• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Blitva
Napište svůj komentář k receptu

Blitva

autor: MonikaT
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Blitva
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • brambory
    • špenát
    • česnek množství dle chuti
    • olivový olej
    • citronová šťáva

Postup přípravy receptu

1
Oloupané brambory nakrájíme na menší kousky a vaříme v osolené vodě do změknutí. Před zcezením přidáme očištěný špenát a krátce spolu povaříme. Pak zcedíme. Zalijeme olejem a citronovou šťávou, přidáme najemno nasekaný česnek a dochutíme solí a pepřem.
2
Blitva je skvělá příloha k rybám.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Klára | 2. 5. 2014 17:25

    Na jaře doporučuji nahradit česnek medvědím listovým česnekem ;-)

  • Marie | 11. 7. 2012 12:38

    Chutnější je povařit listy blitvy ke konci vaření brambor zvlášť a přidát do nich, až když jsou měkké, rozšťouchat s trochou utřeného česneku a olivového oleje.

  • tomscott | 7. 1. 2012 02:17

    jako lehký předkrm samotná posypaná nasekanými vlašskými ořechy, olivami a parmezánem, jako příloha je skvělá alternativa místo bramborového salátu klidně i k vepřovýmu řízku a pokud nahradíte citrónovou šťávu balsamikovým octem....

  • Petra | 3. 7. 2011 10:45

    Názvem se nenechte odradit, blitva je opravdu výborná ;-) Mimochodem, v Chorvatsku se tak opravdu jmenuje kombinace brambor a špenátu. Aspoň nám to tam vždycky tak říkali.

  • Di - | 16. 9. 2009 12:36

    To není název pokrmu, ale zeleniny, blitva je chorvatsky (možná i slovinsky) mangold. V Chorvatsku vám tuto kombinaci nabídnou vedle hranolků jako tradiční přílohu právě k rybě, Je to opravdu super!

  • Monika T | 15. 9. 2009 18:11

    názov je slovinský, takže sa nemusíte báť :)

  • Martin Janík | 15. 9. 2009 15:59

    Název zní trochu strašidelně :), ale vypadá to zajímavě. Vyzkouším...

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Zelenina Oběd Večeře Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Citronová šťáva Olivový olej Špenát
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kotlety na cibuli

Kotlety na cibuli

Kuličky Raffaelo krok za krokem

Kuličky Raffaelo krok za krokem

Klasická vánoční štóla

Klasická vánoční štóla

Salát ze zelených fazolek

Salát ze zelených fazolek

Krůtí křídlo pečené na houbách

Krůtí křídlo pečené na houbách

Adžika zeleninová směs

Adžika zeleninová směs

Jednoduchá špenátová polévka se sýrem

Jednoduchá špenátová polévka se sýrem

Vegetariánské karbanátky (rýžovo-zeleninové)

Vegetariánské karbanátky (rýžovo…

Broskvovo-meruňková marmeláda

Broskvovo-meruňková marmeláda

Doporučujeme

40 minut
Krémová kari polévka s kuřecím masem

Krémová kari polévka s kuřecím masem

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

164
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
89
Dušené kotlety na paprice
Dušené kotlety na paprice
76
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
37
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
35
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…

Zajímavé články

Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších sladkých náplní
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších…
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na cesty, které vás bude bavit
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na…
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso křehké a šťavnaté: S medem, jogurtem nebo citrusy
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso…
AHA.cz Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Patrasová po propuštění z Bohnic promluvila: Hrozná krutost! Nikdy to nepřebolí

Patrasová po propuštění z Bohnic promluvila: Hrozná krutost! Nikdy to nepřebolí

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

  • Recepty.cz
  • Blitva
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact