• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Bílý chléb dokonalý
Napište svůj komentář k receptu

Bílý chléb dokonalý

autor: Danuše Bednářová
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 91
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bílý chléb dokonalý
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks vejce
    • mléko
    • 100
      ml voda
    • 25
      g máslo
    • 2
      lžička sůl
    • 1
      lžička cukr
    • 500
      g hladká mouka
    • 1
      lžička droždí

Postup přípravy receptu

1
V odměrce rozšleháme vejce a dolijeme do 200 ml mlékem. Přidáme 100 ml vody. Vše nalijeme do formy. Přidáme ostatní ingredience v uvedeném pořadí. Zapneme program FRENCH, světlá kůrka. Upečený chléb vyklopíme z nádoby a necháme v utěrce na mřížce vychladnout.
2
Výsledkem je chléb velice podobný chorvatskému bílému chlebu. S meruňkovou marmeládou - naprostá delikatesa.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bílý toastový chléb

Bílý toastový chléb

Bílý superrychlý česnekový chléb

Bílý superrychlý česnekový chléb

Dokonalý seitan (rostlinné maso z pšeničné bílkoviny)

Dokonalý seitan (rostlinné maso z…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • majkl1679 | 25. 4. 2022 09:40

    Výborný chléb , doporučuji :P

  • Janaso | 4. 2. 2018 20:29

    Pěkný a dobrý chlebík.

  • Míra | 23. 9. 2015 12:21

    Vyzkoušeno v pekárně moulinex na program francouzský chléb 3hodky a 19min. Výborný chléb díky

  • Petr | 21. 7. 2015 20:56

    Pro nezkušené a nemající příliš času, by bylo fine dopsat do tabulky i množství mléka, když už je tam to vejce. Jelikož tam nebylo udané množství mléka, tak ho tam nedala, protože pokládala tabulku za univerzální.

  • sysina | 19. 3. 2015 12:44

    Na mé pekárně nemám program FRENCH, mám ETU, jaký podobný program mám použít? Díky za odpověď

  • JaromirV | 18. 3. 2015 17:01

    Dneska jsem vyzkoušel a chleba vynikající!!! Děkuji!

  • sp182 | 4. 10. 2014 17:42

    Postup jsem dodržela, ingredience jsem použila čerstvé a chleba ani maličko nevykynul. Je z toho pečená cihla. :(

  • K.K. | 27. 8. 2014 14:59

    Mě taky chutnal, i když nejsem moc na bílé chleby, jediná chyba je, že, stejně jako třeba francouzské bagety, rychle osychá.

  • Olda | 30. 3. 2013 19:42

    Je to jedno ze tří chlebových těst, které dělám pravidelně. Akorát (pokud na to mám aspoň trochu času), tak v pekárně nechám udělat jen těsto, udělám z něj rohlíky, housky nebo bagety a upeču v troubě. Například na chlebíčky je to naprosto luxusní. Mimochodem, s meruňkovou marmeládou, jak se radí v receptu, nebo jinak na sladko jsem to tuším ještě nejedl, přesto na tento recept nedám dopustit. Mám i varianty: s osmaženou cibulkou (máslo už nedám do těsta, osmažím na něm tu cibulku), nebo s nahrazením části pšeničné mouky špaldovou nebo jsem přidal oregano nebo sušená rajčata. Mimochodem, pokud si někdo a to i u jiných receptů pro pekárnu stěžuje, že z toho vylezla buchta, to je tím, že při pečení v pekárně prostě chlebovou kůrku neuděláte, vždycky bude jak u kupovaného tousťáku. Samotné recepty za to nemůžou, musí se s tím počítat nebo v pekárně udělat těsto a upéct v troubě.

  • recepty | 28. 11. 2011 13:27

    na http://recepty.ajtu.sk najdete dalsie receptiky :-)

  • Tealc
    Tealc | 9. 7. 2011 13:34

    Moc dobrý :-)

  • Veronika Brettová | 4. 2. 2010 14:01

    Tak nevim, nás moc nezaujal. Chutnal jen dceři s medovým máslem.

  • V l a d j e n k a | 24. 1. 2010 12:16

    CHleba jsem pekla z dvojité dávky (mám pekárnu na 1 - 1,5 Kg) na program TOUSTOVÝ) Je opravdu jako bílý chléb, který pečou ve středomoří. Perfektně se hodí ke grilovanému masu a grilované zelenině a je možné ho rozkrájet na menší dílky a použít například místo veky na chlebíčky. *1

  • Lenka Červinková | 2. 1. 2010 21:39

    Čtvrtý chleba,který jsme od vánoc vyzkoušely a moc chutnal.Opravdu chutná jak chorvatský.

  • PajaP *** | 29. 12. 2009 21:07

    Muj prvni chleba z domaci pekarny-a je zasny! Ani jsem to necekala, diky za recept:-)

  • dana paříková | 25. 11. 2009 09:14

    Paní Danuše,chléb jsem vyzkoušela a můžu říci,že je opravdu vynikající,chutná celé rodině.Je ze všech nejlepší,co jsem pekla.Dávám 1 s vyznamenáním.

  • Vaníčková Soňa | 6. 9. 2009 17:08

    vyborny, moc nam chutnal. Chutna trochu jako veka. S marmeladou nema chybu . Davam za 1.

  • Oskarka Nová | 30. 8. 2009 13:00

    Nejlepší chleba, jaký jsem kdy pekla

  • Lenka Dohnalová | 2. 2. 2009 14:33

    Chléb jsem vyzkoušela a velice nás zklamal. Byla to taková suchá nesladká buchta, něco jako hutnější starší veka. Neznám chorvatský chléb, možná je mu to podobné, ale u nás opravdu nikomu nechutnal :-(

  • venyss venyss | 20. 1. 2009 17:31

    Tak vyzkoušeno a musím říct, že to nebyl špatný chléb,ale já si to umím představit jen tak na sladko.manžel to odsoudil hned jak kousl,že je to jak buchta..ale není špatný.my jsme tedy spíše zvyklý na ten tmavší chléb,tak u toho asi zůstanem

  • Valentinka I. | 14. 1. 2009 14:13

    Je naprosto výtečný, byla jsem překvapená jeho chutí. Měla jsem strach, že bude chutnat trochu jak toustový z marketu, ale má naprosto jinou chuť. Je i krásně vláčný a s máslíčkem je to balada...děkuji za tento recept...dávám za 1 .-)

  • Blanka Sommerová | 13. 1. 2009 17:57

    Ten chlebík se dobře jmenuje dokonalý. Je tomu skutečně tak. Jen nedávám 2 lžičky sole - přišel mi poté dost slaný. I tak děkuji rodina měla boule za ušima a nechtěla věřit, že nejde o chléb z hotové směsi. Syn prohlásil - LUXUSNÍ.

  • Jarka O. | 12. 1. 2009 11:48

    Já peču na program TOUSTOVÝ/SANDWICH, možná tam budete něco takového mít.

  • Sylva P. | 12. 1. 2009 09:39

    Prosím o radu. Program FRENCH jsem na své pekárně nenašla. Lze jej nahradit jiným? Jsem začátečník. Díky

  • jana krobotova | 8. 1. 2009 10:29

    Já opeču doma chlebík normálně v troubě. Buďto ho nechám kynout na ošatce a pak přendám do vyhřáté trouby, nebo ho dám do formy na biskupský chlebíček a má tvar jako z pekárny. Troubu mívám na 220 asi 30 minut a pak, pokud ještě není chleba na poklep dutý, tak dopékám na 180. Tento je opravdu výborný a když se osladí trochu více, chutná skoro jako loupáčky. Veliká dobrota. J

  • Frantiska :) | 2. 1. 2009 22:50

    Chleba je moc dobry, opravdu mi pripomina chorvatsky ... s merunkovou marmeladou nema chybu. Dekuju hodnotim za 1

  • niobe nightingale | 29. 12. 2008 22:06

    myslíte, že by se dal takovej chleba upéct i v normální troubě? nevim, třeba zkusit na horkovzduch nebo hodně slabě péct zakryté alobalem?

  • Petra Voštová | 11. 12. 2008 18:30

    Chlebík je výborný, pekla jsem ho už po druhé. Trochu jsem ho vylepšila česnekem a nastrouhaným eidamem. Dávam 1.

  • Katka K. | 12. 11. 2008 09:36

    Výborný chlebík, úžásně vláčný a voňavý. Namá chybu, dávám 1 :-)

  • Oskarka Nová | 28. 10. 2008 19:15

    Pekla jsem už docela dost druhů chleba, ale tenhle překonal všechny. Je absolutně vynikající. A s máslem....no bašta.

  • Lenka Kubíčková | 24. 8. 2008 17:59

    Dobrý den, Váš chleba jsem vyzkoušela už několikrát a vždy se povedl tak, že jsme se museli držet, abychom ho nesnědli ještě teplý. Dávám určtiě za 1 a všem doporučuji.

  • Jarka O. | 24. 4. 2008 07:26

    Já ano, můžete použít program Sandvich nebo Toustový

  • Iveta Odvárková | 23. 4. 2008 22:37

    Prosím o radu. Nepekl někdo tento chléb v pekárně ETA Harmony? Pokud ano, dejte mi vědět jaký program jste použily/i. :-) Pekárnu mám necelé dva měsíce, tak si ještě nejsem moc jistá a ráda si nechám poradit od zkušenějších. Předem děkuji.

  • Liška | 22. 4. 2008 14:30

    Právě jsem dopekla a krásně tu voní, báječně nadýchaný a už jsme neodolala a kousek ještě teplého namazala domácím džemem a máslíčkem. Opravdová delikatesa, dávám za 1. Paní Danuši děkuji za její recepty.

  • milena kubikova | 17. 2. 2008 22:10

    To: Terka....a do kelu....tak take lahke ma vobec ani nenapadlo....vies ako mi to pilo nervy, ked som si vzdy chlieb potrhala???? ci som len sprosta.....no esteze sa jana opytala.

  • Tereza J. | 17. 2. 2008 21:41

    Milenka, ja tým háčikom miešadlá vyberám pred posledným kysnutím cesta, neskôr sa už otvárať pekáreň nedá, takže v chlebe ostanú len 2 dierky po oske.

  • milena kubikova | 17. 2. 2008 21:37

    To: jana.....ano tie miesacie haky tam ostavaju.....sucastou kazdej pekarne je aj taky kovovy hacik......tym hacikom sa po upeceni vytahuje z chleba to miesadlo.....mne to tiez vzdy roztrhne chlieb a ide mi to na nervy......mozno skusene pekarky poradia......

  • Jana | 17. 2. 2008 08:19

    dobrý den ...mám jen dotaz,když pečete chleba ty mýchadla před pečením tam necháváte nebo je vyndáte,já je tam vždy nechám a pak mě to štve že se mě to ze spodu roztrhne,tak bych chtěla vědět jak to dělají ostatní ....pěkný den

  • Kateřina Sprušanská | 5. 2. 2008 20:39

    chtěla jsem jej dneska zkusit ale bohužel nemám program french, tak bych potřebovala jakou dobu se chléb peče a od toho si to odvodím díky

  • Kateřina Dvořáková | 20. 1. 2008 17:01

    Dnes jsem upekla a musím uznat, že byl výborný... Krásně voněl po másle, i když ho tam bylo jen maličko.

  • Jana | 12. 1. 2008 19:46

    Recept jsem si včera vybrala z TOP, ještě přesněji z první desítky a dnes ráno upekla. Jednoduchý a pro toho kdo má rád bíloý chleba, opravdu vynikající. Jen jsem užasla, když už jsem chleba nejen nenašla ze dne na den v první desítce, ale ani se najednou nevešel vůbec mezi TOP. Kdo je proboha ten kazisvět a proč to dělá? To se přece nemohlo stát přirozenou cestou.

  • Anonym | 12. 1. 2008 06:09

    Marto, vy máte na troubě program French? Já tedy ne.

  • Jarka O. | 11. 1. 2008 13:46

    Pod receptem je uvedena kategorie: Domácí pekárna. To by snad mělo stačit:-))

  • Marta Hajkova | 11. 1. 2008 11:40

    Myslim ze by bylo dobre pripsat ze chleba se pece v domaci pekarne - ne vsichni ji totiz maji a mohlo by se stat ze testo strci do normalni trouby - co pak?

  • Anonym | 10. 1. 2008 13:40

    je to na piču vubec tomu nechapu

  • Renata Petroušová | 7. 1. 2008 13:53

    Hned to skusím upéct mňam mňam

  • Magda Sandtmannová | 7. 1. 2008 10:23

    Další chléb,který jsem upekla podle receptu paní Bednářové a opět výborný.Dávám za 1.

  • ada | 5. 1. 2008 14:49

    Na to, že je jen z hl. mouky je dobrý. Ale připomíná mi to spíše buchtu...

  • Radka | 1. 1. 2008 19:38

    tak tenhle chlebík byl můj čtvrtý a rozhodně byl vynikající. Doporučuji vyzkoušet !!!

  • Petra Seibertová | 2. 12. 2007 13:16

    I já jsem si tento týden koupila svou první pekárnu a tento recept vyzkoušela,jako první. Musím říct,že nejdříve jsem měla pocit,že mi to snad ani nekyne,pořád jsem viděla jen takové malé nic na dně nádoby,takže jsem už počítala s neúspěchem,nicméně nakonec jsem z pekárny vytáhla krásný a chuťově vynikající chlebík s krásnou kůrkou.Takže dávám za 1*. Jen jsem se chtěla zeptat na jednu věc,dnes je chleba ještě stále celkem jedlý,měla jsem ho v igelitu ve chlebníku,jen jsem si všimla,že vypadá a trochu i chutná,jako zokalec,nebo jak se tomu říká,když se zdrcne piškotové těsto.Je to normální,nebo se stala někde chyba?

  • Jarka Mastilová | 31. 10. 2007 18:23

    Po průzkumu na těchto stránkách o domácí pekárně jsem si koupila pekárnu Vega.Dnes jsem vyzkoušela tento chlebík jako svou prvotinu a nejen že se povedl,ale byl i moc dobrý.Dávám 1,a paní Bednářové děkuji za dobrý recept.

  • Ivana | 18. 9. 2007 11:22

    Byl to první chleba upečený v naší nové pekárně a byl vynikající. Do rána vydržel měkký v utěrce. Déle nevydržel vůbec. Děkuji za recept

  • Markéta Valentíková | 16. 9. 2007 08:59

    Chleba jsem vyzkoušela, povedl se, je jako tousťák :o) Můžete mi někdo poradit, jak ho uchováte měkký? Nechala jsem ho pod utěrkou a do druhého dne mi ztvrdl..

  • MartinV | 4. 6. 2007 10:23

    Pouze nadhazuji možnost část mouky nahradit celozrnnou, je již běžně k dostání; pokud se jí přidá cca 1/3 výsledek je zhruba stejný ale zdravější. Dále se mi osvědčily experimenty s přidáním česneku; cibule; tymiánu a bazalky; kousků rajčat a bazalky; cukru, skořice, (badyánu, hřebíčku, muškátu, ...) a sušených švestek případně i kousků čerstvých jablek atd atd :-)

  • Jana Kresslová | 3. 6. 2007 19:49

    Děkuji za recept,bylo to opravdu výborné.

  • jitka Mal. | 1. 6. 2007 15:50

    Výborný, můj první chleba a dopadl na výbornou, jedli jsme ho vlažný s máslem k zeleninovému salátu a byl báječný, dávám 1

  • Květa B. | 22. 5. 2007 09:47

    Já nastavuji u půl kg mouky 750g.

  • Eva Kopcová | 21. 5. 2007 18:03

    Dobrý den,dnes jsem konečně obdržela vytouženou pekárnu.Mám Moulinex 500030 a ráda bych vyzkoušela tento chléb.Nevím ale jakou gramáž mám na pekárně nastavit,mám na 750g,1000g a 1500g.A ještě bych se ráda zeptala jaký program mám dát.Asi 1 - základní chléb??Předem moc děkuji za odpověď.

  • Andrea | 15. 5. 2007 10:24

    Minulý týden jsem zabrouzdala na tyhle stránky a diskuze pod "bílým chlebem domácím" mě natolik ohromila,že jsem si ještě týž den objednala domácí pekárnu na netu :-).Včera mi ji doručili a já ve 22:30 z ní vytáhla svůj první chléb podle tohoto receptu.S manželem jsme se nad ním radovali jak malé děti a když jsme se do něj zakousli,došly nám slova:-),tak byl vynikající.Moc děkuji za recept,který vřele doporučuji a odpoledne se vrhám do dalšího pečení:-)

  • Dadka | 9. 5. 2007 15:25

    Opravdu super recept, ještě jsem přidala slunečnícové semínko a nemělo to chybu !!!!

  • Janinka | 1. 5. 2007 20:19

    Martičko, zkuste zde též uváděný program French - ten tam určitě máte :-)) P.S. já taky program "sendvič" nemám ... Uvidíte - bude to skvělé!

  • Marta | 26. 4. 2007 12:44

    Prosím,mám dotaz,jsem nováček a čtu tady o tomto výborném chlebě.Mám ovšem pekárnu UNold a nevím na jaký program tento chléb péct-žádný progr.pro toustový tam nemám.Jak dlouho se asi tento chléb peče?

  • Tana Doleželova | 3. 4. 2007 11:06

    Pani Danuše děkuji za rrecept na dokonalý chléb povedl se hned na první pokus a byl vynikající .Jen tak dál.

  • Jana Hrubcová | 29. 3. 2007 15:07

    Dlouho jsme o koupi pekárny uvažovali a teď poznávám,že naprosto zbytečně.Hned první chléb podle tohoto receptu byl vynikající a hlavně už celých 14 dní nejíme nic jiného než každodenně čerstvý upečený.Je pravda,že tenhle nám zachutnal snad nejvíc a už se i párkrát opakoval.Díky moc za inspiraci.

  • Miloš Musil | 14. 1. 2007 09:45

    Po přečtení receptu a hlavně kladných ohlasů jsem neodolal pokušení zpestřit si nedělní ráno tímto bílým zázrakem. Vše jsem pečlivě navážil a odměřil, máslo jsem nahradil 2 a 1/2 pol. lžíce oleje(vejce, mléko, vodu, sůl, cukr a olej jsem rozšlehal), naprogramoval "toastový, kůrka střední" (Eta Siesta) a zapnul pečení s odloženým startem. To co na mne ráno koukalo z okénka pekárny bylo nade všechna očekávání - dokonalý skvost! A chuť? 1A!!! Doporučuji!!!

  • Lenka S | 7. 1. 2007 15:42

    Moc dobrý. Mám ETU Harmony, tentokrát jsem zkusila místo programu TOUSTOVÝ program SENDVIČ ( je kratší) a je opravdu dokonalý. S tou marmeládou fakt mňam.

  • Maruš | 4. 1. 2007 12:05

    Michaelo,tak Vás vítám do klubu :-)) a ať se Vám daří! na www.pekarny.unas.cz nahoře na liště si otevřte rubriku Rady a zkušenosti a pak vlevo Typy mouky,je to tam vše dobře popsané.

  • Michaela Sovadinová | 4. 1. 2007 10:15

    Dostala jsem pekárnu na Vánoce od manžela a první jsme zkoušeli tento typ chleba. Povedl se na výbornou, byl vynikající. Chtěla bych se zeptat, co znamená označení mouka typu 1050, 450, atd. Pochopila jsem při srovnání Vašeho receptu a receptu z příručky Eta Siesta, že mouka 550 je hladká. Volali jsme i do mlýna, ale tam toto označení neznají. Mohla by jste nám prosím pomoci?Děkuji a přeji mnoho úspěchů.

  • Zuzana Korbová | 7. 11. 2006 14:17

    Musím dát za pravdu tomuto názvu, chléb vážně nemá chybu. Dávám 1. Včera mi přivezli pekárnu Eta Siesta a max. spokojenost. Zkušebně jsem udělal chléb ze směsi a byl výborný. Dnes ráno jsem udělala tento a je vážně supr. Program jsem zvolila toustový, jak zde bylo psáno. Děkuji za recept!!!

  • Danuše | 1. 11. 2006 15:10

    Je mi to moc líto, ale na tohle odpovědět opravdu nedokážu. Těch příčin může být víc (v droždí,v nakypřenosti mouky, v množství vody, prý i v nadmořské výšce ...). Když se mi stalo, že jsem podle osvědčeného receptu měla ušáka, změnila jsem poměry surovin, zkusila jiný program apod. I když pekárny pracují na obdobném principu, mám pocit, že stejně každá peče jinak. Přeji hodně štěstí.

  • Iveta Kuchařová | 1. 11. 2006 13:45

    Chci se zeptat, zkoušela jsem asi 10 receptů a dost od vás. Jenže nikdy jsem neměa chleba chlebem. Vždycky jsem měla ušáka. Jak to děláte, že máte tak krásné chleby. Díky za odpověď.

  • Danuše | 10. 10. 2006 14:49

    Blahopřeji. Vítejte do klubu závisláků:-)

  • Maruš | 10. 10. 2006 13:46

    Tak Vám,paní Jarko gratuluji k prvnímu chlebu!Ušák se říká chlebu u kterého se propadne střed a u stěn formy zůstane,tak pak na řezu to má tvar,jak děti malují např. hlavu kočky,kolečko a uši :-)).Tak proto ušatý,nebo ušák.Nejvíc mouky jsem si do Ety Harmony dovolila dát 900 g.Pekla jsem jen z obyčejné hladké.Bochník měl 1400-1500 g.

  • Jaroslava Oumarová | 10. 10. 2006 12:33

    Tak je první!!! Vlastně už není, padl hned za tepla se švestkovou nutelou:-)) Předpokládám, že nepovedenej chleba se jmenuje ušák podle nějakých cípů? Tak ty jsem neměla:-)) Jen v mojí pekárně se tenhle chlebík skoro ztratil, je fakt veliká. Tak dnes zkusím sýrový a přepočítám si to na větší množství.

  • Danuše Bednářová | 9. 10. 2006 20:05

    Doufám, že neodpovídám příliš pozdě. Doporučuji Vám podívat se na http://www.pekarny.unas.cz/eta_harmoni.html. Najdete tam časovou tabulku pro Vaši pekárnu. Jinak program FRENCH je totéž co TOASTOVÝ. Přeji samé skvělé chlebíky a co nejmíň ušáků:-)

  • Jaroslava Oumarová | 9. 10. 2006 13:48

    Tak tohle bude první chleba v mé nové pekárně, protože ještě nemám nakoupené chlebové mouky. Mám dotaz: program FRENCH je totéž co TOUSTOVÝ? A kde, paní Danuše, berete ty časy, jak dlouho se co dělá ( kynutí,... )? To jste někde vyčetla nebo změřila? Je to pro mne důležité, protože jsem chtěla před pečením vyndat háky, abych neměla díry v chlebu, ale nechce se mi u toho stát skoro 3 hodiny a hlídat vhodnou dobu.

  • Danuše Bednářová | 20. 9. 2006 07:58

    Výrazy french, normal, sandwich atd. jsou názvy programů domácí pekárny. Každý má jinak naprogramovanou dobu a kombinaci hnětení, kynutí a pečení. V plynové troubě se podle nich bohužel péct nedá. Ale na těchto stránkách v kategorii "ostatní'" je spousta receptů na pečení chleba "klasickým" způsobem. Hodně štěstí.

  • Lenka Malachtová | 20. 9. 2006 00:31

    co znamená fresh, normal a tak..já mam doma plynovou moru...díky lenak

  • Danuše | 6. 9. 2006 11:34

    Díky za chválu. Jsem moc ráda, že jste spokojeni.

  • Kajka | 5. 9. 2006 21:19

    Vynikající, vynikající.Ale to jsou všechny Vaše chlebíky. Peču ty Vaše a moc si pochutnáváme. Děkuji paní Danuše za skvělé recepty.

  • Danuše | 29. 8. 2006 08:53

    Celková doba pečení 3:40; z toho přibližně 16 min hnětení, 40 min kynutí, 19 min hnětení, 30 min kynutí s hlazením těsta, 50 min kynutí, 65 min pečení. Tento program ale není poviný. Můžete vyzkoušet i Sandwich nebo Normal. Já jen hledám přiblížení k mému "nedostižnému vzoru", a tím je právě ten chorvatský :-)

  • Helena Gregušová | 29. 8. 2006 06:52

    Prosím, můžete specifikovat program French-dobu pečení, abych mohla zkusit i na své pekárně? Dík moc. Hell.

  • Danuše | 28. 8. 2006 20:47

    Mám vyzkoušeno s obyčejnou.

  • Anonym | 28. 8. 2006 20:28

    Paní Danuše , jakou hladkou mouku? OO extra nebo obyčejnou ? Děkuji Michala

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Domácí pekárna Snídaně Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hladká mouka Máslo Mléko Sůl Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jemný ovocný dezert

Jemný ovocný dezert

"Low Temperature" - Roastbeef

"Low Temperature" - Roastbeef

Zapékané kysané zelí

Zapékané kysané zelí

Přírodní maso s cuketou - minutka

Přírodní maso s cuketou - minutka

Falešný tatarák z junioru

Falešný tatarák z junioru

Babiččino kuře na šunce

Babiččino kuře na šunce

Česneková pomazánka z červené řepy

Česneková pomazánka z červené řepy

Chalupářská hrstková polévka

Chalupářská hrstková polévka

Okurkovo-špenátové smoothie

Okurkovo-špenátové smoothie

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

73
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
66
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
33
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
30
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
25
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Bílkový chlebíček II.
Bílkový chlebíček II.
Bílkový MARGOT hřbet
Bílkový MARGOT hřbet
Bílý dort s překvapením
Bílý dort s překvapením
Bílý roládový dort
Bílý roládový dort
Bílý smetanovo-tvarohový dort
Bílý smetanovo-tvarohový dort
Bílý superrychlý česnekový chléb
Bílý superrychlý česnekový chléb
  • Recepty.cz
  • Bílý chléb dokonalý
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact