• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bílý chléb
Napište svůj komentář k receptu

Bílý chléb

autor: Danuše Bednářová
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 5
doba přípravy: 180 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bílý chléb
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 350
      ml voda
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička cukr
    • 150
      g krupice
    • 350
      g hladká mouka
    • 1
      lžička droždí

Postup přípravy receptu

1
Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program SANDWICH (Eta, Vega apod.), velikost I. (malý bochník). Po upečení vyklopíme z formy a necháme v utěrce na mřížce vychladnout.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bílý toastový chléb

Bílý toastový chléb

Bílý chléb dokonalý

Bílý chléb dokonalý

Bílý superrychlý česnekový chléb

Bílý superrychlý česnekový chléb

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka Bauerová | 27. 1. 2012 13:25

    Výborný bílý chléb.

  • Květa Kasíková | 16. 3. 2009 13:07

    Pro Andreu: Milá Andreo, mám taky Severin pekárnu a musím říct, že tu beznaděj co popisujete jsem zažívala taky. Všem se dařilo a mě - totéž, chleba byl hutný, lepivý a propadlý. Dali jsme pekárnu do reklamace s tím, že budem chtít vrátit peníza, ale k našemu překvapení byla pekárna bez závad. Nechala jsem jí v krabici a znechuceně to vzdala. Po čase přišla ségra s tím, že by jí zkusila, vysmála jsem se jí a s klidem jí to nechala. K mému překvapení se jí vše dařilo a pěla chválu na skvělé chleby i těsta co tam zkoušela. Naprostý šok! Pak jsme si sedly a dlouze diskutovali o receptech i postupech pečení, vzala jsem si ji zpátky a zkusila jsem chleba z receptů vzadu s podmáslím. Výsledek skvělý!! No nezbývá mi než zkontatovat, že se jim v té řadě něco nepovedlo a tím, že to při té reklamační opavě rozebrali tu poruchu zřejmě odstranili, at vědomě nebo nevědomě. Tak tedy zkuste to taky, trvalo to 30 dní, ale stálo to za to. Přeji hodně skvělých chlebů, já zrovna jeden peču!

  • Marie Svobodová | 11. 2. 2008 00:30

    pro anonyma - mám také Alasku 2600 asi měsíc a od té doby jsem nekoupila chleba jen peču a jsme moc spokojeni. Dělala jsem i kynuté těsto na rohlíky a buchty a také jen spokojenost. Tak douvám,že to bude i nadále. Přeji s Alaskou hodně úspěchů.

  • Pavel Jašek | 10. 2. 2008 00:17

    Na druhu pekárny záleží určitě, protože výsledné pečivo je ovlivněno mnoha faktory, zejména záleží na velikosti formy (souvisí to pak s množstvím a poměrem ingrediencí) a způsobu zpracování těsta - tedy tvar háků, (trošku i) jejich počet, síla; no a pak program, který běží. Více o tom, jak vybrat pekárnu je např. zde: http://www.mojepekarna.cz/jak-vybirat-domaci-pekarnuNevím, jestli zde zvolený program Sandwich je nejlepší, přecejenom je to klasický chleba, na který by určitě šel použít program Basic. Moc nedoporučuji ty rychlo-režimy, často se mi stalo, že těsto nebylo správně propracováno, vykynuto či propečeno... Rozhodně je třeba si kompletně přečíst návod k domácí pekárně, člověk tam narazí na spoustu tipů, řešení problémů a dalších užitečných informací, šitých na konkrétní pekárnu.

  • Anonym | 20. 1. 2008 12:30

    Myslíte, že záleží i na druhu pekárny? Mám Alasku..

  • Bea Folwarczná | 29. 11. 2007 17:25

    Andreo Stachová zkus dát více droždí.

  • Andrea Stachová | 13. 3. 2007 19:55

    pekárnu jsem vůbec neotvírala.dala suroviny zavřela a nastavila program a nechala to být. Otvírala jsem ji až po zkončení programu.myslím,že to špatně vykyne, opravdu nevím. Hodně zámých ji má a jsou spokojený jen mě se to nedaří.

  • Jaroslava Oumarová | 13. 3. 2007 10:56

    Nevím, co znamená slovo "mankavý", ale zkontrolujte správné usazení háků, podle popisu je těsto asi jednak špatně promíchané, druhak špatně vykynuté. Při kynutí a pečení nesmíte pekárnu otvírat.Jinak to vypadá na nějakou chybu pekárny, zkuste ji reklamovat.

  • Andrea Stachová | 13. 3. 2007 10:39

    prosím o radu mám domácí pekárnu teprvve týden a zkoušíme růune recepty jen , aby se nám povedlo docílit nějakého chleba a zatím bez úspěchu. Vždycky se mi rozdělí na dvě půlky a a jsou ztoho dvě koule. Ted sem zkoušela váš recept už to zkoro vypadalo jako chleba ale na hoře mi zůstala mouka a ve vnitř byl takový mankavý. I recepty co byly v návodu tak se nezdařily. Dělám vše podle návodu dodržuju postup, váhu, vše, ale nedaří se poradíte mi prosím? Mám pekárnu SEVERIN BM 3986. Děkuji

  • Jana | 17. 2. 2007 10:10

    děkujeme za radu mouky jsme koupily a chléb je výborný pečeme stále jiné vyskoušet se musí Jarko děkuji za radu naschledanou

  • Jaroslava Oumarová | 14. 2. 2007 16:37

    Jano, speciální mouky seženete ve zdravých potravinách ( bio ), také velké supermarkety typu Kaufland či Tesco už mají chlebové mouky.

  • Jana | 14. 2. 2007 12:46

    dnessi jdu koupit pekárnu tak mě držte palce ale dyž čtu některé recepty tak přemýšlím kde to koupit mám namysli některé druhy mouk děkuji a čekám na rady

  • Sarka Wurmova | 11. 11. 2006 20:17

    dekuji za vase recepty jsem rada ze jsou tu a ze tu je napsanej i krasnej postup.

  • Lenka Malachtová | 20. 9. 2006 00:26

    díky že tyto recepty sem dáváte, páč chci zkoušet stále nové věci které jsou staletí již známá.avšak pro mě je to novodobý objev, zítra vyzkouším

  • Katka Altmanová | 2. 9. 2006 19:05

    Já použila dětskou krupičku a vše dopadlo skvěle.

  • Danuše | 2. 9. 2006 15:30

    Používám předměřickou pšeničnou hrubou krupici (Tesco). Prý se bez problémů dá použít i dětská krupice, ale to vyzkoušeno nemám.

  • Anonym | 1. 9. 2006 21:29

    Paní Danuše, krupicí je míněno jako dětská krupice? Nebo jakou používáte Vy? Děkuji

  • Danuše | 28. 8. 2006 20:48

    Díky. To jsem moc ráda.

  • Katka Altmanová | 28. 8. 2006 17:57

    upečeno, půlka je snědená, takže jako vždy Váš recept nezklamal.posílám 1

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Pečivo Domácí pekárna Snídaně Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hladká mouka Krupice Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Králík jako od babičky

Králík jako od babičky

Koule ze Salka

Koule ze Salka

Výborný špenátek

Výborný špenátek

Vepřové kari

Vepřové kari

Čočka netradičně

Čočka netradičně

Kuřecí nudličky pro labužníky

Kuřecí nudličky pro labužníky

Zapečené brambory s brokolicí, uzeninou a nivou

Zapečené brambory s brokolicí,…

Salát z čínského nebo pekingského zelí s ananasem

Salát z čínského nebo pekingského…

Kokosové sušenky

Kokosové sušenky

Doporučujeme

20 minut
Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.

Francouzské brambory podle časopisu F…

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

Poslední sledované recepty

84
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bešamelovou…
41
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s…
36
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
33
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…
29
Jednoduché bramborovo-rohlíkové knedlíky
Jednoduché bramborovo…

Zajímavé články

Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá i bez jíšky a chutná i těm, kteří cuketu moc nemusí
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá…
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou klasiku v jednom „kotlíku“
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou…
Samosběry ve Vraňanech nekončí – přichází ovocná a zeleninová vlna léta!
Samosběry ve Vraňanech nekončí – přichází ovocná…
Snídaně, kterou milovala princezna Diana: Je zdravá, rychlá a stala se hitem sociálních sítí
Snídaně, kterou milovala princezna Diana: Je…
AHA.cz Vojta Dyk: Dělá rodině ostudu, děti se za něho stydí

Vojta Dyk: Dělá rodině ostudu, děti se za něho stydí

Mimibazar Discgolf: Sport pro každého, který dobývá Česko

Discgolf: Sport pro každého, který dobývá Česko

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Alena Vránová slaví úctyhodných 93 let! Obdivuhodná žena, která se vám vryje pod kůži

Alena Vránová slaví úctyhodných 93 let! Obdivuhodná žena, která se vám vryje pod kůži

Ženy.cz První trimestr? Peklo, před kterým mě nikdo nevaroval

První trimestr? Peklo, před kterým mě nikdo nevaroval

Blesk.cz Jiří Krampol (†87): Detaily posledního rozloučení!

Jiří Krampol (†87): Detaily posledního rozloučení!

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy Největší skeptici zvěrokruhu: Kdo neustále o všem pochybuje a každého podezírá?

Největší skeptici zvěrokruhu: Kdo neustále o všem pochybuje a každého podezírá?

  • Recepty.cz
  • Bílý chléb
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact