky: Co jste o nich možná nevěděli

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Ženy.cz Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Blesk.cz Poslední fotky Jiřího Krampola (†87): Dva týdny před smrtí natáčel

Poslední fotky Jiřího Krampola (†87): Dva týdny před smrtí natáčel

SportRevue.cz FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

  • Recepty.cz
  • Boloňská omáčka II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact