• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bílý roládový dort
Napište svůj komentář k receptu

Bílý roládový dort

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bílý roládový dort
Bílý roládový dort
Bílý roládový dort
Bílý roládový dort
Bílý roládový dort
Bílý roládový dort
Bílý roládový dort
Bílý roládový dort
Bílý roládový dort
7fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto na roládu
    • 5
      ks vejce
    • 160
      g cukr krupice
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 2
      lžíce olej
    • 5
      lžíce vařící voda
    • 130
      g polohrubá mouka
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 5
      lžička kakao dle barvy, 4 -
    • pečící papír na plech
  • Těsto na korpus:
    • 4
      ks vejce
    • 140
      g cukr krupice
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 2
      lžíce olej
    • 3
      lžíce vařící voda
    • 140
      g polohrubá mouka
    • 1
      lžička prášek do pečiva necelá
    • tuk - kulatá 20 cm
  • Krém na potření:
    • 500
      g měkký tvaroh
    • 500
      ml šlehačka
    • 1
      kelímek pomazánkové máslo přírodní
    • 2
      ks vanilkový cukr
    • 3
      lžíce moučkový cukr dle chuti, cca
    • 2
      ks ztužovač šlehačky pokud máme tučnou méně jak 33 %
  • Dohotovení:
    • 250
      ml šlehačka cca
    • 1
      ks ztužovač šlehačky - pokud máme šlehačku s méně jak 33 % tuku
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • čerstvé ovoce
    • čokoládové ozdoby , hoblinky....

Postup přípravy receptu

1
Nejprve si upečeme kulatý korpus v předehřáté troubě na 180 °C. Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme olej, vodu, mouku s kypřidlem a dobře prošleháme. Pak vmícháme tuhý sníh z bílků, těstem naplníme formu, pečeme dorůžova, vyzkoušíme špejlí. Vychladlý korpus prokrojíme.
2
Poté si upečeme piškotový plát v předehřáté troubě na 180 °C. Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme olej, vodu, mouku s kypřidlem, kakao, dobře promícháme a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plechu s pečícím papírem a pečeme. Vyzkoušíme špejlí nebo prstem - těsto se nelepí a pruží - nevysušit! Po upečení necháme vychladnout a na délku plechu si pokrájíme 4 stejně široké pruhy. Podkrojíme je nožem, pokud nám nejdou sundat.
3
Krém: Šlehačky s cukry částečně vyšleháme, pak přidáme pomazánkové máslo a došleháme do krémové konzistence. Pokud máme šlehačku s nízkým obsahem tuku, šleháme rovnou se ztužovačem, aby se krém neroztékal. Do připraveného krému vmícháme měkký tvaroh. Dáme chladit. Spodní díl světlého korpusu použijeme jako podložku pro skládání roládového korpusu. Pruhy si potřeme krémem a jako šneka od středu světlého korpusu namotáváme pomazané pruhy (viz foto). Nebojte se případných prasklin nebo rozmazání krému, vše se ještě překryje a nikdo si ničeho nevšimne.
4
Až máme namotané všechny pruhy, potřeme je zvrchu krémem a položíme na něj vrchní díl světlého korpusu. Pokud nám nevyjde velikostí, jednoduše ji upravíme odříznutím krajů. Zbylým krémem pak potřeme celý dort po jeho obvodu a vršek. Dort dáme před dalším zdobením vychladit.
5
Vychladlý dort dozdobíme ušlehanou šlehačkou dle vlastní fantazie a tím zakryjeme i případné "nedostatky". Uchováváme v chladu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dvoubarevný roládový dort se smetanovým krémem

Dvoubarevný roládový dort se…

Dvoubarevný roládový pařížský dort

Dvoubarevný roládový pařížský dort

Lahodný roládový moučník

Lahodný roládový moučník

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Dorty Řezy Dezerty Pečení Chlazení Šlehání Děti Vegetariáni Narozeniny Výjimečný den Svatba Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čerstvé ovoce Čokoládové ozdoby Cukr krupice Kakao Měkký tvaroh Moučkový cukr Olej Pečící papír Polohrubá mouka Pomazánkové máslo Prášek do pečiva Šlehačka Tuk Vanilkový cukr Vařící voda Vejce Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Borůvkový koláč s ořechovou posypkou

Borůvkový koláč s ořechovou posypkou

Tvarohové šátečky

Tvarohové šátečky

Nedělní štola

Nedělní štola

Smaženice z ředkviček

Smaženice z ředkviček

Hlávkové zelí s těstovinami

Hlávkové zelí s těstovinami

Francouzské palačinky

Francouzské palačinky

Tradiční sodový chléb - Soda Bread

Tradiční sodový chléb - Soda Bread

Krkovička po cigánsku

Krkovička po cigánsku

Sacher dort

Sacher dort

Doporučujeme

25 minut
Houbová frittata s rajčaty

Houbová frittata s rajčaty

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

65
Fazolový salát se zeleninou - zdravě a chutně
Fazolový salát se…
30
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
29
Severoafrická cizrnová polévka
Severoafrická cizrnová…
22
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
19
Linecký koláč s jablky a drobenkou
Linecký koláč s jablky a…

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Vendula Pizingerová 25 let od smrti Klárky (†4): Její příběh byl krátký… Ale pomohl spoustě lidí

Vendula Pizingerová 25 let od smrti Klárky (†4): Její příběh byl krátký… Ale pomohl spoustě lidí

SportRevue.cz FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Další doporučené recepty:

Bílkový MARGOT hřbet
Bílkový MARGOT hřbet
Bílý dort s překvapením
Bílý dort s překvapením
Bílý chléb dokonalý
Bílý chléb dokonalý
Bílý smetanovo-tvarohový dort
Bílý smetanovo-tvarohový dort
Bílý superrychlý česnekový chléb
Bílý superrychlý česnekový chléb
Bílý šťovíkový boršč
Bílý šťovíkový boršč
  • Recepty.cz
  • Bílý roládový dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact