• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bleskové řezy
Napište svůj komentář k receptu

Bleskové řezy

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bleskové řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      ml voda
    • 150
      g sádlo
    • 150
      g hladká mouka
    • 6
      ks vejce
  • Krém
    • 500
      ml mléko
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 200
      g moučkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Vodu a sádlo uvedeme do varu, nasypeme 150 g mouky a necháme propařit. Pak odstavíme a do horkého postupně přidáváme za stálého míchání 6 vajec. Těsto rozdělíme na tři díly, které dáme na alobaly velikosti plechu, vymazané sádlem. Těsto rukou rozprostřeme na alobal, kraj necháváme asi 4 cm volný (těsto se při pečení nafoukne jako vlny). Pečeme ve velmi horké troubě asi 10 minut do růžova.
2
Krém: mléko, vanilkový cukr a 3 lžíce mouky vaříme asi 2 minuty, necháme vychladnout. Ušleháme máslo s cukrem a pomalu přidáváme vychladlý krém. Přidáme 3 lžíce rumu. Spojíme pláty krémem, nahoru citronovou polevu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bleskové sýrovo-ořechové těstoviny

Bleskové sýrovo-ořechové těstoviny

Bleskové švestkové lívance

Bleskové švestkové lívance

Bleskové kuřecí kari s brokolicí

Bleskové kuřecí kari s brokolicí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Simča S.
    Simča S. | 30. 4. 2011 18:33

    Chtěla jsem to udělat, ale chybí mi nformace KOLIK másla se dává do krému - v ingrediencích není vůbec uvedené..... Škoda....

  • Naďa Lhotaková | 22. 9. 2006 18:08

    Tento recept znám jako MRAKY.Mamka je dělávala když jsme byli s bráchou malí.Dělám ale 2 placky.Naposledy se mi nějak nenafoukli.

  • Di | 21. 9. 2006 06:55

    Když jste zvládla větrníčky, tak tohle určitě také. Placky jsou myslím jednodušší. pokud se třeba zlomí, zařadíte ji doprostřed. Budu se těšit na Vaši zprávu.

  • Jana Kutačová | 20. 9. 2006 20:54

    Di: děkuji za podporu,určitě to vyzkouším.Mám jen zkušenosti s větrníčky a pak jsem zkoušela dělat malé kopečky,které jsem plnila šunkovou pěnou nebo různými jinými pomazánkami na studenou mísu a je fakt,že jednou se mi těsto povedlo a podruhé ne.Je to možná receptem,tak aspoň vyzkouším tenhle.Pak napíšu jak to dopadlo.:o)

  • Di | 20. 9. 2006 16:24

    Překrojit jsou tvary, které nastříkáte zdobičkou nebo navršíte lžicí (viz větrníčky nebo věnečky). Rozhodně ne tyto tenoulinké placky. Paní Jano, troufněte si, s odpalovaným těstem se dobře pracuje (jako s krémem). Chce to jen silnostěnný kastról na propaření těsta.

  • ludmila ludmila | 20. 9. 2006 11:47

    Pani saxano tak teda nevím jestli to pečení které vám nejde nebude rukama.Prosím vás chci říct,že bleskové řezy jsou odvozeny od bleskového spapání.

  • ELA | 20. 9. 2006 11:29

    moc děkuji, z odpalovaného těsta peču i větší tvary, které se nafouknou - a jdou tedy překrojit, ale přiznávám, že "přes celý" plech to nebylo nikdy. takže díky a tři placky to jistí :))

  • saxana lojdova | 20. 9. 2006 11:06

    Nevím jak vy, ale piplala jsem se s nimi přes hodinu a stejně to nedopadlo dobře!Ale jinak jsou výborné - můžu potvrdit!!!

  • Ivana | 20. 9. 2006 10:48

    Milá Elo, tak to se vám asi nepodří překrojit, pečte opravdu na tři díly

  • ELA | 20. 9. 2006 09:32

    dámy, prosím, měla bych kacířskou otázku - nezkoušely jste někdo upéct z dávky pouze jednu placku a poté ji (jednou) prokrojit? mnohokrát děkuji

  • Šárka Tkáčová | 20. 9. 2006 08:33

    Já si myslím,že název bleskové řezy nezískal tento recept proto,že by byl bleskově hotový , ale proto , že těsto se v troubě bleskově peče.Inu jako každé odpalované těsto.Horká trouba a neotevírat.Peču je také , už roky,když se mi nechce piplat s věnečky.V naší rodině jsou to mraky.

  • Jana Kutačová | 20. 9. 2006 07:53

    Hodně mi to připomíná odpalované těsto,které máme moc rádi,jen si na něj nějak netroufám.Jinak by mě zajímalo jak tyhle řezy vypadají.Chtělo by to fotečku.:o)

  • milli | 20. 9. 2006 06:52

    Tenhle recept znám už od dětství,od babičky a říkávala tomu Krémšnyty.Je to fakt supr.A když do toho krému nakrájíte na plátky jahůdky, babán a nebo kiwi,je to úúúža

  • Berča | 19. 9. 2006 15:17

    Já tento recept také znám jako "Mraky" a krém dávám pudinkový smíchaný s vyšlehanou smetanou a vrchní placku pocukruji. Také dávám na vymaštěný plech vylitý studenou vodou, v troubě se v těstě nadělají bubliny. Jako tuk dávám ceresol.

  • Di | 19. 9. 2006 14:00

    No mně to určitě trvá déle - jenom než upečete tři placky.Než se Vám uvaří a vychladne pudink, aby se po zašlehání másla krém nesrazil atd.

  • ludmila ludmila | 19. 9. 2006 11:50

    Nevím, co máte, dělám to přesně tak a je to výborné! Dávám 1+

  • BOHUMILA SCHULZOVA | 19. 9. 2006 10:53

    Paní Jarmilo,opravdu to vyjde na tři plechy.Ono se vám to zdá troška ale až přidáte vejce tak toho opravdu bude dost.Můžete ty vejce dávat do hmoty hned,opravdu jsem to snad už dělala stokrát a nikdy se mi vejce nesrazila.

  • Hana Rožníčková | 19. 9. 2006 10:05

    myslím, že to je jen na dvě placky, mraky jsem ze 3 placek také nedělala, klidně dávám vejce do polohorké hmoty a nikdy se mit to nesrazilo

  • Jarmila Butulová | 19. 9. 2006 09:58

    Pochopila jsem to dobře, že v podstatě musím z té trošky těsta upéci 3 vrstvy tzn. 3 plechy?

  • ELA | 19. 9. 2006 08:18

    souhlasím s paní Di, pokud by kaše byla horká, bílek by se logicky začal srážet - není potřeba, aby byla úplně studená, malinko tuhne a vejce se hůř zapracovávají,ale rozhodně nesmí být příliš horká

  • Jaroslava Oumarová | 19. 9. 2006 07:36

    Souhlasím s Di. V horké hmotě by se vejce asi srazila. Jinak takhle ve třech vrstvách jsem mraky ještě nedělala, já mívám problém z té trošky těsta udělat vrstvy dvě:-)) A tak raději, na rozdíl od ostatních, lžící dělám hromádky a peču něco jako větrníky:-)

  • BOHUMILA SCHULZOVA | 19. 9. 2006 07:11

    Nevím jak dlouho tyto řezy vytváříte ale já je mám do hodiny udělané.Ale pokud chcete dá se vybrat i jiný název pro tento recept.Já to opravdu znám takhle.

  • BOHUMILA SCHULZOVA | 19. 9. 2006 07:08

    Opravdu to dávám do horké kaše a vmíchávám jedno vejce po druhém vařečkou.Krásně se to spojí.Není třeba čekat na vychladnutí ale pracujeme hned a do půl hodiny mám vše upečené.Nikdy se mi nestalo,že jsem v tomhle těstě měla hrudky.

  • Di | 18. 9. 2006 18:59

    Já rozhodně nechám kaši téměř vychladnout a občas ji promíchám, aby se nevytvořily hrudky. Pak ručním šhehačem zašlehám jedno vejce po druhém.

  • Lenka | 18. 9. 2006 15:56

    opravdu vejce dáváme do horké kaše?

  • Zdena z JM | 18. 9. 2006 08:24

    Já znám tyto řezy po názvem"Dunajské vlny".Ten název "Bleskové řezy " mi k tomu moc nesedí.Ony totiž bleskové vůbec nejsou.

  • BOHUMILA SCHULZOVA | 18. 9. 2006 08:05

    Myslíim,že vše je dobré já jen napsala jak to delam já.Jedla jsem to se všemi druhy polevy ale ta citronová se mi zdá taková fajn ,protože to není tak přeslazené ale má to jemnou kyselkavou chut.

  • Jana Tomčíková | 18. 9. 2006 07:28

    Taky to znám jako MRAKY a dávám rovnou za jedna!

  • EVA | 17. 9. 2006 15:04

    Také znám, u nás se jim také říká MRAKY, jsou fakt super, jen hořejší placku po spojení stříkám čokoládovou polevou

  • handula | 17. 9. 2006 09:30

    Toto znám pod názvem Mraky.Plech se vymaže máslem a poleje studenou vodou.Pak se natře těsto.

  • Simča Sládková | 17. 9. 2006 00:24

    Je to v podstatě odpalované těsto - dělám ho z másla, nevím, zda to jde i ze 100% tuku.. Z másla a Hery to jde určitě.

  • Anonym | 16. 9. 2006 21:37

    dá se použít máslo, hera, 100% tuk .... Já dávám heru

  • Stáňa V | 16. 9. 2006 17:50

    Musí to být opravdu sádlo, nedá se něčím nahradit? Např. 100% tukem?

  • Di | 16. 9. 2006 08:53

    Podle mého receptu (viz Mořské vlnky) se dává jako první náplň máslový krém a jako druhá náplň (mezi 2. a 3.plát) šlehačka. Vrch se jenom pocukruje a pokape čokoládou. Obojí je určitě skvělé, jenom bych polemizovala s tím názvem bleskové. Dostat takovou trošku těsta na celý plech není jednoduché (já si pomahám místo alobalem papírem na pečení, který jen tenounce pomažu). Pokud ovšem srovnáme námahu při výrobě tohoto moučníku s vanilkovými věnečky, což je vlastně totéž v jiné formě, nezbývá než přiznat, že řezy jsou opravdu "bleskovou" variantou!

  • Anonym | 15. 9. 2006 20:13

    naši tomu říkají "Mraky"

  • K.V. | 15. 9. 2006 18:13

    NEZHRUDKOVATI TA MOUKA?

  • Tereza Martínková | 15. 9. 2006 16:28

    Tento recept také občas dělám...naše děti tomu říkají "hory doly":))) A je to výborné!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Vaření Děti Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Mléko Moučkový cukr Sádlo Vanilkový cukr Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mleté maso se špenátem

Mleté maso se špenátem

Jablečný závin s piškotem

Jablečný závin s piškotem

Zapečené špagety II.

Zapečené špagety II.

Bochánek - třený

Bochánek - třený

Smaženice z jelítka (tmavého prejtu)

Smaženice z jelítka (tmavého prejtu)

Anglická pečeně (Carvery)

Anglická pečeně (Carvery)

Ovocný koláč se žmolenkou

Ovocný koláč se žmolenkou

Houbové rizito (rýže) po našem

Houbové rizito (rýže) po našem

Ředkvičková pomazánka s tvarohem a tatarkou

Ředkvičková pomazánka s tvarohem a…

Doporučujeme

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

57
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
48
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
46
Pasta / pesto z česnekových výhonků
Pasta / pesto z…
37
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
36
Čerstvé těstoviny s chřestem
Čerstvé těstoviny s…

Zajímavé články

Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak složit naplněnou tortillu
Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak…
Jablečný štrúdl 4x jinak: Výborný je z listového, taženého, pivního i mrkvového těsta
Jablečný štrúdl 4x jinak: Výborný je z listového,…
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která obzvlášť miluje jeden koláč
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která…
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle skvěle zamaskovat a vařit s ní je legrace
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle…
AHA.cz Bavič Petr Novotný: Nehezká slova na adresu odsouzeného syna

Bavič Petr Novotný: Nehezká slova na adresu odsouzeného syna

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Melania vs. Kate: Kdo ovládl podzimní megahit lépe?

Melania vs. Kate: Kdo ovládl podzimní megahit lépe?

Ženy.cz Co si pustit, když venku prší? Podzimní filmy a seriály, které vás zahřejí víc než čaj

Co si pustit, když venku prší? Podzimní filmy a seriály, které vás zahřejí víc než čaj

Blesk.cz Dancingerová pár měsíců po rozchodu: Růže, k lásce schůdeček…

Dancingerová pár měsíců po rozchodu: Růže, k lásce schůdeček…

SportRevue.cz FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Co slibují karty pro první podzimní týden? Blesk z čistého nebe pro jedno znamení! A kdo bude krotit vášně?

Co slibují karty pro první podzimní týden? Blesk z čistého nebe pro jedno znamení! A kdo bude krotit vášně?

  • Recepty.cz
  • Bleskové řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact