• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bílý šťovíkový boršč
Napište svůj komentář k receptu

Bílý šťovíkový boršč

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 35
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bílý šťovíkový boršč
Bílý šťovíkový boršč
Bílý šťovíkový boršč
Bílý šťovíkový boršč
Bílý šťovíkový boršč
Bílý šťovíkový boršč
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 700
      g brambory
    • 2,50
      l voda
    • sůl
    • 2
      dl smetana ke šlehání
    • 3
      ks vejce 2 - 3,rozšlehaná
    • šťovík
    • ocet
    • hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Brambory oloupeme, pokrájíme na kostičky a dáme vařit do osolené vody. Když jsou skoro hotové přidáme smetanu, opět necháme přejít varem, pak přidáme větší hrst očištěného, pokrájeného šťovíku bez stonků (jen list) a 1 - 2 lžíce hladké mouky(rozmíchané v trošce studené vody). Povaříme tak 5 - 7 minut, nakonec ještě vmícháme do polévky rozšlehaná vejce, necháme přejít varem, odstavíme, přidáme 2 lžíce octa, popřípadě dochutíme solí. Můžeme podávat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Polský velikonoční bílý boršč

Polský velikonoční bílý boršč

Bílý toastový chléb

Bílý toastový chléb

Bílý chléb dokonalý

Bílý chléb dokonalý

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Míša | 13. 11. 2023 06:51

    Dobrý den, prosím jak polévku zavařujete? Děkuji.

  • Rozínková | 29. 7. 2016 21:22

    Výborná a velice snadná polévka <3 Někdy dávám i dvě smetany. Doporučuji

  • Hana Formanová | 5. 6. 2016 12:40

    Vynikající! Naučila mě ho babička.

  • Hana Formanová | 5. 6. 2016 12:40

    Vynikající! Naučila mě ho babička.

  • Edita | 20. 5. 2016 14:18

    Je úžasná, trošku jako kulajda bez hub. Děkuji za recept, polévku ráda zase uvařím a to brzy :)

  • Pavlína | 25. 4. 2015 10:58

    Uvařila jsem jí hned ráno a měla jí plný hrnec, a protože si všichni šli přidat, koukám že je jí na dně. Výborná polévka.

  • Dáša | 16. 4. 2014 15:29

    Úžasná jarní polévka,kterou znám už od malička,od babičky i mamky.Je to lahůdka. :-)

  • Bára Foglová | 28. 6. 2013 22:14

    Zelený boršč zbožňujem všichni,ale tenhle rok se nám ze zahrady uplně ztratil a nikde se normálně nedá sehnat,tak jsme musely sehnat semínka,zasadit a čekat až snad za rok naroste. :-S

  • Jana | 14. 4. 2013 13:56

    Jó šťovíkáč, ten nám vaří babička. My jsme z něj hotoví a jíme a jíme dokud není prázdný hrnec.

  • danatom | 9. 5. 2012 09:44

    Tenhle boršč děláme doma taky, jen bez mouky a šťovíku dáváme mísu- hodně se v polévce sraz ;-) í. Pak už není potřeba přidávat ocet. Vlažný je osvěžující....

  • Blanka J. | 29. 7. 2011 16:15

    Výborná a rychlá polévka. Taky někdy dávám zakysanou smetanu nebo vejce, natvdo uvařené a pokrájené.

  • Novotná Danuše | 23. 5. 2011 07:28

    U nás dáváme do bílé polévky i zakysanou smetanu, je to dobré.

  • Jindra | 22. 5. 2011 18:12

    Výborný O:-) !!! Dělala jsem i zavařovaný do zásoby, na horší časy ;-) :-P .

  • Jarmila | 9. 5. 2011 08:44

    Včera jsem otrhala první šťovík a uvařila polívku. Byla výborná jako vždy, máme jí moc rádi.

  • kuchtík | 23. 10. 2010 15:53

    kdyby jste si uvařili pravou šťovíkovou polévku to byste se olizovali až za ušima

  • recepty73
    recepty73 | 17. 10. 2010 17:13

    Prosím o uvedení autora:recepty73-dík ;-) 8-)

  • Pája S | 24. 5. 2010 23:44

    A jo,sakra,ještě že tu ,Jirko,jsi ;-)

  • ladka stafl | 24. 5. 2010 16:06

    Jasně, už jdu na to. Jo ještě mrknu, jestli tu je moje šťovíková polívka, taky vynikající

  • Jarka O. | 24. 5. 2010 11:20

    No vidíš, Ty bláho, díky za připomenutí ;-)

  • recepty 73 | 24. 5. 2010 10:30

    Laďko,Pájo,Jarko...už je čas na ,,šťovík do zásoby,, :-))).Já teď vařím boršč,zavařeno už mám:-).Dneska i šťovík chutná sladce- 2:1 !!!

  • recepty 73 | 27. 1. 2010 18:04

    Jarko,komentář je fuč,tak ještě jednou(abych nezakrněl):Boršč uvařím podle své chuti a ostatní si ho dochutí podle svého na talíři.Ten šťovík není zase tak kyselý,jak by se zdálo,proto je ocet třeba...Nebój-kdo se bojí,....:-)Jiří

  • Pája S | 27. 1. 2010 15:20

    Tohle si tedy také uložím.Konečně je šťovík tam,kde má být ,viď Jiří.:-)))

  • ladislava staffenová | 27. 1. 2010 15:04

    To vypadá úplně jedle, jen jsemzvědavá, kolik komentářů se tu sejde, že boršč je přece něco úúplně jiného :-))). Jinak už se těším, až bude ten šťovík ;-)

  • Jarka O. | 27. 1. 2010 14:34

    Tak tohle si ukládám ;-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Vaření Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Hladká mouka Ocet Smetana ke šlehání Šťovík Sůl Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí čokoláda

Domácí čokoláda

Rychlá svačina

Rychlá svačina

Vepřové na karí

Vepřové na karí

Milánské špagety ala zuzanka

Milánské špagety ala zuzanka

Višňová bublanina s mákem

Višňová bublanina s mákem

Šumavské těstoviny

Šumavské těstoviny

Mufínky

Mufínky

Brokolicový koláč z listového těsta

Brokolicový koláč z listového těsta

Mozzarella na gril, pánev nebo do trouby

Mozzarella na gril, pánev nebo do…

Doporučujeme

30 minut
Středomořská čočková polévka

Středomořská čočková polévka

40 minut
Polévka z pečených rajčat

Polévka z pečených rajčat

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

46
Svíčková Stroganoff
Svíčková Stroganoff
42
Chilli con carne s kořeněnými oříšky a fetou v zelené kukuřičné placce
Chilli con carne s…
39
Svíčková omáčka
Svíčková omáčka
39
Rybí karbanátky se salátem
Rybí karbanátky se…
37
Kulajda se zakysanou smetanou
Kulajda se zakysanou…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Zářijové večeře, které budete mít do 30 minut na stole
Od pondělí do pátku: Zářijové večeře, které…
Jednoduchá a luxusní budapešťská pomazánka: Stačí trochu vylepšit dvě základní ingredience
Jednoduchá a luxusní budapešťská pomazánka: Stačí…
Dorty vzdorující gravitaci: Prohlédněte si sladkosti, které ohromí každého oslavence
Dorty vzdorující gravitaci: Prohlédněte si…
Švestky jedna báseň: 11 receptů, díky kterým chutně zpracujete letošní úrodu
Švestky jedna báseň: 11 receptů, díky kterým…
Domácí pečený čaj: Zkuste další chutný způsob, jak zužitkovat úrodu letního ovoce
Domácí pečený čaj: Zkuste další chutný způsob,…
AHA.cz Daniela Brzobohatá ve Zrádcích: Unikla informace o jejím honoráři

Daniela Brzobohatá ve Zrádcích: Unikla informace o jejím honoráři

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Slzy, kufry a zpáteční letenka. Jak vypadají rozchody na dovolené?

Slzy, kufry a zpáteční letenka. Jak vypadají rozchody na dovolené?

Blesk pro ženy Módní tabu v kanceláři: Na tyhle oděvy zapomeňte!

Módní tabu v kanceláři: Na tyhle oděvy zapomeňte!

Ženy.cz Toxičtí lidé v práci? Tak to fakt nedávám

Toxičtí lidé v práci? Tak to fakt nedávám

Blesk.cz Czadernová, Svoboda či Etzler: Prvňáčci slavných vyrazili do lavic!

Czadernová, Svoboda či Etzler: Prvňáčci slavných vyrazili do lavic!

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na září: Kdo si projde partnerskou krizí a kdo může otěhotnět?

Velký horoskop lásky na září: Kdo si projde partnerskou krizí a kdo může otěhotnět?

Další doporučené recepty:

Bílý roládový dort
Bílý roládový dort
Bílý smetanovo-tvarohový dort
Bílý smetanovo-tvarohový dort
Bílý superrychlý česnekový chléb
Bílý superrychlý česnekový chléb
Bílý toastový chléb
Bílý toastový chléb
Bio lečo aneb jak zabít partnera :)
Bio lečo aneb jak zabít partnera :)
Bircher müsli s pečeným ovocem
Bircher müsli s pečeným ovocem
  • Recepty.cz
  • Bílý šťovíkový boršč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact