• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Biskupský beránek
Napište svůj komentář k receptu

Biskupský beránek

autor: aktija
0.0
moje hodnoceni
2.9
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Biskupský beránek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      prášek do pečiva
    • 1
      hrnek cukr
    • citronová kůra z půlky citronu
    • 0,50
      hrnek mléko
    • 4
      vejce
    • 2
      lžíce rozinky
    • 1
      lžíce kandované ovoce sekané
    • 1
      lžíce nasekané ořechy
    • 1
      lžíce čokoláda sekaná

Postup přípravy receptu

1
Mouku smícháme s práškem do pečiva, cukrem, kůrou, zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozkvedlali celá vejce, řádně promícháme. Vmícháme rozinky, ovoce, ořechy a čokoládu. Promícháme a vlijeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme ve vyhřáté troubě 50-55 minut. Můžeme polít čokoládovou polevou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Velikonoční biskupský beránek

Velikonoční biskupský beránek

Velikonoční biskupský beránek II.

Velikonoční biskupský beránek II.

Biskupský chlebíček II.

Biskupský chlebíček II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza T
    Tereza T | 13. 4. 2011 10:24

    Opraveno, díky.

  • Ladia
    Ladia | 13. 4. 2011 09:44

    2 hrnky polohrubé mouky

  • Stanislava Kacálková | 9. 4. 2009 22:05

    Zkusila jsem tento recept,je to gumové a s biskubským to nemá absolutně nic společného.takže hodně moc sklamaná.Protože já mám moc ráda biskubský třeba chlebíček.Jestli tam něco chybý nevím.Podle mne asi tuk

  • Lenka Hrábková | 26. 3. 2008 11:38

    Bohužel jsem také vyrobila gumídka s ovocem a čokoládou na dně. Ještě se mi vprostřed srazil, škoda, vypadalo to tak pěkně.

  • Jiřina Miňovská | 23. 3. 2008 12:10

    Tak jsem ho teď dala do trouby, snad to dobře dopadne.

  • Terinka | 22. 3. 2008 17:40

    Hm,vypadá to fakt skvěle,Jdu to zkusit,tak mi držte palečky!Díky a ahojky

  • Zdenka Ad. | 22. 3. 2008 16:40

    Dobrý den. Beránek je úžasný. Dělala jsem ho v klasické kameninové formě. A bylo to dokonalé-byla krásně plná, což jsem nečekala, protože to je ta veliká forma a všechny recepty na beránky, které jsem zatím vyzkoušela byly jen tak do poloviny formy. Opravdu všem vřele doporučuji.

  • Olina Malá | 4. 5. 2007 10:34

    Pekla jsem ho jen v jedné půlce (menší forma) a navíc to by můj první beránek ale stejně ho rodina statečně snědla :-). Pak jsem ještě pekla dva ale to už byl recept od staré tety a ty už se mi povedli. Olina

  • hana Valentová | 12. 4. 2007 18:24

    Dělala jsem z tmavého cukru a špaldové mouky a místo kandovaného ovoce jsem dala sušené meruňky, čokoládu na kousky a rozinky, gumídek to nebyl, ani nadýchané, prostě tak akorát, byl moooc dobrý, určitě ho ještě někdy udělám.

  • Jana Peková | 12. 4. 2007 16:55

    Hutnější byl to ano,ale snědl se celý,takže dobrý.

  • Zdenka Korábová | 12. 4. 2007 16:26

    I já jsem recept vyzkoušela, dopadl dobře, žádné nadýchané peří, ale pořádný beran, jen jsem nevydržela a do těsta přimíchala cca 5-7 dkg rozpuštěné Hery a dala o 1/ prášku víc a místo kandovaného ovoce - dyni v cukru. JEDNA BAŠTA

  • Miroslava Severová | 10. 4. 2007 15:00

    I mě se povedl "gumídek", myslím Oli, že jsme daly moc kandovaného ovoce.A navíc pečete tohoto beránka jen v jedné půlce, nebo přiklopeného tou druhou ? Já mám asi menší formu - je asi tak 20 cm dlouhá a když peču ten svůj recept, tj. piškotový, tak peču jen ze tří vajec, je to vYzkoušený - ze 3 vajec do obou půlek a pak slepím krémem, tak jsem tohoto udělala taky jen ze třech vajec, ale přesto mi všude přetékal. Tak musím buď více trénovat a nebo se vrátit ke svému. ahoj Míra.

  • Olina Malá | 5. 4. 2007 08:22

    Já jsem vyrobila místo beránka nějakého "gumídka". Nemáte někdo tušení proč?

  • Lada Kovářová | 4. 4. 2007 20:03

    Těsto jsem udělala z dvojité dávky, ta jedna tam padla jak nic :-))) Beránek krásně voní, snad bude i chutnat. Tak ať se vám podaří :-)

  • Petra | 4. 4. 2007 18:01

    Lado, tak jak beránek dopadl? netrpělivě čekám na zprávu od vás.:))))

  • Petra | 4. 4. 2007 09:30

    Jééé, Lado, tak mi, prosím, dejte vědět, abych to nezkazila.:))) Budu píct beránka poprvé v životě rodičům a tchyni tak ať si netrhnu ostudu.:)

  • Lada Kovářová | 3. 4. 2007 11:17

    Petro, zítra ho budu zkoušet právě v oné klasické dvoudílné kameninové formě, tak dám vědět.

  • jitka Mal. | 3. 4. 2007 10:16

    Kandované ovoce nespadne dolů, pořádně ho zamíchejte do těsta a pokud chcete mít jistotu tak ho lehce obalte v mouce. S tou formou vám neporadím, já dělám beránka v obyčejné jednodílné formě, a je vždy po upečení plná, myslím si že by to šlo, ale jistá si nejsem, možná vám poradí někdo, kdo ho zkoušel právě v té dvojité formě

  • Petra | 3. 4. 2007 08:02

    Dobrý den, já tohoto beránka chci vyzkoušet v pátek a chci se zeptat estli to kandované ovoce nespadne dolů a jestli ho můžu péct v té klasické dvoudílné kameninové formě. Je to ta větší. Předem děkuji za odpověď.

  • Jana Divácká | 2. 4. 2007 14:27

    super recept, všem doporučuju.

  • jitka Mal. | 1. 4. 2007 18:40

    Nedává,tohle je přesně opsaný recept, který jsem našla ve své sbírce výstřižků a taky takhle jsem ho upekla. Ale myslím, že pokud někdo má rád mastnější, že se olejem nic nezkazí, ale jak říkám, s olejem mě to vůbec nenapadlo zkoušet.

  • Heluš | 30. 3. 2007 20:01

    tuk se do něho nedává?

  • SB | 16. 3. 2007 02:11

    Bezvadny, ale moc dlouho nevydrzi. Byl sezran behem 2 odpoledne.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Beránek
Moučníky Buchty Duben Svačina Pečení Děti Velikonoce Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Čokoláda Cukr Kandované ovoce Mléko Nasekané ořechy Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rozinky Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jarní polévka

Jarní polévka

Mušle

Mušle

Škvarky z domácí pekárny

Škvarky z domácí pekárny

Dort stracciatella s ricottou

Dort stracciatella s ricottou

Pikantní čočka s kuřecím masem

Pikantní čočka s kuřecím masem

Cibulovo-česnekové plátky

Cibulovo-česnekové plátky

Gratinované brambory (nejen) s brokolicí

Gratinované brambory (nejen) s…

Anglická gulášová polévka

Anglická gulášová polévka

Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Doporučujeme

30 minut
Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami

Rybí karbanátky s bylinkovými…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

58
Zapečené těstoviny se slaninou a smetanou
Zapečené těstoviny se…
35
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
27
Pravé maďarské lečo
Pravé maďarské lečo
25
Švestková povidla
Švestková povidla
22
Cuketovomrkvové placky
Cuketovomrkvové placky

Zajímavé články

Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od polévky až po šťavnatý koláč
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od…
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
AHA.cz Lela Vémola už pravdu neskrývá: Není lehké o tom mluvit

Lela Vémola už pravdu neskrývá: Není lehké o tom mluvit

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Kordula Stropnická se odvázala: Žhavé chvíle s kámoškou

Kordula Stropnická se odvázala: Žhavé chvíle s kámoškou

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

  • Recepty.cz
  • Biskupský beránek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact