• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bleskové švestkové lívance
Napište svůj komentář k receptu

Bleskové švestkové lívance

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bleskové švestkové lívance
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 250
      ml mléko
    • 1
      ks vejce
    • 3
      lžíce hnědý rum
    • 1
      ks skořicový cukr nebo vanilkový
    • sůl - špetka
    • 250
      g polohrubá mouka dle hustoty těsta, cca
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • 250
      g švestky - vypeckované, drobně pokrájené
    • olej na smažení
  • Dle chuti na dozdobení
    • švestková povidla
    • skořicový cukr
    • šlehačka nebo zakysaná smetana
    • měkký tvaroh slazený ......

Postup přípravy receptu

1
Z mléka, vejce, skořicového cukru, soli, rumu, mouky smíchané s práškem do pečiva umícháme hladké středně husté těstíčko, do kterého vmícháme pokrájené švestky. Do lívanečníku nebo na pánev s rozpáleným olejem dáváme lžící (naběračkou) těsto a pečeme z obou stran dozlatova. Hotové lívanečky odkládáme na ubrousek.
2
Dle chuti ještě teplé lívanečky dozdobíme a podáváme. Jíst se dají pochopitelně i vychladlé.
3
Rum je v těstě proto, aby lívanečky nesály tolik tuku. Při smažení se alkohol ztratí, takže bez obav můžeme servírovat i dětem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bleskové sýrovo-ořechové těstoviny

Bleskové sýrovo-ořechové těstoviny

Bleskové kuřecí kari s brokolicí

Bleskové kuřecí kari s brokolicí

Bleskové špagety s rajčaty a burratou

Bleskové špagety s rajčaty a burratou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Markéta | 19. 10. 2016 18:42

    Snad moje první lívance a jsem naprosto unesená :-) bez droždí a rychlé!!! Jen jich tedy u nás bylo 10, takže jsem pak dělala ještě další dávku :-D Ale výborný ;) :-)

  • Míša | 10. 8. 2015 12:22

    Senzační <:-) a mazala jsem povidlama :-P

  • Večeřová | 19. 1. 2014 19:05

    Výborné, a kdyby se víc osladily, daly by se jíst samotné. Švestky mám ve vlastní šťávě a jsou dost nakyslé.

  • Daniela | 30. 9. 2013 20:08

    Lívance jsou perfektní a bleskové jak je napsáno. Také bleskově zmizly a stačila nám na ně zakysanka s cukrem, mňam.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení Dezerty Sladká jídla Nejlepší dezerty Vegetariánské a zdravé
Pokrmy Moučníky Sladké Pečivo Z mouky/obilovin Bezmasá jídla Dezerty Snídaně Dopolední svačina Oběd Svačina Večeře Smažení Děti Vegetariáni Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hnědý rum Měkký tvaroh Mléko Olej Polohrubá mouka Prášek do pečiva Skořicový cukr Šlehačka Sůl Švestková povidla Švestky Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Marinované buřty

Marinované buřty

Kuře v kari omáčce - rychlé

Kuře v kari omáčce - rychlé

Cuba libre

Cuba libre

Mramorová bábovka vláčná

Mramorová bábovka vláčná

Kávové muffiny

Kávové muffiny

Papriková pasta

Papriková pasta

Žampionová játra

Žampionová játra

Dušená krkovička se zeleninou

Dušená krkovička se zeleninou

Krémová polévka z červené řepy

Krémová polévka z červené řepy

Doporučujeme

40 minut
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu

Čevapčiči s brambory a žampiony na…

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

35
Kokosky podle časopisu F.O.O.D.
Kokosky podle časopisu F…
30
Zelená šakšuka
Zelená šakšuka
29
Soba nudle s lilkem a mangem
Soba nudle s lilkem a…
28
Pikantní špagety s kuřecím masem, slaninou a česnekem
Pikantní špagety s…
25
Špagety s rukolovým pestem
Špagety s rukolovým…

Zajímavé články

Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
AHA.cz Tsunami u Moniky Marešové a Leoše: Jde o malou Alex

Tsunami u Moniky Marešové a Leoše: Jde o malou Alex

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Nejkrásnější české a slovenské zrzky: Která srší největším sex-appealem?

Nejkrásnější české a slovenské zrzky: Která srší největším sex-appealem?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Wrestler Hulk Hogan (†71): Zabila ho chyba doktora?

Wrestler Hulk Hogan (†71): Zabila ho chyba doktora?

SportRevue.cz FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy 4 znamení zvěrokruhu, která vždy vyhrávají: Komu úspěch nikdy neuteče?

4 znamení zvěrokruhu, která vždy vyhrávají: Komu úspěch nikdy neuteče?

Další doporučené recepty:

Bleskové kuřecí kari s brokolicí
Bleskové kuřecí kari s brokolicí
Bleskové sýrovo-ořechové těstoviny
Bleskové sýrovo-ořechové těstoviny
Bleskové špagety s rajčaty a burratou
Bleskové špagety s rajčaty a burratou
Bleskový fazolový salát
Bleskový fazolový salát
Bleskový chléb
Bleskový chléb
Bleskový koláč s tuňákem a rajčátky
Bleskový koláč s tuňákem a rajčátky
  • Recepty.cz
  • Bleskové švestkové lívance
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact