• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Blbouni (knedlíky) s jablky
Napište svůj komentář k receptu

Blbouni (knedlíky) s jablky

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 18
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Blbouni (knedlíky) s jablky
Blbouni (knedlíky) s jablky
Blbouni (knedlíky) s jablky
Blbouni (knedlíky) s jablky
Blbouni (knedlíky) s jablky
Blbouni (knedlíky) s jablky
Blbouni (knedlíky) s jablky
Blbouni (knedlíky) s jablky
Blbouni (knedlíky) s jablky
7fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Těsto:
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 15
      g droždí
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • citronová kůra z půlky citronu
    • 170
      ml vlažná voda cca
  • Jablečná náplň:
    • 300
      g jablka očištěná
    • citronová šťáva z půlky citronu
    • skořice - mletá
    • cukr krupice dle chuti
    • rozinky nebo brusinky, nejsou nutné
    • hnědý rum - není nutný
  • Vanilkový přeliv:
    • 600
      ml mléko
    • cukr krupice
    • 1
      ks vanilkový pudink
    • 1
      lžička máslo - ořech
    • 1
      lžíce hnědý rum - dle chuti
  • Dohotovení:
    • skořicový cukr
    • šlehačka
    • jablko

Postup přípravy receptu

1
Těsto: mouku nasypeme do mísy, uprostřed uděláme důlek, do něj nasypeme vanilkový cukr a rozdrobíme droždí. Přistrouháme citronovou kůru. Přilijeme část vody, promícháme na kašičku a necháme vzejít kvásek. Pak vlijeme zbylou vodu a vypracujeme vláčné těsto, které necháme na teplém místě, pod utěrkou vykynout.

RADA: Kvalita mouky

2
Očištěná jablka pokrájíme na kostičky. Větší část nasypeme do kastrolku, ochutíme cukrem, skořicí a citronovou kůrou. Pod poklicí, na mírném ohni, jablka rozdusíme téměř na pyré, pak přisypeme zbylá jablka, odstavíme a necháme zchladnout. Do jablek můžeme dle chuti, přidat trošku rumu.

RADA: Aby jablka nezhnědla

3
Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na čtyři díly, ze kterých vypracujeme, na pomoučněném stole placky. Do jejich středu rozdělíme zchladlou jablečnou náplň a všechny knedlíky pevně zabalíme, uzavřeme a klademe na pomoučněný stůl, spojem dolů. Necháme kynout ještě cca 10 minut. Pak vhodíme do vroucí vody se špetkou soli a vaříme cca 7 - 8 minut. Po vytažení cedníkem je ihned na několika místech propícháme špejlí nebo vidličkou, aby z knedlíků vyšla pára, která by nám knedlíky srazila. Knedlíky pokapeme rozpuštěným máslem nebo pocukrujeme moučkovým cukrem, aby se k sobě neslepily.

RADA: Jak na domácí kvásek?

4
Půl litru mléka nalijeme do kastrolku, osladíme dle chuti a přivedeme k varu. V deci mléka rozmícháme pudink, vlijeme do vroucího mléka za stálého míchání a provaříme dle návodu. Odstavíme, vmícháme lžíci rumu a ořech másla.
5
Knedlíky rozdělíme na talíře, přelijeme vanilkovým přelivem, dozdobíme skořicovým cukrem, skořicí, kouskem jablka nebo kopečkem šlehačky a podáváme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jemný knedlík v hrnku

Jemný knedlík v hrnku

Jablečné / Hruškové kynuté knedlíky

Jablečné / Hruškové kynuté knedlíky

Kynuté knedlíky s hroznovým vínem

Kynuté knedlíky s hroznovým vínem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty
Oběd Vaření Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Citronová šťáva Cukr krupice Droždí Hnědý rum Jablka Jablko Máslo Mléko Polohrubá mouka Rozinky Skořice - mletá Skořicový cukr Šlehačka Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vlažná voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Párky v rohlíku trochu jinak

Párky v rohlíku trochu jinak

Brokolicový salát s nivou II.

Brokolicový salát s nivou II.

Pečené vepřové koleno na zelí

Pečené vepřové koleno na zelí

Výborná kefírovka

Výborná kefírovka

Jogurtovo-jablečná bábovka

Jogurtovo-jablečná bábovka

Ořechová roláda s piškotovo-kávovou náplní

Ořechová roláda s piškotovo-kávovou…

Jablečný povidlovník - mokrý koláč

Jablečný povidlovník - mokrý koláč

Pomazánka z červené řepy I.

Pomazánka z červené řepy I.

Kuřecí maso se šunkou a hermelínem

Kuřecí maso se šunkou a hermelínem

Doporučujeme

25 minut
Pita chléb s pestem z červené řepy

Pita chléb s pestem z červené řepy

45 minut
Vanilkové rohlíčky - rychlé

Vanilkové rohlíčky - rychlé

30 minut
Rumové kuličky nepečené a snadné

Rumové kuličky nepečené a snadné

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

60 minut
Linecké těsto pro začátečníky

Linecké těsto pro začátečníky

15 minut
Vaječný koňak

Vaječný koňak

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

Poslední sledované recepty

69
Jednoduchý boršč z Podkrkonoší
Jednoduchý boršč z…
47
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
43
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
33
Plněné langoše
Plněné langoše
32
Čokoládová poleva na zmrzlinu, pudink apod.
Čokoládová poleva na…

Zajímavé články

TOP 6 druhů vánočního cukroví z bílků
TOP 6 druhů vánočního cukroví z bílků
Nejlepší bílková poleva aneb Jak nazdobit perníčky: S našimi tipy to zvládne i začátečník!
Nejlepší bílková poleva aneb Jak nazdobit…
Klasické české cukroví 10x jinak: Od perníčků přes vanilkové rohlíčky a linecké až po nepečené kuličky
Klasické české cukroví 10x jinak: Od perníčků…
Vanilkové rohlíčky podle cukráře Josefa Maršálka: Dva recepty, díky kterým budete za hvězdu
Vanilkové rohlíčky podle cukráře Josefa Maršálka:…
Dokonalé vánoční cukroví? 12 triků, aby se vám letos všechno povedlo
Dokonalé vánoční cukroví? 12 triků, aby se vám…
AHA.cz Šafářová ukázala děti: Dva stydlíni!

Šafářová ukázala děti: Dva stydlíni!

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Vánoční písně, které vás naladí: Od legend po guilty pleasures

Vánoční písně, které vás naladí: Od legend po guilty pleasures

Blesk pro ženy Barvou roku 2026 se stal překvapivý odstín: Symbolizuje klid, čistotu a nový začátek

Barvou roku 2026 se stal překvapivý odstín: Symbolizuje klid, čistotu a nový začátek

Ženy.cz Cukroví pro líné: 5 rychlovek, které zvládnete, i když máte prosince po krk

Cukroví pro líné: 5 rychlovek, které zvládnete, i když máte prosince po krk

Blesk.cz Smrt Theodora Pištěka (†93): Co prozradilo parte!

Smrt Theodora Pištěka (†93): Co prozradilo parte!

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Astroložka o nečekané energii: Superúplněk na magické datum 5. 12. 2025! A slova o nejtemnější temnotě

Astroložka o nečekané energii: Superúplněk na magické datum 5. 12. 2025! A slova o nejtemnější temnotě

Další doporučené recepty:

Biskupský chlebíček s čokoládou II.
Biskupský chlebíček s čokoládou II.
Biskupský chlebíček VII.
Biskupský chlebíček VII.
Blboně
Blboně
Blesková "svíčková" z kuřecích prsou
Blesková "svíčková" z kuřecích prsou
Blesková česnečka s uzeným masem
Blesková česnečka s uzeným masem
Blesková jablečná buchta s polevou - píchaná
Blesková jablečná buchta s polevou -…
  • Recepty.cz
  • Blbouni (knedlíky) s jablky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact