• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bílkový beránek
Napište svůj komentář k receptu

Bílkový beránek

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 21
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bílkový beránek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 160
      g moučkový cukr
    • 160
      g hrubá mouka
    • 70
      g hera rozpuštěná
    • 7
      ks bílek
    • čokoláda sekaná
    • oříšky sekané
    • kandované ovoce

Postup přípravy receptu

1
Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme cukr a ještě zašleháme. Pak přidáme mouku (2 lžíce mouky dáme stranou) střídavě s rozehřátým prochladlým tukem. Nakonec vmícháme nasekané ovoce, čokoládu a oříšky, které jsme před přidáním do těsta obalili ve 2 lžících mouky. Zvolna promícháme. Lijeme do vymazané, strouhankou vysypané beránkové formy a zvolna pečeme.
2
Hotového beránka pocukrujeme, nebo polijeme libovolnou polevou. Zdobíme mašličkou kolem krku a místo očí vpíchneme dva hřebíčky nebo polevou přilepíme rozinky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bílkový chlebíček

Bílkový chlebíček

Bílkový chlebíček II.

Bílkový chlebíček II.

Bílkový MARGOT hřbet

Bílkový MARGOT hřbet

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Věra | 29. 3. 2013 10:47

    Já jsem pekla mazance, do těch žloutky a z bílků, které mně zbyly, upeču tohoto berana. tak můžete udělat obrácený postup než já.

  • 1982Petula
    1982Petula | 12. 5. 2012 09:47

    Dělala jsem do srnčího hřbetu a jen se po něm zaprášilo. Opravdu výborné těsto!

  • MartikK
    MartikK | 13. 3. 2011 23:05

    Výborné těsto. Pekla jsem i jako Biskupský chlebíček, politý čokoládou, byla to mňamka.

  • Aninka | 19. 3. 2008 15:17

    Ten vypadá krásně.

  • aja | 6. 4. 2007 08:54

    Může být forma vyspaná i hrubou moukou? děkuji

  • Hela | 30. 3. 2007 20:16

    Na kolik stupňů se peče a jak dlouho - je to do dvoudílné formy?

  • Alina | 28. 3. 2007 19:21

    Je výborný a ze zbylých žloutků dělám žloutkové penízky, recept je také na těchto stránkách. Plněné šlehačkou jsou výborné jako rakvičky

  • Gábina Houšková | 28. 3. 2007 12:06

    Ze žloutků můžete udělat třeba vaječný koňak

  • Evangelina Ciprová | 27. 3. 2007 20:59

    Ráda bych ho udělala, ale neporadil by mi někdo, co s tě mi žloutky? Děkuji předem

  • Zapletalka | 19. 3. 2007 19:16

    Dělám z něj bábovku a loni i beránka, budu dělat určitě znovu byl moc dobrý!

  • kk kk | 19. 3. 2007 15:23

    je vinikajcí

  • XY | 6. 3. 2007 19:04

    Loni jsem ho dělala, byl krásný a hodně dobrý

  • Anonym | 21. 5. 2005 16:37

    Je to moc těžký

  • Alina | 16. 3. 2005 19:40

    Doporučuji, z tohohle těsta ho dělám a je dlouho vláčný. Je dobrý politý jakoukoliv polevou, vydrží déle

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Nejlepší dezerty
Pokrmy Moučníky Sladké Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Velikonoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Čokoláda Hera Hrubá mouka Kandované ovoce Moučkový cukr Oříšky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Žluté řezy se sněhem

Žluté řezy se sněhem

Maminčina drožďová pomazánka

Maminčina drožďová pomazánka

Citronový krém s tvarohem

Citronový krém s tvarohem

Lasagne bez bešamelu

Lasagne bez bešamelu

Cheesecake čokoládový

Cheesecake čokoládový

Nepečené Cake Pops

Nepečené Cake Pops

Domácí čokoládové pralinky

Domácí čokoládové pralinky

Banánovo-mangové smoothie

Banánovo-mangové smoothie

Krevety na grilu

Krevety na grilu

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

28
Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem
Svíčková na smetaně s…
24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Bramborovo-celerový salát
Bramborovo-celerový salát
16
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
16
Domácí kečup
Domácí kečup

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Dominika kontra Ivana! Válku Gottových zvrátil osud

Dominika kontra Ivana! Válku Gottových zvrátil osud

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Veronika Žilková naletěla na podvodnou SMS: Okradli ji o obří částku!

Veronika Žilková naletěla na podvodnou SMS: Okradli ji o obří částku!

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

  • Recepty.cz
  • Bílkový beránek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact