• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Bleskový chléb
Napište svůj komentář k receptu

Bleskový chléb

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bleskový chléb
Bleskový chléb
Bleskový chléb
Bleskový chléb
Bleskový chléb
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 100
      g mandle
    • 1
      kostka droždí
    • 500
      g celozrnná pšeničná mouka
    • 2
      lžička sůl
    • 50
      g dýňová semínka oloupaná
    • 50
      g slunečnicová semínka
    • 2
      lžíce ocet

Postup přípravy receptu

1
Mandle nasekáme nahrubo. Odložíme jednu lžíci mandlí i obou druhů semínek. Droždí rozpustíme v 1/2 litru vlažné vody, přisypeme mouku, sůl, ocet a 3 minuty hněteme v elektrickém hnětači. Nakonec přidáme nasekané mandle, slunečnicová a dýňová semínka. Hrnantou formu (o délce asi 30 cm) důkladně vymažeme tukem, dáme do ní těsto a povrch posypeme zbylými mandlemi a semínky. Ihned vložíme do předem vyhřáté trouby (elektrický sporák 225 °C/plyn stupeň 4) a pečeme zhruba 50-60 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bleskový letní koláč

Bleskový letní koláč

Bleskový fazolový salát

Bleskový fazolový salát

Bleskový švestkový koláč

Bleskový švestkový koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Veronika Janáčková | 9. 5. 2019 12:54

    Podle tohoto receptu jsem pekla svůj první chléb v životě. Předtím jsem pročetla spoustu receptů na chléb, rad atd. Tento je nejjednodušší. Hlavně žádné zdlouhavé čekání, než vykyne kvásek, těsto atd. Jen jsem si recept upravila tak, že jsem dávala sušené droždí, více mouky, více soli a spouuuustu semínek ( sezam, slunečnice, lněná semínka a kmín. Před pečením jsem ho na plechu potřela vodou, udělala křížek a opět posypala velkým množstvím semínek. Pekla jsem ho již 2 krát, krásně při pečení vykynul a byl výborný!!!Přikládám fota.

  • veganka Bhakti | 4. 9. 2014 08:56

    poprvé jsem ho vyzkoušela a je vynikající. všem chutnal. krásný den všem ;-)

  • salviadiva | 9. 4. 2014 17:02

    Ďakujem za recept :) rýchly chutný a výborný...

  • dasa | 19. 5. 2012 15:00

    TAk ja jsem ho dnes vyzkousela v pekarne..jen jsem dala o deci min vody, zdalo se mi to moc..a trosicku min kvasnic, samozrejme susenych..a chleba je dobry... 8-)

  • Renda | 17. 8. 2011 21:08

    Já jsem asi úplný tupas z tupasova, ale jaká tam má být mouka: hladká nebo hrubá? Nebo se celozrnná mouka dá koupit jen v jedné hrubosti? :-\ A myslíte, že by místo pšeničné šla použít třeba špaldová?

  • Pavla Bednářová | 27. 7. 2006 21:07

    Chleba je dobry.Jen pokud chcete lepsi kurku tak jej pred pecenim potrete vodou se soli a nebo treba i dodatecne, az po upeceni. Take je dobre jej peci v troube, ve ktere jsme pri vyhrívání meli ve spodni casti misku(pekacek) s kostkami ledu. Jo a kdo ma rad slanejsi pecivo, at da radsi 3 lzicky soli. A pro lepsi vykynuti, kdyz date chleba do formy, tak jej nechte jeste chvili, tak 5- 10 minut kynout.

  • Anonym | 11. 5. 2006 17:51

    Toto je první chleba který jsem vyzkoušela, ale moc se nepovedl.

  • Alena Loskot | 6. 4. 2006 07:17

    I ja jsem stastna majitelka domaci pekarny a vrele doporucuji. S kynutym testem jsem vzdy tvrde zapolila a od te doby, co mam pekarnu jsem zvitezila :-)). Kupovany chleba se u nas uz nevede.

  • luckymili | 5. 4. 2006 22:02

    Marti, pořiď si domácí pekárnu, já už ji mám 6 let a nedovedu si to bez ní představit. Ubydou ti problémy s chleby, kynutým těstem na pečivo, nebo sladkosti, teď už se dá pořídit od 800,-Kč.

  • Marti | 5. 4. 2006 21:37

    Tak nevim, me se taky moc nepovedl, nebo mozna ma takovy byt. Je docela hutny a jakoby nevykynuty. Je to spravna konzistence? Jinak je chutove vyborny a i zdravy, jenom ho potom nikdo jiny nez ja neji a to ho taky moc nesnim. Stejne nevim co delam spatne at upecu jaky chci chleba je nakonec jakoby nevykynuty. Poradi mi nekdo?

  • Anonym | 12. 2. 2006 18:40

    ahoj ,recept vypadá zajímavě ,mám domácí pekárnu ,má někdo tento recept v domácí pekárně vyzkoušený ?

  • wlastislawa | 8. 1. 2006 21:45

    Tak nevím, poprvé byl chleba nahoře moc upečený a uvnitř mazlavý - dala jsem ho sušit pro zvířátka. Podruhé jsem dala míň tekutiny, střídka je vynikající, ale kůrka hodně silná a tvrdá. Pekla jsem ho v plynové troubě cca 60min. Nevím, zda to zkusit ještě jednou nebo počkat až budu mít elektrickou troubu.

  • Denisa | 13. 11. 2005 18:47

    Je to moc dobrý chléb, doporučuji vyzkoušet. HLavně rychlý.Peču často.

  • Eva Klempererová | 24. 2. 2005 15:07

    mnam

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Pečivo Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celozrnná pšeničná mouka Droždí Dýňová semínka Mandle Ocet Slunečnicová semínka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zelný salát s křenem

Zelný salát s křenem

Cuketa v sýrovém těstíčku

Cuketa v sýrovém těstíčku

Medovník V.

Medovník V.

Žampionová polévka se zakysanou smetanou

Žampionová polévka se zakysanou…

Sushi s lososem

Sushi s lososem

Kakaové sušenky z ovesných vloček

Kakaové sušenky z ovesných vloček

Mrkvová polévka I.

Mrkvová polévka I.

Lečo s mletým masem

Lečo s mletým masem

Vegetariánské špízy s feta sýrem na grilu

Vegetariánské špízy s feta sýrem na…

Doporučujeme

15 minut
Omeleta s cibulí a pórkem

Omeleta s cibulí a pórkem

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

120 minut
Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

50 minut
Podvodnice

Podvodnice

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

Poslední sledované recepty

39
Ocet z růží
Ocet z růží
38
Domácí pizza I.
Domácí pizza I.
34
Salát Caesar II.
Salát Caesar II.
29
Perník s jablky 2
Perník s jablky 2
26
Salát Caesar
Salát Caesar

Zajímavé články

Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky těmto trikům budou při pečení krásně držet tvar
Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky…
Fantastické marokánky 3x jinak: se smetanou, salkem i arašídy
Fantastické marokánky 3x jinak: se smetanou,…
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Nemčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou verzi s mákem
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou…
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
AHA.cz Pohřeb Hezuckého (†55): Co prozradilo parte a vrátí se Mareš?

Pohřeb Hezuckého (†55): Co prozradilo parte a vrátí se Mareš?

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Co napsat na vánoční přání 2025? Vyberte si to nejhezčí přání pro své blízké

Co napsat na vánoční přání 2025? Vyberte si to nejhezčí přání pro své blízké

Blesk pro ženy Módní inspirace ke stromečku podle slavných hvězd: Zazářila Morávková, Jandová i Vignerová

Módní inspirace ke stromečku podle slavných hvězd: Zazářila Morávková, Jandová i Vignerová

Ženy.cz Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Blesk.cz Zimní kolekce Marks & Spencer přilákala hvězdy: Morávková zářila, Navrátil přiběhl s cvočkem

Zimní kolekce Marks & Spencer přilákala hvězdy: Morávková zářila, Navrátil přiběhl s cvočkem

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Karmický horoskop na prosinec: Panny dožene minulost, Lvy čeká lekce pokory

Karmický horoskop na prosinec: Panny dožene minulost, Lvy čeká lekce pokory

Další doporučené recepty:

Bleskové špagety s rajčaty a burratou
Bleskové špagety s rajčaty a burratou
Bleskové švestkové lívance
Bleskové švestkové lívance
Bleskový fazolový salát
Bleskový fazolový salát
Bleskový koláč s tuňákem a rajčátky
Bleskový koláč s tuňákem a rajčátky
Bleskový letní koláč
Bleskový letní koláč
Bleskový švestkový koláč
Bleskový švestkový koláč
  • Recepty.cz
  • Bleskový chléb
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact