• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bludný holanďan
Napište svůj komentář k receptu

Bludný holanďan

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bludný holanďan
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 600
      g vepřový bůček libový
    • 300
      g uzený sýr
    • 1
      lžička vegeta
    • 1
      lžička kari
    • olomoucké tvarůžky (syrečky) 10 koleček
    • 120
      g strouhanka + dalších 120g na obalení
    • 100
      g hladká mouka
    • 3
      ks vejce
    • 120
      g mandle
    • rostlinný olej na smažení

Postup přípravy receptu

1
Umeleme bůček s uzeným sýrem, promícháme a přidáme vegetu a kari koření. Madle pomeleme a smícháme je 1:1 se strouhankou. Tvarůžky obalujeme v mouce, v rozšlehaným vejcích a nakonec v mandlovo–strouhankové směsi. Obalené tvarůžky dále obalíme okořeněnou směsí masa se sýrem (zhruba do 1 cm vrstvy). Rukou tvoříme bochánky, které ještě jednou obalíme v klasickém trojobalu. Smažíme ve vyšší vrstvě oleje. Podáváme s různě upravenými brambory a zeleninovým salátem.
2
Tvarůžky lze nahradit hermelínem.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jarka O. | 19. 2. 2011 16:13

    Ladienko, tohle mi nějak uniklo :-( Už si to tisknu, vypadá to náramně ;-) :-)

  • Ladia
    Ladia | 19. 2. 2011 15:37

    Díky moc :-*

  • Ivana Samcová | 19. 2. 2011 14:47

    Paní Lado, dívala jsem se do svých receptů, mám ho tam uložený a je tam napsáno, že tvarůžků má být 10 koleček. Na konci je ještě poznámka, že je možno nahradit tvarůžky i hermelínem. Zdravím. Ivana

  • Ladia
    Ladia | 18. 2. 2011 14:53

    Nemáte někdo recept vytištěný? Nevím kolik má být těch tvarůžek :-\

  • Evangelina Ciprová | 4. 4. 2008 23:27

    Nepochybuji, že je to paráda. Ani se nebojím zápachu, ale trochu mě mate ten trojobal na tvarůžcích. Bojím se, jestli se pod tím masem taky "prosmaží", aby ta mouka nezůstala syrová.

  • Terezie Kouřilová | 13. 1. 2007 13:46

    Ja teda nevim, ale mne take tvaruzky nikdy nevytekly a vubec to nesmrdelo :-) Pokud celou kouli poradne 2x obalite, tak nevyteka ani ten strouhany syr :-) Je to proste S U P E R mnamka :-)

  • kajka | 11. 1. 2006 21:45

    vypadá to moc lákavě, určite vyzkouším. zkoušel někdo romadur?

  • leika | 8. 8. 2005 13:48

    My jsme dělali venku na grilu a ještě jsme u toho vegetili..sjůůůpr

  • Jana Hadravová | 9. 6. 2005 15:40

    Když tvarůžky zabalíte pořádně, třeba 3x, tak nesmrdí. Nebo teda mě to nesmrrdělo nikdy.

  • Jitka Truksová | 12. 5. 2005 08:33

    Je to opravdu moc dobré. Trochu cítit syrečky byly, ale to mi vůbec nevadí, když je mám ráda. Každé jídlo, když se vaří, je trochu cítit. Tak proč ne? Všem dobrou chuť. Alespoň za pokus to stojí.

  • Lenka Ostrava | 22. 3. 2005 09:45

    Když dobře utlačíte trojobal na tvarůžku a potom i masovou směs, tak nic nevyteče a nic není cítit:-)

  • Adlet Blahova | 16. 3. 2005 17:16

    Jeste se mi nestalo, ze by tvaruzky pri tepelne uprave smrdely :).. staci koupit takove, ktere jeste "nechodi", jsou spise nedozrale a je po zapachu..

  • vlada | 1. 3. 2005 13:20

    pro všechny ohledně smradu - stačí funkční ale opravdu funkční digestoř t.j. taková s odvodem skrze zeď nebo do komína :-))

  • Jarka | 17. 2. 2005 15:44

    Ja bydlim v Holandsku a musim konstatovat, ze by to Holandan nejedl. Ne proto, ze by ohrnoval nos, ale takoveto specialitky nemaji ve zvyku, nejsou "gurmani". Ani ty syrecky bych tady v obchode nedostala, pro ty musim pres hranice do Nemecka. Ale recept je to lakavy!!

  • Naďa | 6. 2. 2005 12:34

    ..to tedy mňamka je,nakonec jsem nevydržela a dělali jsme u kamarádky na chalupě!Sice typická vůně byla(ale to se vyvětrá),ale nezapomenutelný kulinářský zážitek pro ty,co mají rádi tvarůžky.Hodnotím jako jedničku s hvězdičkou!Doufám,že do jara pach zmizí....z chalupy!

  • Petra Albrechtová | 3. 2. 2005 14:28

    Nechcete-li si zasmrádnout byt, doporučuji vyměnit tvarůžek za hermelín. Alespoň já to tak dělám :)

  • Lada Kovářová | 31. 1. 2005 09:05

    Naďo, cítit je to dost :)

  • vlaďka | 31. 1. 2005 09:03

    nejlépe dělat v létě

  • Naďa | 30. 1. 2005 10:57

    ..to musí být mňamka! Už při čtení jsem slinila jak pavlovův pes.Určitě vyzkouším.Jen bych chtěla vědět,nepáchne to jak smažené tvarůžky?Když je dělal známý,nemohl zápach vypudit z bytu asi 14 dní!Což mě odradilo,i když chutnaly! Děkuji za odpověď.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Kari Mandle Olomoucké tvarůžky (syrečky) Rostlinný olej Strouhanka Uzený sýr Vegeta Vejce Vepřový bůček
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Slovenská kapustnice

Slovenská kapustnice

Hruškový džem se zázvorem

Hruškový džem se zázvorem

Rychlý, levný oběd

Rychlý, levný oběd

Omáčka z kuřete

Omáčka z kuřete

Pečené brambory s cibulí

Pečené brambory s cibulí

Těstoviny s houbovou smaženicí

Těstoviny s houbovou smaženicí

Listové řezy s rumovou polevou

Listové řezy s rumovou polevou

Kuskus s tuňákem a zeleninou

Kuskus s tuňákem a zeleninou

Kořeněné kuře na česnekovém patizonu

Kořeněné kuře na česnekovém patizonu

Doporučujeme

30 minut
Lečo s fazolemi a klobásou

Lečo s fazolemi a klobásou

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

79
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
43
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
36
Cuketové stripsy s parmazánem
Cuketové stripsy s…
35
Cuketové bramboráky
Cuketové bramboráky
33
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…

Zajímavé články

Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že se jim máte vyhnout?
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že…
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální cuketové palačinky!
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální…
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na oblíbenou prázdninovou večeři!
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na…
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos…
AHA.cz Krach vztahu Nedvěda a Rolins potvrzen? Prázdný domov jako důkaz

Krach vztahu Nedvěda a Rolins potvrzen? Prázdný domov jako důkaz

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Známe tajemství dokonalé figury Heidi Janků: V čem je ten fígl, když nesnáší cvičení?

Známe tajemství dokonalé figury Heidi Janků: V čem je ten fígl, když nesnáší cvičení?

Ženy.cz Nejlepší galerie jsou zadarmo! 5 evropských měst, kde vám street art vyrazí dech

Nejlepší galerie jsou zadarmo! 5 evropských měst, kde vám street art vyrazí dech

Blesk.cz Kamera, klapka, Kurková! Česká modelka se objeví ve „dvojce“ Ďábel nosí Pradu

Kamera, klapka, Kurková! Česká modelka se objeví ve „dvojce“ Ďábel nosí Pradu

SportRevue.cz FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Co nesnáší jednotlivá znamení? Beranům vadí čekání, Blíženci nesnesou nudu a Štírům raději nikdy nelžete

Co nesnáší jednotlivá znamení? Beranům vadí čekání, Blíženci nesnesou nudu a Štírům raději nikdy nelžete

  • Recepty.cz
  • Bludný holanďan
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact