• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Blesková "svíčková" z kuřecích prsou
Napište svůj komentář k receptu

Blesková "svíčková" z kuřecích prsou

autor: Kinka11
0.0
moje hodnoceni
2.8
hodnotilo: 24
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Blesková "svíčková" z kuřecích prsou
Blesková "svíčková" z kuřecích prsou
Blesková "svíčková" z kuřecích prsou
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 2
      ks zelenina Klasické halali ve sklenici - já používám značku Hamé
    • 4
      ks kuřecí prsa
    • 1
      ks citron
    • 8
      lžíce cukr krupice
    • sůl
    • 1
      lžička olej
    • 3
      balení smetana ke šlehání
    • 2
      lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Pokud máte čas, naložte den před vařením kuřecí prsa do halali - kuřecí prsa vložíme do hrnce a zalijeme halali i s nálevem. Pokud se chystáte rovnou vařit, tenhle krok vynechte.
2
Druhý den vyjmeme kuřecí prsa z nálevu a necháme okapat. Halali v hrnci přivedeme k varu a vaříme asi 20 minut. Když je halali uvařené, rozmixujeme ho dohladka ponorným tyčovým mixérem. Kdo nemá, halali propasíruje přes sítko.
3
Propasírované/rozmixované halali dáme opět vařit a přilijeme všechnu smetanu. Nedoporučuji používat smetanu na vaření - většinou se srazí a vůbec nehoustne. Necháme vařit na mírném ohni.
4
Mezitím si osmažíme kuřecí prsa. Vkládám na teflonovou pánev bez oleje. Většinou se zpočátku dusí ve vlastní šťávě. Počkáme, až se voda vydusí, poté teprve podlijeme olejem a smažíme ze všech stran. Pokud jste měli maso naložené, nedochucujte, pokud jste maso nenaložili, je dobré ho osolit. Maso je nejlepší, když se osmaží opravdu hodně - někdy ho schválně mírně připálím.
5
Nyní dochutíme omáčku, která se nám mezitím vařila. Osladíme cukrem a okyselíme vymačkaným citronem - pozor na pecky. Až budeme spokojení s chutí omáčky, zahustíme ji. Rozmícháme si v hrnečku 2 lžíce hladké mouky a trošku vody. Nalijeme do omáčky a mícháme. Omáčka zhoustne.
6
Teď už jen zbývá nakrájet osmažené maso na plátky a vložit ho do omáčky - je dobré ho nechat chvíli prohřát, chutě se krásně spojí.
7
Nakonec ochutnejte, popřípadě dosolte, doslaďte...
8
Podáváme s houskovým knedlíkem a zdobíme brusinkami. Když se Vám nepovede úplně dokonale omáčku dochutit, brusinky to většinou zachrání.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ragú z kuřecích jater

Ragú z kuřecích jater

Dršťková polévka z kuřecích žaludků

Dršťková polévka z kuřecích žaludků

Domácí paštika z kuřecích jater

Domácí paštika z kuřecích jater

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • dagmi | 26. 10. 2014 13:36

    to hali má pěkně hnusný nálev, jsem pak nevěděla jak to dochutit protože tam šel furt citít ocet... přidala jsem ke smetaně i mlíko aby to nějak přebilo a cukr..no nakonec to docela šlo..ale přiště bez nálevu a nebo si rovnou koupím kořenovou zeleninu čerstvou...Jinak dobrý a rychly recept

  • NEkuchaříček | 11. 10. 2014 20:11

    Fakt bych chtěl, aby mi v té omáčce taklhe plaval ten brusinkovej džem. Opravdu by mě zajímalo jak chutná jídlo které je z poloviny smetana ! :'(

  • Bela | 22. 9. 2013 16:59

    To teda vůbec není dobrý... halali od hamé je hnus

  • Autorka | 23. 8. 2013 15:12

    Zuzana - Proto jsem taky svíčkovou dala do uvozovek. Z kuřecího se prostě pravá svíčková neudělá :-) Nicméně mě připadá chuť téhle omáčky z halali srovnatelná s babiččinou svíčkovou ze zeleninky ;-)

  • Zuzana | 1. 8. 2013 22:07

    Omáčku z halali dělám taky a docela nám chutná, nazývat jí svíčkovou bych se ale neopovážila, protože chuť svíčkové vůbec nepřipomíná. Koření na svíčkovou a hovězí maso prostě dělá svíčkovou omáčku svíčkovou a nálev z halali je hodně specifický a překyselený.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Svíčková Maso & ryby & mořské plody Kuřecí Zelenina
Maso Pokrmy Ze zeleniny Drůbeží Oběd Večeře Smažení Vaření Mixování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr krupice Hladká mouka Kuřecí prsa Olej Smetana ke šlehání Sůl Zelenina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jarní polévka

Jarní polévka

Chobotnice po athénsku

Chobotnice po athénsku

Věnečky z odpalovaného těsta s krémem

Věnečky z odpalovaného těsta s krémem

Tagliatelle se špenátem a houbovou omáčkou

Tagliatelle se špenátem a houbovou…

Šlehačková roláda IV.

Šlehačková roláda IV.

Dušená mrkev s džusem, bez jíšky

Dušená mrkev s džusem, bez jíšky

Panna Cotta s pomeranči

Panna Cotta s pomeranči

Bramborovo-mrkvová kaše

Bramborovo-mrkvová kaše

Jednoduchý koláč s rebarborou a drobenkou

Jednoduchý koláč s rebarborou a…

Doporučujeme

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

892
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
65
Suchá kaše cestovní (alpské ovesné müsli), základní recept
Suchá kaše cestovní …
40
Jablečný koláč z remosky ala štrůdl
Jablečný koláč z remosky…
32
Cibulová polévka podle Marušky
Cibulová polévka podle…
24
Jednoduchý švestkový koláč
Jednoduchý švestkový…

Zajímavé články

Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

Blesk pro ženy Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Hnátková z Okresního přeboru Jaroslava Pokorná (79): Vyrůstala v Kafkově rodině!

Hnátková z Okresního přeboru Jaroslava Pokorná (79): Vyrůstala v Kafkově rodině!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Další doporučené recepty:

Biskupský chlebíček VII.
Biskupský chlebíček VII.
Blboně
Blboně
Blbouni (knedlíky) s jablky
Blbouni (knedlíky) s jablky
Blesková česnečka s uzeným masem
Blesková česnečka s uzeným masem
Blesková jablečná buchta s polevou - píchaná
Blesková jablečná buchta s polevou -…
Blesková omáčka (nejen) s kukuřicí - rychle a chutně
Blesková omáčka (nejen) s kukuřicí -…
  • Recepty.cz
  • Blesková "svíčková" z kuřecích prsou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact