• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bleskový chléb
Napište svůj komentář k receptu

Bleskový chléb

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bleskový chléb
Bleskový chléb
Bleskový chléb
Bleskový chléb
Bleskový chléb
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 100
      g mandle
    • 1
      kostka droždí
    • 500
      g celozrnná pšeničná mouka
    • 2
      lžička sůl
    • 50
      g dýňová semínka oloupaná
    • 50
      g slunečnicová semínka
    • 2
      lžíce ocet

Postup přípravy receptu

1
Mandle nasekáme nahrubo. Odložíme jednu lžíci mandlí i obou druhů semínek. Droždí rozpustíme v 1/2 litru vlažné vody, přisypeme mouku, sůl, ocet a 3 minuty hněteme v elektrickém hnětači. Nakonec přidáme nasekané mandle, slunečnicová a dýňová semínka. Hrnantou formu (o délce asi 30 cm) důkladně vymažeme tukem, dáme do ní těsto a povrch posypeme zbylými mandlemi a semínky. Ihned vložíme do předem vyhřáté trouby (elektrický sporák 225 °C/plyn stupeň 4) a pečeme zhruba 50-60 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bleskový letní koláč

Bleskový letní koláč

Bleskový fazolový salát

Bleskový fazolový salát

Bleskový švestkový koláč

Bleskový švestkový koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Veronika Janáčková | 9. 5. 2019 12:54

    Podle tohoto receptu jsem pekla svůj první chléb v životě. Předtím jsem pročetla spoustu receptů na chléb, rad atd. Tento je nejjednodušší. Hlavně žádné zdlouhavé čekání, než vykyne kvásek, těsto atd. Jen jsem si recept upravila tak, že jsem dávala sušené droždí, více mouky, více soli a spouuuustu semínek ( sezam, slunečnice, lněná semínka a kmín. Před pečením jsem ho na plechu potřela vodou, udělala křížek a opět posypala velkým množstvím semínek. Pekla jsem ho již 2 krát, krásně při pečení vykynul a byl výborný!!!Přikládám fota.

  • veganka Bhakti | 4. 9. 2014 08:56

    poprvé jsem ho vyzkoušela a je vynikající. všem chutnal. krásný den všem ;-)

  • salviadiva | 9. 4. 2014 17:02

    Ďakujem za recept :) rýchly chutný a výborný...

  • dasa | 19. 5. 2012 15:00

    TAk ja jsem ho dnes vyzkousela v pekarne..jen jsem dala o deci min vody, zdalo se mi to moc..a trosicku min kvasnic, samozrejme susenych..a chleba je dobry... 8-)

  • Renda | 17. 8. 2011 21:08

    Já jsem asi úplný tupas z tupasova, ale jaká tam má být mouka: hladká nebo hrubá? Nebo se celozrnná mouka dá koupit jen v jedné hrubosti? :-\ A myslíte, že by místo pšeničné šla použít třeba špaldová?

  • Pavla Bednářová | 27. 7. 2006 21:07

    Chleba je dobry.Jen pokud chcete lepsi kurku tak jej pred pecenim potrete vodou se soli a nebo treba i dodatecne, az po upeceni. Take je dobre jej peci v troube, ve ktere jsme pri vyhrívání meli ve spodni casti misku(pekacek) s kostkami ledu. Jo a kdo ma rad slanejsi pecivo, at da radsi 3 lzicky soli. A pro lepsi vykynuti, kdyz date chleba do formy, tak jej nechte jeste chvili, tak 5- 10 minut kynout.

  • Anonym | 11. 5. 2006 17:51

    Toto je první chleba který jsem vyzkoušela, ale moc se nepovedl.

  • Alena Loskot | 6. 4. 2006 07:17

    I ja jsem stastna majitelka domaci pekarny a vrele doporucuji. S kynutym testem jsem vzdy tvrde zapolila a od te doby, co mam pekarnu jsem zvitezila :-)). Kupovany chleba se u nas uz nevede.

  • luckymili | 5. 4. 2006 22:02

    Marti, pořiď si domácí pekárnu, já už ji mám 6 let a nedovedu si to bez ní představit. Ubydou ti problémy s chleby, kynutým těstem na pečivo, nebo sladkosti, teď už se dá pořídit od 800,-Kč.

  • Marti | 5. 4. 2006 21:37

    Tak nevim, me se taky moc nepovedl, nebo mozna ma takovy byt. Je docela hutny a jakoby nevykynuty. Je to spravna konzistence? Jinak je chutove vyborny a i zdravy, jenom ho potom nikdo jiny nez ja neji a to ho taky moc nesnim. Stejne nevim co delam spatne at upecu jaky chci chleba je nakonec jakoby nevykynuty. Poradi mi nekdo?

  • Anonym | 12. 2. 2006 18:40

    ahoj ,recept vypadá zajímavě ,mám domácí pekárnu ,má někdo tento recept v domácí pekárně vyzkoušený ?

  • wlastislawa | 8. 1. 2006 21:45

    Tak nevím, poprvé byl chleba nahoře moc upečený a uvnitř mazlavý - dala jsem ho sušit pro zvířátka. Podruhé jsem dala míň tekutiny, střídka je vynikající, ale kůrka hodně silná a tvrdá. Pekla jsem ho v plynové troubě cca 60min. Nevím, zda to zkusit ještě jednou nebo počkat až budu mít elektrickou troubu.

  • Denisa | 13. 11. 2005 18:47

    Je to moc dobrý chléb, doporučuji vyzkoušet. HLavně rychlý.Peču často.

  • Eva Klempererová | 24. 2. 2005 15:07

    mnam

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Pečivo Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celozrnná pšeničná mouka Droždí Dýňová semínka Mandle Ocet Slunečnicová semínka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapékané brambory se zeleninou

Zapékané brambory se zeleninou

Třešňový džem s rybízem

Třešňový džem s rybízem

Segedínský guláš maďarské babičky

Segedínský guláš maďarské babičky

Smažený vepřový řízek se sýrem

Smažený vepřový řízek se sýrem

Pečené kuřecí se zeleninovou rýží

Pečené kuřecí se zeleninovou rýží

Cheesecake IV.

Cheesecake IV.

Teplý ovocný koláč - rohlíkový

Teplý ovocný koláč - rohlíkový

Cuketové placičky (nejen) s vločkami

Cuketové placičky (nejen) s vločkami

Jednoduché sýrové tyčinky

Jednoduché sýrové tyčinky

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

29
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…
16
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
15
Čevabčiči
Čevabčiči

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Herecký chameleon Petr Uhlík: Z vraha Hojera atletkou, co  se stala mužem!

Herecký chameleon Petr Uhlík: Z vraha Hojera atletkou, co se stala mužem!

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Bleskové špagety s rajčaty a burratou
Bleskové špagety s rajčaty a burratou
Bleskové švestkové lívance
Bleskové švestkové lívance
Bleskový fazolový salát
Bleskový fazolový salát
Bleskový koláč s tuňákem a rajčátky
Bleskový koláč s tuňákem a rajčátky
Bleskový letní koláč
Bleskový letní koláč
Bleskový švestkový koláč
Bleskový švestkový koláč
  • Recepty.cz
  • Bleskový chléb
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact