• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bílý roládový dort
Napište svůj komentář k receptu

Bílý roládový dort

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bílý roládový dort
Bílý roládový dort
Bílý roládový dort
Bílý roládový dort
Bílý roládový dort
Bílý roládový dort
Bílý roládový dort
Bílý roládový dort
Bílý roládový dort
7fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto na roládu
    • 5
      ks vejce
    • 160
      g cukr krupice
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 2
      lžíce olej
    • 5
      lžíce vařící voda
    • 130
      g polohrubá mouka
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 5
      lžička kakao dle barvy, 4 -
    • pečící papír na plech
  • Těsto na korpus:
    • 4
      ks vejce
    • 140
      g cukr krupice
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 2
      lžíce olej
    • 3
      lžíce vařící voda
    • 140
      g polohrubá mouka
    • 1
      lžička prášek do pečiva necelá
    • tuk - kulatá 20 cm
  • Krém na potření:
    • 500
      g měkký tvaroh
    • 500
      ml šlehačka
    • 1
      kelímek pomazánkové máslo přírodní
    • 2
      ks vanilkový cukr
    • 3
      lžíce moučkový cukr dle chuti, cca
    • 2
      ks ztužovač šlehačky pokud máme tučnou méně jak 33 %
  • Dohotovení:
    • 250
      ml šlehačka cca
    • 1
      ks ztužovač šlehačky - pokud máme šlehačku s méně jak 33 % tuku
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • čerstvé ovoce
    • čokoládové ozdoby , hoblinky....

Postup přípravy receptu

1
Nejprve si upečeme kulatý korpus v předehřáté troubě na 180 °C. Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme olej, vodu, mouku s kypřidlem a dobře prošleháme. Pak vmícháme tuhý sníh z bílků, těstem naplníme formu, pečeme dorůžova, vyzkoušíme špejlí. Vychladlý korpus prokrojíme.
2
Poté si upečeme piškotový plát v předehřáté troubě na 180 °C. Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme olej, vodu, mouku s kypřidlem, kakao, dobře promícháme a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plechu s pečícím papírem a pečeme. Vyzkoušíme špejlí nebo prstem - těsto se nelepí a pruží - nevysušit! Po upečení necháme vychladnout a na délku plechu si pokrájíme 4 stejně široké pruhy. Podkrojíme je nožem, pokud nám nejdou sundat.
3
Krém: Šlehačky s cukry částečně vyšleháme, pak přidáme pomazánkové máslo a došleháme do krémové konzistence. Pokud máme šlehačku s nízkým obsahem tuku, šleháme rovnou se ztužovačem, aby se krém neroztékal. Do připraveného krému vmícháme měkký tvaroh. Dáme chladit. Spodní díl světlého korpusu použijeme jako podložku pro skládání roládového korpusu. Pruhy si potřeme krémem a jako šneka od středu světlého korpusu namotáváme pomazané pruhy (viz foto). Nebojte se případných prasklin nebo rozmazání krému, vše se ještě překryje a nikdo si ničeho nevšimne.
4
Až máme namotané všechny pruhy, potřeme je zvrchu krémem a položíme na něj vrchní díl světlého korpusu. Pokud nám nevyjde velikostí, jednoduše ji upravíme odříznutím krajů. Zbylým krémem pak potřeme celý dort po jeho obvodu a vršek. Dort dáme před dalším zdobením vychladit.
5
Vychladlý dort dozdobíme ušlehanou šlehačkou dle vlastní fantazie a tím zakryjeme i případné "nedostatky". Uchováváme v chladu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dvoubarevný roládový dort se smetanovým krémem

Dvoubarevný roládový dort se…

Dvoubarevný roládový pařížský dort

Dvoubarevný roládový pařížský dort

Lahodný roládový moučník

Lahodný roládový moučník

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Dorty Řezy Dezerty Pečení Chlazení Šlehání Děti Vegetariáni Narozeniny Výjimečný den Svatba Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čerstvé ovoce Čokoládové ozdoby Cukr krupice Kakao Měkký tvaroh Moučkový cukr Olej Pečící papír Polohrubá mouka Pomazánkové máslo Prášek do pečiva Šlehačka Tuk Vanilkový cukr Vařící voda Vejce Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí zeleninový špíz

Kuřecí zeleninový špíz

Jablečný závin s piškotem

Jablečný závin s piškotem

Hrnkové knedlíky s uzeným

Hrnkové knedlíky s uzeným

Špenátový závin se špenátem, slaninou a sýrem

Špenátový závin se špenátem, slaninou…

Sedlácké karé (kotleta) - minutka

Sedlácké karé (kotleta) - minutka

Čokoládový korpus

Čokoládový korpus

Košíčky s nutelovým krémem

Košíčky s nutelovým krémem

Minestrone

Minestrone

Domácí nutella

Domácí nutella

Doporučujeme

50 minut
Ostré řízky z krkovice

Ostré řízky z krkovice

10 minut
Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.

Krémová dýňová polévka dle časopisu F…

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

10 minut
Vejmrda

Vejmrda

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

32
Jablečné / Hruškové kynuté knedlíky
Jablečné / Hruškové…
21
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
19
Nejlepší vaječný likér
Nejlepší vaječný likér
17
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.
Plněné papriky podle…
15
Vanilkový cheesecake
Vanilkový cheesecake

Zajímavé články

Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
Houby s octem: 3 vynikající recepty, jak si uchovat hříbky a další poklady z lesa na zimu
Houby s octem: 3 vynikající recepty, jak si…
Velký houbový speciál: Vše, co potřebujete vědět o houbách + nejlepší recepty z hub
Velký houbový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
AHA.cz Bouček o nabídce z politické scény: Z rozhodnutí Libora vám spadne brada

Bouček o nabídce z politické scény: Z rozhodnutí Libora vám spadne brada

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Komu hrozí zranění a koho dožene práce?

Horoskop na další týden: Komu hrozí zranění a koho dožene práce?

Ženy.cz Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Blesk.cz Příběh nesmrtelného hitu z vítězného štábu ANO: Babiš si frčí v rytmu opojení! Hymna fanoušků AC Milán i Michala Davida

Příběh nesmrtelného hitu z vítězného štábu ANO: Babiš si frčí v rytmu opojení! Hymna fanoušků AC Milán i Michala Davida

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Velký horoskop financí na říjen: Býci budou muset šetřit, Váhy čekají peněžní ztráty

Velký horoskop financí na říjen: Býci budou muset šetřit, Váhy čekají peněžní ztráty

Další doporučené recepty:

Bílkový MARGOT hřbet
Bílkový MARGOT hřbet
Bílý dort s překvapením
Bílý dort s překvapením
Bílý chléb dokonalý
Bílý chléb dokonalý
Bílý smetanovo-tvarohový dort
Bílý smetanovo-tvarohový dort
Bílý superrychlý česnekový chléb
Bílý superrychlý česnekový chléb
Bílý šťovíkový boršč
Bílý šťovíkový boršč
  • Recepty.cz
  • Bílý roládový dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact