• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bochánky z odpalovaného těsta
Napište svůj komentář k receptu

Bochánky z odpalovaného těsta

autor: PavlínaMašindová
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 10
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bochánky z odpalovaného těsta
Nahrát fotku
 

Suroviny

10 porce
  • Na těsto
    • 150
      g hladká mouka musí být prosetá
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      ks vejce lehce rozšleháme
    • 300
      ml studená voda
    • 125
      g máslo
  • Na náplň
    • 100
      g cukr
    • hladká mouka
    • mléko
    • želatinový ztužovač
    • 3
      ks žloutek

Postup přípravy receptu

1
Těstíčko:
2
Máslo a vodu se solí uvedeme v hrnci k varu, pak za stálého míchání vsypeme všechnu mouku a budeme míchat tak dlouho, dokud nebude těsto hladké a bude se odtahovat od stěn. Těsto necháme 10 minut chladnout a pak začneme vmíchávat rozšlehaná vejce. Míchejte tak dlouho, aby bylo krásně hladké, ale tak pevné, aby vytvářelo špičky. Těsto poprášíme moukou a dáme na 30 minut odpočinout do ledničky.
3
Troubu předehřejte na 200 stupňů a vymazejte plech, který pokropte vodou, aby se v troubě vytvářela pára a těsto nadlehčila. Na plech vytvoříme bochánky asi 5 cm od sebe, aby se těsto mohlo roztáhnout a pečte asi 20 minut, dokud nevyběhnou a nebudou zlaté. Po upečení nařízněte bochánky, aby mohla uniknout pára, a nechte dojít v troubě.
4
Náplň:
5
Prošlehejte v hrnci cukr se žloutky, až bude směs hustá a krémovitá. Vmíchejte trochu hladké mouky a vlijte horké mléko a to celé vařte za stálého míchání asi 2 minuty. Do horkého krému vmícháme změkčenou želatinu a necháme vychladnout.
6
Bochánky rozpůlíme a můžeme plnit krémem nebo můžeme plnit zespodu cukrářským sáčkem.
7
Dobrou chuť. :)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Věnečky z odpalovaného těsta s krémem

Věnečky z odpalovaného těsta s krémem

Jemné ovocné knedlíky z odpalovaného těsta

Jemné ovocné knedlíky z odpalovaného…

Jablečné knedlíky z odpalovaného těsta s ořechy

Jablečné knedlíky z odpalovaného…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tana | 1. 3. 2013 14:30

    a kolik minut michate vy kdy se vaři? :-[

  • Klára K. | 27. 9. 2012 17:27

    Veľmi pekne vypadajú ;-) ;-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Zákusky Nejlepší dezerty Odpalované Vánoční cukroví
Moučníky Zákusky Cukroví Dezerty Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Vaření Děti Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Máslo Mléko Studená voda Sůl Vejce Želatinový ztužovač Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kynuté těsto - základní recept

Kynuté těsto - základní recept

Karbanátky z ovesných vloček

Karbanátky z ovesných vloček

Salát se sýrem feta

Salát se sýrem feta

Papriková pasta

Papriková pasta

Lasagne s cuketou a slaninou

Lasagne s cuketou a slaninou

Baklava s ořechy

Baklava s ořechy

Kabirův pečený česnek Čeněk

Kabirův pečený česnek Čeněk

Jednoduchý meruňkový koláč

Jednoduchý meruňkový koláč

Okurkové smoothie

Okurkové smoothie

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

326
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
55
Nové brambory s česnekovým máslem a sýrovým dipem
Nové brambory s…
49
Klasické lečo
Klasické lečo
34
Netradiční štrúdl s drobenkou uvnitř
Netradiční štrúdl s…
32
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…

Zajímavé články

Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola jedno jídlo. Do dietního jídelníčku byste ho asi nezařadili
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola…
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou náladu smutným dětem a dodají energii unaveným rodičům
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů,…
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
AHA.cz Vondráčkovou poslali na DNA testy! Co se stalo?

Vondráčkovou poslali na DNA testy! Co se stalo?

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Ženy.cz Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Blesk.cz Zpověď Martiny Ptáčkové: První slova o vztahu s Francouzem!

Zpověď Martiny Ptáčkové: První slova o vztahu s Francouzem!

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Další doporučené recepty:

Bochánek, který se vždy povede
Bochánek, který se vždy povede
Bochánky (koblihy) s mákem smažené
Bochánky (koblihy) s mákem smažené
Bochánky s nádivkou
Bochánky s nádivkou
Bolachan (grilované mleté hovězí maso)
Bolachan (grilované mleté hovězí maso)
Bolognese (boloňské) karbanátky
Bolognese (boloňské) karbanátky
Boloňská omáčka
Boloňská omáčka
  • Recepty.cz
  • Bochánky z odpalovaného těsta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact