• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bludný holanďan
Napište svůj komentář k receptu

Bludný holanďan

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bludný holanďan
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 600
      g vepřový bůček libový
    • 300
      g uzený sýr
    • 1
      lžička vegeta
    • 1
      lžička kari
    • olomoucké tvarůžky (syrečky) 10 koleček
    • 120
      g strouhanka + dalších 120g na obalení
    • 100
      g hladká mouka
    • 3
      ks vejce
    • 120
      g mandle
    • rostlinný olej na smažení

Postup přípravy receptu

1
Umeleme bůček s uzeným sýrem, promícháme a přidáme vegetu a kari koření. Madle pomeleme a smícháme je 1:1 se strouhankou. Tvarůžky obalujeme v mouce, v rozšlehaným vejcích a nakonec v mandlovo–strouhankové směsi. Obalené tvarůžky dále obalíme okořeněnou směsí masa se sýrem (zhruba do 1 cm vrstvy). Rukou tvoříme bochánky, které ještě jednou obalíme v klasickém trojobalu. Smažíme ve vyšší vrstvě oleje. Podáváme s různě upravenými brambory a zeleninovým salátem.
2
Tvarůžky lze nahradit hermelínem.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jarka O. | 19. 2. 2011 16:13

    Ladienko, tohle mi nějak uniklo :-( Už si to tisknu, vypadá to náramně ;-) :-)

  • Ladia
    Ladia | 19. 2. 2011 15:37

    Díky moc :-*

  • Ivana Samcová | 19. 2. 2011 14:47

    Paní Lado, dívala jsem se do svých receptů, mám ho tam uložený a je tam napsáno, že tvarůžků má být 10 koleček. Na konci je ještě poznámka, že je možno nahradit tvarůžky i hermelínem. Zdravím. Ivana

  • Ladia
    Ladia | 18. 2. 2011 14:53

    Nemáte někdo recept vytištěný? Nevím kolik má být těch tvarůžek :-\

  • Evangelina Ciprová | 4. 4. 2008 23:27

    Nepochybuji, že je to paráda. Ani se nebojím zápachu, ale trochu mě mate ten trojobal na tvarůžcích. Bojím se, jestli se pod tím masem taky "prosmaží", aby ta mouka nezůstala syrová.

  • Terezie Kouřilová | 13. 1. 2007 13:46

    Ja teda nevim, ale mne take tvaruzky nikdy nevytekly a vubec to nesmrdelo :-) Pokud celou kouli poradne 2x obalite, tak nevyteka ani ten strouhany syr :-) Je to proste S U P E R mnamka :-)

  • kajka | 11. 1. 2006 21:45

    vypadá to moc lákavě, určite vyzkouším. zkoušel někdo romadur?

  • leika | 8. 8. 2005 13:48

    My jsme dělali venku na grilu a ještě jsme u toho vegetili..sjůůůpr

  • Jana Hadravová | 9. 6. 2005 15:40

    Když tvarůžky zabalíte pořádně, třeba 3x, tak nesmrdí. Nebo teda mě to nesmrrdělo nikdy.

  • Jitka Truksová | 12. 5. 2005 08:33

    Je to opravdu moc dobré. Trochu cítit syrečky byly, ale to mi vůbec nevadí, když je mám ráda. Každé jídlo, když se vaří, je trochu cítit. Tak proč ne? Všem dobrou chuť. Alespoň za pokus to stojí.

  • Lenka Ostrava | 22. 3. 2005 09:45

    Když dobře utlačíte trojobal na tvarůžku a potom i masovou směs, tak nic nevyteče a nic není cítit:-)

  • Adlet Blahova | 16. 3. 2005 17:16

    Jeste se mi nestalo, ze by tvaruzky pri tepelne uprave smrdely :).. staci koupit takove, ktere jeste "nechodi", jsou spise nedozrale a je po zapachu..

  • vlada | 1. 3. 2005 13:20

    pro všechny ohledně smradu - stačí funkční ale opravdu funkční digestoř t.j. taková s odvodem skrze zeď nebo do komína :-))

  • Jarka | 17. 2. 2005 15:44

    Ja bydlim v Holandsku a musim konstatovat, ze by to Holandan nejedl. Ne proto, ze by ohrnoval nos, ale takoveto specialitky nemaji ve zvyku, nejsou "gurmani". Ani ty syrecky bych tady v obchode nedostala, pro ty musim pres hranice do Nemecka. Ale recept je to lakavy!!

  • Naďa | 6. 2. 2005 12:34

    ..to tedy mňamka je,nakonec jsem nevydržela a dělali jsme u kamarádky na chalupě!Sice typická vůně byla(ale to se vyvětrá),ale nezapomenutelný kulinářský zážitek pro ty,co mají rádi tvarůžky.Hodnotím jako jedničku s hvězdičkou!Doufám,že do jara pach zmizí....z chalupy!

  • Petra Albrechtová | 3. 2. 2005 14:28

    Nechcete-li si zasmrádnout byt, doporučuji vyměnit tvarůžek za hermelín. Alespoň já to tak dělám :)

  • Lada Kovářová | 31. 1. 2005 09:05

    Naďo, cítit je to dost :)

  • vlaďka | 31. 1. 2005 09:03

    nejlépe dělat v létě

  • Naďa | 30. 1. 2005 10:57

    ..to musí být mňamka! Už při čtení jsem slinila jak pavlovův pes.Určitě vyzkouším.Jen bych chtěla vědět,nepáchne to jak smažené tvarůžky?Když je dělal známý,nemohl zápach vypudit z bytu asi 14 dní!Což mě odradilo,i když chutnaly! Děkuji za odpověď.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Kari Mandle Olomoucké tvarůžky (syrečky) Rostlinný olej Strouhanka Uzený sýr Vegeta Vejce Vepřový bůček
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pomazánka "hned pryč"

Pomazánka "hned pryč"

Zapečené těstoviny co dům dal

Zapečené těstoviny co dům dal

Boršč III.

Boršč III.

Bramborové placky se špenátovým nákypem

Bramborové placky se špenátovým…

Ryba s těstovinami

Ryba s těstovinami

Plněná sekaná pečeně II.

Plněná sekaná pečeně II.

Ananasový koláč naruby

Ananasový koláč naruby

Nepečený banánovo/lentilkový dort

Nepečený banánovo/lentilkový dort

Nakládané masové kostky dušené na cibuli

Nakládané masové kostky dušené na…

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

114
Rohlíčky plněné jablíčky
Rohlíčky plněné jablíčky
94
Dýňové karí s cizrnou
Dýňové karí s cizrnou
84
Kančí guláš - staročeský
Kančí guláš - staročeský
78
Celer smažený v kořeněné tempuře
Celer smažený v kořeněné…
51
Noky se špenátem a ricottou
Noky se špenátem a…

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Ester Geislerová (41): 20 let trápení kvůli břichu!

Ester Geislerová (41): 20 let trápení kvůli břichu!

SportRevue.cz FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

  • Recepty.cz
  • Bludný holanďan
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact