• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Blboně
Napište svůj komentář k receptu

Blboně

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Blboně
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      kg uzenina (párky, trampské cigáro apod.)
    • kmín nebo semínka
  • Těsto
    • 0,50
      kg hladká mouka
    • 50
      g rostlinný olej
    • 1
      ks žloutek
    • 50
      g droždí
    • 0,50
      lžička sůl
    • mléko

Postup přípravy receptu

1
Vymícháme těsto a necháme vykynout. Potom ještě jednou přemícháme a znovu necháme vykynout. Potom vykrajujeme kousky a balíme do nich kusy uzeniny jako do buchet. Blboně srovnáme na plech, posypeme kmínem nebo semínky a nožem na třech místech nařízneme. Potřeme žloutkem. Znovu necháme trochu nakynout a pečeme ve středně teplé troubě.
2
Tento recept uveřejnil pan Novotný v nějakém časopise (autorka je snad paní Marie z Olomouce).
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza T
    Tereza T | 19. 11. 2010 11:24

    Opraveno, děkujeme za upozornění.

  • recepty73
    recepty73 | 18. 11. 2010 19:15

    Ingredience zase nesedí,jak by měly :-(

  • recepty73
    recepty73 | 18. 11. 2010 19:15

    Recept jsem měl opsaný už nejméně rok,ale nedopsal jsem si,že se před pečením mají 3X nakrojit :-! :-[ ,moc nás ale nenadchly a nakrojení by to asi nezachránilo :-\ .Dobré by byly třeba k zelňačce,česnečce... ;-) .

  • Gábina H | 31. 1. 2008 09:00

    Báro, záleží na velikosti jednotlivých kousků, ale asi bych dělala z dvojité dávky.

  • Bára | 30. 1. 2008 21:35

    Prosím,kolik se z toho asi cca udělá kusů...Tohle chci udělat na gastroden a potřebujem udělat 80-100ks..Děkuji za odpověď..Prosim napište na mail

  • Blažena Halušková | 9. 1. 2007 18:18

    Tak na půl kila mouky by toho mléka mělo být asi 1/4 litru. Ať se ti blboně, jajo, povedou. Ahoj

  • Blažena Halušková | 27. 12. 2006 20:22

    Ráno končím službu, tak se ti, jajo, podívám, ju?

  • jaja13 | 27. 12. 2006 19:31

    Prosím o informaci: Jak má to těsto být husté? Kolik přibližně mléka?

  • Blažena Halušková | 27. 12. 2006 10:51

    Jo, přesně takhle jsem to myslela

  • markéta kolarikova | 25. 12. 2006 07:58

    pro Bebu:myslím, že to znamená udělat zářezy do těsta (na vrchu buchty),aby vycházela jak pára tak je to i ozdobné, třeba má někdo jiný názor :-),pěkný den

  • beba | 23. 12. 2006 22:25

    Ako mám rozumieť, že ich na troch miestach nakrojíme?

  • Gábina Houšková | 22. 12. 2006 07:32

    taky jsem je pekla, dala jsem tam ještě k párku hořčici nebo kečup, bylo to moc dobré

  • englicka marketa | 21. 12. 2006 11:35

    dělám jak sladké tak tyto a vžy se po nich zapráší,někdy dám k uzenině i kousek tvrdého uzeného nebo obyč sýra...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Droždí Hladká mouka Kmín Mléko Rostlinný olej Sůl Uzenina Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Andělská očka

Andělská očka

Nedělní štola

Nedělní štola

Cannelloni s boloňskou omáčkou a bešamelem

Cannelloni s boloňskou omáčkou a…

Bílý šťovíkový boršč

Bílý šťovíkový boršč

Šopský salát II.

Šopský salát II.

Paprikovo-rajská omáčka s paprikovou sekanou

Paprikovo-rajská omáčka s paprikovou…

Jablečný cukrový závin (štrúdl) ze sterilovaných jablek

Jablečný cukrový závin (štrúdl) ze…

Angreštové / rybízové knedlíky

Angreštové / rybízové knedlíky

Bezmasá (nejen) zeleninová směs

Bezmasá (nejen) zeleninová směs

Doporučujeme

15 minut
15minutová česnečka

15minutová česnečka

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

90 minut
Perníčky

Perníčky

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

45 minut
Sušenky s arašídovým krémem

Sušenky s arašídovým krémem

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

39
Vepřová krkovice v troubě
Vepřová krkovice v troubě
37
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty
34
Špagety zapečené se sýrem
Špagety zapečené se sýrem
23
Pečená pražma s mangovou salsou
Pečená pražma s mangovou…
16
Pomazánka z červené řepy II.
Pomazánka z červené řepy…

Zajímavé články

Velký tahák na vánoční pečení: Recepty na těsta, náplně i polevy
Velký tahák na vánoční pečení: Recepty na těsta,…
Domácí vánoční likéry: Skvělé sváteční pití, které potěší i jako dárek
Domácí vánoční likéry: Skvělé sváteční pití,…
Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta, polevy a spousta rad a tipů, aby se vám vánoční perníčky povedly
Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta,…
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené tipy a trik, jak udělat z kyselých plodů sladké
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené…
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam vyrazit na svařák, trdelník a další dobroty?
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam…
AHA.cz Račte vstoupit! Gregorová opět nezklamala

Račte vstoupit! Gregorová opět nezklamala

Mimibazar Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Žhavé modely z premiéry Bachelor: Smyslné róby, hluboké výstřihy i sexy detaily

Žhavé modely z premiéry Bachelor: Smyslné róby, hluboké výstřihy i sexy detaily

Ženy.cz Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Blesk.cz Bacheloři Míra a Martin: Život vzhůru nohama! Je to brutální, přiznávají...

Bacheloři Míra a Martin: Život vzhůru nohama! Je to brutální, přiznávají...

SportRevue.cz FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

Další doporučené recepty:

Biskupský chlebíček II.
Biskupský chlebíček II.
Biskupský chlebíček s čokoládou II.
Biskupský chlebíček s čokoládou II.
Biskupský chlebíček VII.
Biskupský chlebíček VII.
Blbouni (knedlíky) s jablky
Blbouni (knedlíky) s jablky
Blesková "svíčková" z kuřecích prsou
Blesková "svíčková" z kuřecích prsou
Blesková česnečka s uzeným masem
Blesková česnečka s uzeným masem
  • Recepty.cz
  • Blboně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact