• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Bleskový chléb
Napište svůj komentář k receptu

Bleskový chléb

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bleskový chléb
Bleskový chléb
Bleskový chléb
Bleskový chléb
Bleskový chléb
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 100
      g mandle
    • 1
      kostka droždí
    • 500
      g celozrnná pšeničná mouka
    • 2
      lžička sůl
    • 50
      g dýňová semínka oloupaná
    • 50
      g slunečnicová semínka
    • 2
      lžíce ocet

Postup přípravy receptu

1
Mandle nasekáme nahrubo. Odložíme jednu lžíci mandlí i obou druhů semínek. Droždí rozpustíme v 1/2 litru vlažné vody, přisypeme mouku, sůl, ocet a 3 minuty hněteme v elektrickém hnětači. Nakonec přidáme nasekané mandle, slunečnicová a dýňová semínka. Hrnantou formu (o délce asi 30 cm) důkladně vymažeme tukem, dáme do ní těsto a povrch posypeme zbylými mandlemi a semínky. Ihned vložíme do předem vyhřáté trouby (elektrický sporák 225 °C/plyn stupeň 4) a pečeme zhruba 50-60 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bleskový letní koláč

Bleskový letní koláč

Bleskový fazolový salát

Bleskový fazolový salát

Bleskový švestkový koláč

Bleskový švestkový koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Veronika Janáčková | 9. 5. 2019 12:54

    Podle tohoto receptu jsem pekla svůj první chléb v životě. Předtím jsem pročetla spoustu receptů na chléb, rad atd. Tento je nejjednodušší. Hlavně žádné zdlouhavé čekání, než vykyne kvásek, těsto atd. Jen jsem si recept upravila tak, že jsem dávala sušené droždí, více mouky, více soli a spouuuustu semínek ( sezam, slunečnice, lněná semínka a kmín. Před pečením jsem ho na plechu potřela vodou, udělala křížek a opět posypala velkým množstvím semínek. Pekla jsem ho již 2 krát, krásně při pečení vykynul a byl výborný!!!Přikládám fota.

  • veganka Bhakti | 4. 9. 2014 08:56

    poprvé jsem ho vyzkoušela a je vynikající. všem chutnal. krásný den všem ;-)

  • salviadiva | 9. 4. 2014 17:02

    Ďakujem za recept :) rýchly chutný a výborný...

  • dasa | 19. 5. 2012 15:00

    TAk ja jsem ho dnes vyzkousela v pekarne..jen jsem dala o deci min vody, zdalo se mi to moc..a trosicku min kvasnic, samozrejme susenych..a chleba je dobry... 8-)

  • Renda | 17. 8. 2011 21:08

    Já jsem asi úplný tupas z tupasova, ale jaká tam má být mouka: hladká nebo hrubá? Nebo se celozrnná mouka dá koupit jen v jedné hrubosti? :-\ A myslíte, že by místo pšeničné šla použít třeba špaldová?

  • Pavla Bednářová | 27. 7. 2006 21:07

    Chleba je dobry.Jen pokud chcete lepsi kurku tak jej pred pecenim potrete vodou se soli a nebo treba i dodatecne, az po upeceni. Take je dobre jej peci v troube, ve ktere jsme pri vyhrívání meli ve spodni casti misku(pekacek) s kostkami ledu. Jo a kdo ma rad slanejsi pecivo, at da radsi 3 lzicky soli. A pro lepsi vykynuti, kdyz date chleba do formy, tak jej nechte jeste chvili, tak 5- 10 minut kynout.

  • Anonym | 11. 5. 2006 17:51

    Toto je první chleba který jsem vyzkoušela, ale moc se nepovedl.

  • Alena Loskot | 6. 4. 2006 07:17

    I ja jsem stastna majitelka domaci pekarny a vrele doporucuji. S kynutym testem jsem vzdy tvrde zapolila a od te doby, co mam pekarnu jsem zvitezila :-)). Kupovany chleba se u nas uz nevede.

  • luckymili | 5. 4. 2006 22:02

    Marti, pořiď si domácí pekárnu, já už ji mám 6 let a nedovedu si to bez ní představit. Ubydou ti problémy s chleby, kynutým těstem na pečivo, nebo sladkosti, teď už se dá pořídit od 800,-Kč.

  • Marti | 5. 4. 2006 21:37

    Tak nevim, me se taky moc nepovedl, nebo mozna ma takovy byt. Je docela hutny a jakoby nevykynuty. Je to spravna konzistence? Jinak je chutove vyborny a i zdravy, jenom ho potom nikdo jiny nez ja neji a to ho taky moc nesnim. Stejne nevim co delam spatne at upecu jaky chci chleba je nakonec jakoby nevykynuty. Poradi mi nekdo?

  • Anonym | 12. 2. 2006 18:40

    ahoj ,recept vypadá zajímavě ,mám domácí pekárnu ,má někdo tento recept v domácí pekárně vyzkoušený ?

  • wlastislawa | 8. 1. 2006 21:45

    Tak nevím, poprvé byl chleba nahoře moc upečený a uvnitř mazlavý - dala jsem ho sušit pro zvířátka. Podruhé jsem dala míň tekutiny, střídka je vynikající, ale kůrka hodně silná a tvrdá. Pekla jsem ho v plynové troubě cca 60min. Nevím, zda to zkusit ještě jednou nebo počkat až budu mít elektrickou troubu.

  • Denisa | 13. 11. 2005 18:47

    Je to moc dobrý chléb, doporučuji vyzkoušet. HLavně rychlý.Peču často.

  • Eva Klempererová | 24. 2. 2005 15:07

    mnam

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Pečivo Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celozrnná pšeničná mouka Droždí Dýňová semínka Mandle Ocet Slunečnicová semínka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Oříškové rohlíčky

Oříškové rohlíčky

Placičky z bramborové kaše

Placičky z bramborové kaše

Bulharské papriky s Balkánem

Bulharské papriky s Balkánem

Černé trubičky

Černé trubičky

Rafaelo IV.

Rafaelo IV.

Blesková rýže kari podle Lidušky

Blesková rýže kari podle Lidušky

Fazolky s Nivou

Fazolky s Nivou

Bramborovo-pórková polévka s fazolemi a koprem

Bramborovo-pórková polévka s fazolemi…

Čočkový salát s treskou

Čočkový salát s treskou

Doporučujeme

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

40 minut
Malinová vosí hnízda

Malinová vosí hnízda

30 minut
Rumové kuličky nepečené a snadné

Rumové kuličky nepečené a snadné

30 minut
Malinové kuličky z ovesných vloček

Malinové kuličky z ovesných vloček

40 minut
Rafaelo kuličky

Rafaelo kuličky

180 minut
Vláčná máslová vánočka

Vláčná máslová vánočka

60 minut
Vosí hnízda

Vosí hnízda

40 minut
Ořechy s krémem

Ořechy s krémem

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

Poslední sledované recepty

55
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
29
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
26
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
20
Pečená řepa s česnekem a fetou
Pečená řepa s česnekem a…

Zajímavé články

Nejlepší krémy do vánočního cukroví: 8 osvědčených receptů, které zvládnou i začátečníci
Nejlepší krémy do vánočního cukroví: 8…
Netradiční vánoční cukroví: Vyzkoušejte vinné nebo řecké koláčky
Netradiční vánoční cukroví: Vyzkoušejte vinné…
Tvrdé perníčky? Díky těmto trikům vám krásně změknou
Tvrdé perníčky? Díky těmto trikům vám krásně…
Vosí hnízda 5x jinak: Klasická, malinová, s čokoládou, ořechy i netradiční s mákem
Vosí hnízda 5x jinak: Klasická, malinová, s…
Od pondělí do pátku: Horké polévky k večeři, které zasytí a zahřejí
Od pondělí do pátku: Horké polévky k večeři,…
AHA.cz Vémola o rozvodu s Lelou: Pozvu i paní Hanychovou

Vémola o rozvodu s Lelou: Pozvu i paní Hanychovou

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Spodní prádlo podle znamení: V jakém se budete cítit nejlépe?

Spodní prádlo podle znamení: V jakém se budete cítit nejlépe?

Ženy.cz Ženy, noste rtěnky! S jakým odstínem se budete cítit skvěle a okolí si vás zamiluje?

Ženy, noste rtěnky! S jakým odstínem se budete cítit skvěle a okolí si vás zamiluje?

Blesk.cz Hvězda snímku Neporazitelní Ivan Trojan: Zuřil při natáčení!

Hvězda snímku Neporazitelní Ivan Trojan: Zuřil při natáčení!

SportRevue.cz FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Blesk Horoskopy 7 nejhorších tarotových karet, které děsí kartářky. Tyhle si rozhodně nechcete vytáhnout!

7 nejhorších tarotových karet, které děsí kartářky. Tyhle si rozhodně nechcete vytáhnout!

Další doporučené recepty:

Bleskové špagety s rajčaty a burratou
Bleskové špagety s rajčaty a burratou
Bleskové švestkové lívance
Bleskové švestkové lívance
Bleskový fazolový salát
Bleskový fazolový salát
Bleskový koláč s tuňákem a rajčátky
Bleskový koláč s tuňákem a rajčátky
Bleskový letní koláč
Bleskový letní koláč
Bleskový švestkový koláč
Bleskový švestkový koláč
  • Recepty.cz
  • Bleskový chléb
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact