• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bílý šťovíkový boršč
Napište svůj komentář k receptu

Bílý šťovíkový boršč

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 35
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bílý šťovíkový boršč
Bílý šťovíkový boršč
Bílý šťovíkový boršč
Bílý šťovíkový boršč
Bílý šťovíkový boršč
Bílý šťovíkový boršč
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 700
      g brambory
    • 2,50
      l voda
    • sůl
    • 2
      dl smetana ke šlehání
    • 3
      ks vejce 2 - 3,rozšlehaná
    • šťovík
    • ocet
    • hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Brambory oloupeme, pokrájíme na kostičky a dáme vařit do osolené vody. Když jsou skoro hotové přidáme smetanu, opět necháme přejít varem, pak přidáme větší hrst očištěného, pokrájeného šťovíku bez stonků (jen list) a 1 - 2 lžíce hladké mouky(rozmíchané v trošce studené vody). Povaříme tak 5 - 7 minut, nakonec ještě vmícháme do polévky rozšlehaná vejce, necháme přejít varem, odstavíme, přidáme 2 lžíce octa, popřípadě dochutíme solí. Můžeme podávat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Polský velikonoční bílý boršč

Polský velikonoční bílý boršč

Bílý toastový chléb

Bílý toastový chléb

Bílý chléb dokonalý

Bílý chléb dokonalý

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Míša | 13. 11. 2023 06:51

    Dobrý den, prosím jak polévku zavařujete? Děkuji.

  • Rozínková | 29. 7. 2016 21:22

    Výborná a velice snadná polévka <3 Někdy dávám i dvě smetany. Doporučuji

  • Hana Formanová | 5. 6. 2016 12:40

    Vynikající! Naučila mě ho babička.

  • Hana Formanová | 5. 6. 2016 12:40

    Vynikající! Naučila mě ho babička.

  • Edita | 20. 5. 2016 14:18

    Je úžasná, trošku jako kulajda bez hub. Děkuji za recept, polévku ráda zase uvařím a to brzy :)

  • Pavlína | 25. 4. 2015 10:58

    Uvařila jsem jí hned ráno a měla jí plný hrnec, a protože si všichni šli přidat, koukám že je jí na dně. Výborná polévka.

  • Dáša | 16. 4. 2014 15:29

    Úžasná jarní polévka,kterou znám už od malička,od babičky i mamky.Je to lahůdka. :-)

  • Bára Foglová | 28. 6. 2013 22:14

    Zelený boršč zbožňujem všichni,ale tenhle rok se nám ze zahrady uplně ztratil a nikde se normálně nedá sehnat,tak jsme musely sehnat semínka,zasadit a čekat až snad za rok naroste. :-S

  • Jana | 14. 4. 2013 13:56

    Jó šťovíkáč, ten nám vaří babička. My jsme z něj hotoví a jíme a jíme dokud není prázdný hrnec.

  • danatom | 9. 5. 2012 09:44

    Tenhle boršč děláme doma taky, jen bez mouky a šťovíku dáváme mísu- hodně se v polévce sraz ;-) í. Pak už není potřeba přidávat ocet. Vlažný je osvěžující....

  • Blanka J. | 29. 7. 2011 16:15

    Výborná a rychlá polévka. Taky někdy dávám zakysanou smetanu nebo vejce, natvdo uvařené a pokrájené.

  • Novotná Danuše | 23. 5. 2011 07:28

    U nás dáváme do bílé polévky i zakysanou smetanu, je to dobré.

  • Jindra | 22. 5. 2011 18:12

    Výborný O:-) !!! Dělala jsem i zavařovaný do zásoby, na horší časy ;-) :-P .

  • Jarmila | 9. 5. 2011 08:44

    Včera jsem otrhala první šťovík a uvařila polívku. Byla výborná jako vždy, máme jí moc rádi.

  • kuchtík | 23. 10. 2010 15:53

    kdyby jste si uvařili pravou šťovíkovou polévku to byste se olizovali až za ušima

  • recepty73
    recepty73 | 17. 10. 2010 17:13

    Prosím o uvedení autora:recepty73-dík ;-) 8-)

  • Pája S | 24. 5. 2010 23:44

    A jo,sakra,ještě že tu ,Jirko,jsi ;-)

  • ladka stafl | 24. 5. 2010 16:06

    Jasně, už jdu na to. Jo ještě mrknu, jestli tu je moje šťovíková polívka, taky vynikající

  • Jarka O. | 24. 5. 2010 11:20

    No vidíš, Ty bláho, díky za připomenutí ;-)

  • recepty 73 | 24. 5. 2010 10:30

    Laďko,Pájo,Jarko...už je čas na ,,šťovík do zásoby,, :-))).Já teď vařím boršč,zavařeno už mám:-).Dneska i šťovík chutná sladce- 2:1 !!!

  • recepty 73 | 27. 1. 2010 18:04

    Jarko,komentář je fuč,tak ještě jednou(abych nezakrněl):Boršč uvařím podle své chuti a ostatní si ho dochutí podle svého na talíři.Ten šťovík není zase tak kyselý,jak by se zdálo,proto je ocet třeba...Nebój-kdo se bojí,....:-)Jiří

  • Pája S | 27. 1. 2010 15:20

    Tohle si tedy také uložím.Konečně je šťovík tam,kde má být ,viď Jiří.:-)))

  • ladislava staffenová | 27. 1. 2010 15:04

    To vypadá úplně jedle, jen jsemzvědavá, kolik komentářů se tu sejde, že boršč je přece něco úúplně jiného :-))). Jinak už se těším, až bude ten šťovík ;-)

  • Jarka O. | 27. 1. 2010 14:34

    Tak tohle si ukládám ;-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Vaření Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Hladká mouka Ocet Smetana ke šlehání Šťovík Sůl Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí prsa plněná bylinkovým sýrem

Kuřecí prsa plněná bylinkovým sýrem

Masarykovo cukroví z Krkonoš

Masarykovo cukroví z Krkonoš

Neskutečně žravé kuře

Neskutečně žravé kuře

Švestkové knedlíky II.

Švestkové knedlíky II.

Čočková polévka s párkem

Čočková polévka s párkem

Kulaté švestkové koláče

Kulaté švestkové koláče

Zapečená hlíva s nivou

Zapečená hlíva s nivou

Dort s nutelovým krémem

Dort s nutelovým krémem

Kuřecí tandoori směs se zeleninou

Kuřecí tandoori směs se zeleninou

Doporučujeme

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

22
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
22
Houbovo-smetanová krkovička
Houbovo-smetanová…
17
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
16
Cuketové nudle se sýrem Cottage
Cuketové nudle se sýrem…
16
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou

Zajímavé články

Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých potravin by vám doma nemělo chybět
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých…
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a jak je poznáte?
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
AHA.cz Verdikt soudu v případu Dopita a Soukup: Hanychová vzteky bez sebe

Verdikt soudu v případu Dopita a Soukup: Hanychová vzteky bez sebe

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Stylově v dešti: Ultra trendy bundy a kabátky v barvách sezony, které vás nenechají zmoknout!

Stylově v dešti: Ultra trendy bundy a kabátky v barvách sezony, které vás nenechají zmoknout!

Ženy.cz Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Blesk.cz Dcera Černocké Bára o smrti partnera (†53): Odhalila, co ho zabilo!

Dcera Černocké Bára o smrti partnera (†53): Odhalila, co ho zabilo!

SportRevue.cz FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Mysterium podzimních barev: Jak ovlivňují váš život, sexualitu i duševní zdraví?

Mysterium podzimních barev: Jak ovlivňují váš život, sexualitu i duševní zdraví?

Další doporučené recepty:

Bílý roládový dort
Bílý roládový dort
Bílý smetanovo-tvarohový dort
Bílý smetanovo-tvarohový dort
Bílý superrychlý česnekový chléb
Bílý superrychlý česnekový chléb
Bílý toastový chléb
Bílý toastový chléb
Bio lečo aneb jak zabít partnera :)
Bio lečo aneb jak zabít partnera :)
Bircher müsli s pečeným ovocem
Bircher müsli s pečeným ovocem
  • Recepty.cz
  • Bílý šťovíkový boršč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact