• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Biskupský chlebíček - hrnkový
Napište svůj komentář k receptu

Biskupský chlebíček - hrnkový

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 34
doba přípravy: 80 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Biskupský chlebíček - hrnkový
Biskupský chlebíček - hrnkový
Biskupský chlebíček - hrnkový
Biskupský chlebíček - hrnkový
Biskupský chlebíček - hrnkový
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
  • Těsto:
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • cukr krupice půl hrrnku
    • 1
      hrnek mléko cca
    • 3
      ks vejce
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 200
      g máslo změklé
    • sůl špetka
  • Dále dle chuti
    • kandované ovoce
    • nasekané ořechy nebo pomleté
    • čokoláda nasekaná
    • mandle nasekané nebo pomleté
    • sušené brusinky nebo rozinky
    • čokoládová poleva světlá či tmavá

Postup přípravy receptu

1
Žloutky utřeme s cukry a máslem do pěny.
2
Přisypeme mouku s kypřidlem a solí, přilijeme mléko a vše dobře promícháme.
3
Do těsta nasypeme a vmícháme dle chuti ořechy nebo mandle, kandované ovoce, nasekanou čokoládu, brusinky nebo rozinky.
4
Nakonec přidáváme po částech pevně vyšlehané bílky.
5
Těsto nandáme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy na velký biskupský chlebíček nebo do dvou vymazaných a vysypaných forem na srnčí hřbet, kde těsto rozdělíme na dvě části.
6
Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů , dle velikosti formy. Vyzkoušíme špejlí.
7
Po zchladnutí přelijeme světlou či tmavou polevou, případně z obou uděláme mramorování, případně ještě posypeme ořechy nebo mandlemi.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Biskupský chlebíček II.

Biskupský chlebíček II.

Tvarohový biskupský chlebíček

Tvarohový biskupský chlebíček

Jiříkův biskupský chlebíček

Jiříkův biskupský chlebíček

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly
Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda Čokoládová poleva Cukr krupice Kandované ovoce Mandle Máslo Mléko Nasekané ořechy Polohrubá mouka Prášek do pečiva Sůl Sušené brusinky Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sekaná se sýrovou kůrčičkou

Sekaná se sýrovou kůrčičkou

Vídeňský řízek

Vídeňský řízek

Pórková polévka III.

Pórková polévka III.

Velikonoční jidáše - krok za krokem

Velikonoční jidáše - krok za krokem

Bramborový chléb

Bramborový chléb

Hrníčková rychlo - pizza - těsto

Hrníčková rychlo - pizza - těsto

Dušená mrkev v mletém mase

Dušená mrkev v mletém mase

Gulášová plec s tymiánem (rozmarýnem)

Gulášová plec s tymiánem (rozmarýnem)

Těsto na domácí chleba

Těsto na domácí chleba

Doporučujeme

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

428
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
228
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
54
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
36
Domácí lučina z mléka
Domácí lučina z mléka
24
Zapékané těstoviny s cuketou
Zapékané těstoviny s…

Zajímavé články

Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých potravin by vám doma nemělo chybět
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých…
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a jak je poznáte?
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
AHA.cz Šok pro partnerku Etzlera: Čtyři měsíce utajovaný vztah

Šok pro partnerku Etzlera: Čtyři měsíce utajovaný vztah

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Stylově v dešti: Ultra trendy bundy a kabátky v barvách sezony, které vás nenechají zmoknout!

Stylově v dešti: Ultra trendy bundy a kabátky v barvách sezony, které vás nenechají zmoknout!

Ženy.cz Horoskopy, hvězdy, tarotové karty. Proč nás lákají, i když jim stoprocentně nevěříme?

Horoskopy, hvězdy, tarotové karty. Proč nás lákají, i když jim stoprocentně nevěříme?

Blesk.cz První slova Jany Adamcové po »únosu« manžela: Chtějí Jirku obrat o peníze!

První slova Jany Adamcové po »únosu« manžela: Chtějí Jirku obrat o peníze!

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Mysterium podzimních barev: Jak ovlivňují váš život, sexualitu i duševní zdraví?

Mysterium podzimních barev: Jak ovlivňují váš život, sexualitu i duševní zdraví?

Další doporučené recepty:

Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček II.
Biskupský chlebíček II.
Biskupský chlebíček s čokoládou II.
Biskupský chlebíček s čokoládou II.
Biskupský chlebíček VII.
Biskupský chlebíček VII.
  • Recepty.cz
  • Biskupský chlebíček - hrnkový
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact