• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bítovská polévka
Napište svůj komentář k receptu

Bítovská polévka

autor: Abies Alba
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bítovská polévka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • brambory
    • kroupy
    • sůl
    • kmín
    • 2
      ks cibule
    • máslo
    • petrželka

Postup přípravy receptu

1
Do hrnce vložíme nakrájené brambory, kroupy, zalejeme vodou, okmínujeme osolíme a vaříme. Mezitím si nakrájíme cibuli a osmažíme do zlatova na másle.
2
Jakmile jsou brambory s kroupami měkké, vlijeme do polévky osmaženou cibulku i s máslem. Posypeme petrželkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Polévka do posilovny

Polévka do posilovny

Šarišská polévka s kroupami

Šarišská polévka s kroupami

Patizonová polévka s koprem a zakysankou

Patizonová polévka s koprem a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jack | 12. 3. 2012 16:11

    když dam vařit kroupy s bramborama tak po změknutí krup brambory neexistují jsou uplně rozvařené---

  • Klapák Pavel | 7. 5. 2010 05:22

    moc moc dobrá

  • Zdenka Kocmichová | 16. 3. 2010 14:34

    Bylo to moc dobré. Místo krup, které jsem neměla, jsem dala ovesné vločky. Díky za recept!

  • jiricike kozubief | 10. 1. 2008 17:51

    sme z valašske úpolanky a menujem sa kozubikovi a moja mamka je kuchARKA A umi dobre varit ewadgweghfegfevfevgervgev

  • Marie Horáková | 27. 4. 2006 07:00

    Já dávám pórek a česnek. Kroupy si vařím do zásoby do mrazáku, takže ta polévka je i velice rychlá. Místo pórku dávám někdy jarní cibulky.

  • Abies Alba | 26. 4. 2006 19:31

    Airan: Tuto polévku má moc rád můj manžel a Bítovská jí říkají v jeho rodině už mnohé roky od doby, kdy ji poprvé jedli v Bítově. :o) Takže vlastně ani netuším, jaké je její pravé jméno.S česnekem ji neznám, ale je to zajímavá varianta. :o)

  • Airan | 13. 4. 2006 17:59

    Krasomilo, a proc by to nemohlo? Mne to to pripada dokonce velmi dobre, znam to s cesnekem - ale smazena cibulka na masle nebo houby jak radi anonym nic nepokazi:-)

  • Jaroslava Oumarová | 13. 4. 2006 17:26

    Krasomilo, máte příjmení po věhlasné kuchařce a jste tak nedůvěřivá...Jak můžete vědět, že to nebude dobré, když jste to neochutnala???

  • Krasomila Rettigová | 13. 4. 2006 16:52

    To nemůže být dobré

  • Anonym | 27. 1. 2006 13:48

    já tuto polévku dělám jako bramboračku s houbami, takže máslo nahradím sádlem a doplním sušenými nebo čertvými houbami z lesa

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Kmín Kroupy Máslo Petrželka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Víkendová omeleta

Víkendová omeleta

Prezidentské maso

Prezidentské maso

Krůtí stehno trochu na divoko

Krůtí stehno trochu na divoko

Kapustové karbanátky s uzeninou

Kapustové karbanátky s uzeninou

Borůvková buchta

Borůvková buchta

Cibulové vepřové - minutka

Cibulové vepřové - minutka

Masové koule na zelenině

Masové koule na zelenině

Pomazánka z tvrdého salámu

Pomazánka z tvrdého salámu

Játrová směs se zeleninou

Játrová směs se zeleninou

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

224
Dýňová tortila
Dýňová tortila
136
Máslové řízky
Máslové řízky
126
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
115
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
52
Knedlíkové nebo toustové kapsy
Knedlíkové nebo toustové…

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz Milenka Vaška od Evy promluvila: Zásnubní prsten a domluvený kostel

Milenka Vaška od Evy promluvila: Zásnubní prsten a domluvený kostel

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz 5 let od smrti Hany Krampolové (†59): Smutný pohled na opuštěný hrob

5 let od smrti Hany Krampolové (†59): Smutný pohled na opuštěný hrob

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

  • Recepty.cz
  • Bítovská polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact