• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bludný holanďan
Napište svůj komentář k receptu

Bludný holanďan

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bludný holanďan
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 600
      g vepřový bůček libový
    • 300
      g uzený sýr
    • 1
      lžička vegeta
    • 1
      lžička kari
    • olomoucké tvarůžky (syrečky) 10 koleček
    • 120
      g strouhanka + dalších 120g na obalení
    • 100
      g hladká mouka
    • 3
      ks vejce
    • 120
      g mandle
    • rostlinný olej na smažení

Postup přípravy receptu

1
Umeleme bůček s uzeným sýrem, promícháme a přidáme vegetu a kari koření. Madle pomeleme a smícháme je 1:1 se strouhankou. Tvarůžky obalujeme v mouce, v rozšlehaným vejcích a nakonec v mandlovo–strouhankové směsi. Obalené tvarůžky dále obalíme okořeněnou směsí masa se sýrem (zhruba do 1 cm vrstvy). Rukou tvoříme bochánky, které ještě jednou obalíme v klasickém trojobalu. Smažíme ve vyšší vrstvě oleje. Podáváme s různě upravenými brambory a zeleninovým salátem.
2
Tvarůžky lze nahradit hermelínem.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jarka O. | 19. 2. 2011 16:13

    Ladienko, tohle mi nějak uniklo :-( Už si to tisknu, vypadá to náramně ;-) :-)

  • Ladia
    Ladia | 19. 2. 2011 15:37

    Díky moc :-*

  • Ivana Samcová | 19. 2. 2011 14:47

    Paní Lado, dívala jsem se do svých receptů, mám ho tam uložený a je tam napsáno, že tvarůžků má být 10 koleček. Na konci je ještě poznámka, že je možno nahradit tvarůžky i hermelínem. Zdravím. Ivana

  • Ladia
    Ladia | 18. 2. 2011 14:53

    Nemáte někdo recept vytištěný? Nevím kolik má být těch tvarůžek :-\

  • Evangelina Ciprová | 4. 4. 2008 23:27

    Nepochybuji, že je to paráda. Ani se nebojím zápachu, ale trochu mě mate ten trojobal na tvarůžcích. Bojím se, jestli se pod tím masem taky "prosmaží", aby ta mouka nezůstala syrová.

  • Terezie Kouřilová | 13. 1. 2007 13:46

    Ja teda nevim, ale mne take tvaruzky nikdy nevytekly a vubec to nesmrdelo :-) Pokud celou kouli poradne 2x obalite, tak nevyteka ani ten strouhany syr :-) Je to proste S U P E R mnamka :-)

  • kajka | 11. 1. 2006 21:45

    vypadá to moc lákavě, určite vyzkouším. zkoušel někdo romadur?

  • leika | 8. 8. 2005 13:48

    My jsme dělali venku na grilu a ještě jsme u toho vegetili..sjůůůpr

  • Jana Hadravová | 9. 6. 2005 15:40

    Když tvarůžky zabalíte pořádně, třeba 3x, tak nesmrdí. Nebo teda mě to nesmrrdělo nikdy.

  • Jitka Truksová | 12. 5. 2005 08:33

    Je to opravdu moc dobré. Trochu cítit syrečky byly, ale to mi vůbec nevadí, když je mám ráda. Každé jídlo, když se vaří, je trochu cítit. Tak proč ne? Všem dobrou chuť. Alespoň za pokus to stojí.

  • Lenka Ostrava | 22. 3. 2005 09:45

    Když dobře utlačíte trojobal na tvarůžku a potom i masovou směs, tak nic nevyteče a nic není cítit:-)

  • Adlet Blahova | 16. 3. 2005 17:16

    Jeste se mi nestalo, ze by tvaruzky pri tepelne uprave smrdely :).. staci koupit takove, ktere jeste "nechodi", jsou spise nedozrale a je po zapachu..

  • vlada | 1. 3. 2005 13:20

    pro všechny ohledně smradu - stačí funkční ale opravdu funkční digestoř t.j. taková s odvodem skrze zeď nebo do komína :-))

  • Jarka | 17. 2. 2005 15:44

    Ja bydlim v Holandsku a musim konstatovat, ze by to Holandan nejedl. Ne proto, ze by ohrnoval nos, ale takoveto specialitky nemaji ve zvyku, nejsou "gurmani". Ani ty syrecky bych tady v obchode nedostala, pro ty musim pres hranice do Nemecka. Ale recept je to lakavy!!

  • Naďa | 6. 2. 2005 12:34

    ..to tedy mňamka je,nakonec jsem nevydržela a dělali jsme u kamarádky na chalupě!Sice typická vůně byla(ale to se vyvětrá),ale nezapomenutelný kulinářský zážitek pro ty,co mají rádi tvarůžky.Hodnotím jako jedničku s hvězdičkou!Doufám,že do jara pach zmizí....z chalupy!

  • Petra Albrechtová | 3. 2. 2005 14:28

    Nechcete-li si zasmrádnout byt, doporučuji vyměnit tvarůžek za hermelín. Alespoň já to tak dělám :)

  • Lada Kovářová | 31. 1. 2005 09:05

    Naďo, cítit je to dost :)

  • vlaďka | 31. 1. 2005 09:03

    nejlépe dělat v létě

  • Naďa | 30. 1. 2005 10:57

    ..to musí být mňamka! Už při čtení jsem slinila jak pavlovův pes.Určitě vyzkouším.Jen bych chtěla vědět,nepáchne to jak smažené tvarůžky?Když je dělal známý,nemohl zápach vypudit z bytu asi 14 dní!Což mě odradilo,i když chutnaly! Děkuji za odpověď.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Kari Mandle Olomoucké tvarůžky (syrečky) Rostlinný olej Strouhanka Uzený sýr Vegeta Vejce Vepřový bůček
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Olejová bábovka

Olejová bábovka

Olejová bábovka s kakaem

Olejová bábovka s kakaem

Tvarohovo-ananasové řezy

Tvarohovo-ananasové řezy

Jablečný koláč IV.

Jablečný koláč IV.

Studentské rychlolangoše

Studentské rychlolangoše

Club Sandwich

Club Sandwich

Rychlé fazolové lečo

Rychlé fazolové lečo

Tzaziky

Tzaziky

Barevná karamelová lízátka

Barevná karamelová lízátka

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Dršťková z bedel

Dršťková z bedel

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

45 minut
Nakládané houbičky

Nakládané houbičky

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

30
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
17
Zapekané brambory s pórkem
Zapekané brambory s…
13
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…
12
Míša řezy
Míša řezy

Zajímavé články

Zapomeňte na kuře! Květákové kung-pao chutná lépe než originální verze s masem
Zapomeňte na kuře! Květákové kung-pao chutná lépe…
Dýňová semínka nepatří do koše! Ukážeme vám, jak se dají zpracovat
Dýňová semínka nepatří do koše! Ukážeme vám, jak…
Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou polévku podle známé foodblogerky
Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou…
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty, které se dědí po generace
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty,…
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte sladký recept ze starých krajových kuchařek
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte…
AHA.cz Brzobohatá shodila masku: VYHROCENÉ EMOCE A PAK POTOKY SLZ

Brzobohatá shodila masku: VYHROCENÉ EMOCE A PAK POTOKY SLZ

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Jaký strom vám přiřadili druidové? Najděte svou povahu v keltském horoskopu

Jaký strom vám přiřadili druidové? Najděte svou povahu v keltském horoskopu

Blesk pro ženy Kosočtverce, kam se podíváš: Komu ale nejžádanější vzor sezony nebude slušet?

Kosočtverce, kam se podíváš: Komu ale nejžádanější vzor sezony nebude slušet?

Ženy.cz Odvrácená strana žen-superhrdinek. Když je síla vaše největší slabina

Odvrácená strana žen-superhrdinek. Když je síla vaše největší slabina

Blesk.cz ŽIVĚ: Pavel Novotný opouští po 3 měsících vězení! Domů ho veze Blesk!

ŽIVĚ: Pavel Novotný opouští po 3 měsících vězení! Domů ho veze Blesk!

SportRevue.cz FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Numeroložka o říjnu: Vaše kroky ovlivní celý příští rok! Který týden bude výjimečný?

Numeroložka o říjnu: Vaše kroky ovlivní celý příští rok! Který týden bude výjimečný?

  • Recepty.cz
  • Bludný holanďan
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact