• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bochánky (koblihy) s mákem smažené
Napište svůj komentář k receptu

Bochánky (koblihy) s mákem smažené

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bochánky (koblihy) s mákem smažené
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto:
    • 400
      g hladká mouka
    • 80
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 30
      g droždí
    • 3
      lžíce hnědý rum
    • 2
      dl mléko cca
    • 1
      ks vejce
    • 100
      g máslo rozpuštěné, vlažné
    • 1
      špetka sůl
    • mák mletý
    • olej ne smažení
    • moučkový cukr dle chuti
    • ubrousek na okapání horkých bochánků

Postup přípravy receptu

1
Mouku dáme do mísy, uprostřed uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru a mléka, zlehka promícháme v řidkou kašičku a necháme vzejít kvásek.
2
Pak přidáme ostatní ingredience a vymícháme hladké, nelepivé těsto, které necháme v teple nakynout.
3
Těsto pak opět propracujeme, vykrájíme z něj stejně velké kousky, ze kterých v ruce pomaštěné olejem vytvarujeme ploché bochánky, které obalíme v namletém máku a necháme na stole krátce odpočinout.
4
takto připravené bochánky(koblihy) házíme do rozpáleného oleje a smažíme dozlatova. Po osmažení je dáme na ubrousek okapat.
5
Před podáváním je můžeme posypat moučkovým cukrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mini bochánky (mazance) - plněné

Mini bochánky (mazance) - plněné

Máslové mini bochánky (mazance) - drobenkové

Máslové mini bochánky (mazance) -…

Americké bochánky

Americké bochánky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • A.Blaláhová | 2. 2. 2016 17:14

    Koblížky jsou výborné. Děkuji za recept.

  • Simova | 25. 2. 2014 18:25

    Makove koblizky byly skvely a marmeladu jsme vubec nepostradali. Uvarila jsem k nim meltu s mlekem.

  • Klárka Tůmová | 13. 5. 2012 09:48

    Kuličky jsem dělala velké asi jako malá lžička a v oleji se ještě nafoukly. Byly výborné, jako peříčko.

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 2. 4. 2012 20:55

    Děkuji za odpověď, ono z obrázku to vypadá takové "tužší" že by se to snad i dalo nakrájet :)

  • recepty73
    recepty73 | 2. 4. 2012 19:55

    ...recept jsem kdysi dostal jako krajové masopustní bochánky, ale jsou to spíš makové koblihy...

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 1. 4. 2012 11:47

    Ráda bych se zeptala, chutnají tyto bochánky jako klasické koblihy nebo mají jinou konzistenci? Děkuji!

  • Poláková | 8. 3. 2012 17:18

    Výborné kobližky! A po smažení jsem olej přecedila a schovala na neděli, udělám je ještě jednou.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Nejlepší dezerty Koblihy
Pokrmy Moučníky Sladké Z mouky/obilovin Snídaně Oběd Svačina Večeře Smažení Velikonoce Posvícení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Droždí Hladká mouka Hnědý rum Mák mletý Máslo Mléko Moučkový cukr Olej Sůl Ubrousek Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Staročeské zelníky s bramborami

Staročeské zelníky s bramborami

Plněný bramborák II.

Plněný bramborák II.

Šklebíci z listového těsta

Šklebíci z listového těsta

Šťavnatá hovězí roláda s mletým masem

Šťavnatá hovězí roláda s mletým masem

Gnocchi se sýrovou omáčkou

Gnocchi se sýrovou omáčkou

Debrecínské závitky

Debrecínské závitky

Listové řezy s tvarohem

Listové řezy s tvarohem

Kořeněná dýně - pečená nebo grilovaná

Kořeněná dýně - pečená nebo grilovaná

"Hned" jablečný (hruškový) koláč

"Hned" jablečný (hruškový) koláč

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

77
Brokolicové těstoviny
Brokolicové těstoviny
55
Drožďová (kvasnicová) pomazánka
Drožďová (kvasnicová)…
54
Ztracená vejce se šunkou
Ztracená vejce se šunkou
45
Česnekové kotlety na špeku
Česnekové kotlety na…
35
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Dominika kontra Ivana! Válku Gottových zvrátil osud

Dominika kontra Ivana! Válku Gottových zvrátil osud

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Veronika Žilková naletěla na podvodnou SMS: Okradli ji o obří částku!

Veronika Žilková naletěla na podvodnou SMS: Okradli ji o obří částku!

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Další doporučené recepty:

Bohatý pekáček s masem a květákem
Bohatý pekáček s masem a květákem
Bochánek - třený
Bochánek - třený
Bochánek, který se vždy povede
Bochánek, který se vždy povede
Bochánky s nádivkou
Bochánky s nádivkou
Bochánky z odpalovaného těsta
Bochánky z odpalovaného těsta
Bolachan (grilované mleté hovězí maso)
Bolachan (grilované mleté hovězí maso)
  • Recepty.cz
  • Bochánky (koblihy) s mákem smažené
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact