• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bílé pracny
Napište svůj komentář k receptu

Bílé pracny

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bílé pracny
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g hladká mouka
    • 210
      g máslo
    • 70
      g moučkový cukr
    • 50
      g med
    • 110
      g mák mletý Bílý (nebo kokos)
    • citronová kůra
    • vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Máslo, med, cukr dobře utřeme, přidáme mák nebo kokos, vanilkový cukr a citronovou kůru, nakonec vpracujeme mouku. Těstem naplníme formičky a pečeme v mírnější troubě. Ještě teplé pracny obalíme ve vanilkovém cukru.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ořechové  pracny světlé.

Ořechové pracny světlé.

Fazole v bílé omáčce

Fazole v bílé omáčce

Bílé kokosové kuličky  -  nepečené

Bílé kokosové kuličky - nepečené

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hana Jelínková | 25. 1. 2010 09:53

    Pekla jsem je jako vánoční cukroví. Mně chutnají, ale chuť oříšků mi moc nepřipomínají. Ještě jsem pekla rohlíčky s bílým mákem, abych spotřebovala sáček bílého máku, který jsem koupila

  • Hana Jelínková | 25. 1. 2010 09:49

    Pekla jsem je jako vánoční cukroví. Mně chutnají, ale chuť oříšků mi moc nepřípomínají. Ještě jsem pekla rohlíčky s bílým mákem.

  • Dana Vařilová | 11. 12. 2009 14:23

    Pekla jsem s kokosem. Dobré sušenky k čaji a kávě. Ale jako vánoční cukroví mě trochu zklamaly. Nevadí, dáme odležet, třeba budou teď jen a jen lepší :-)

  • Hela - | 9. 10. 2007 11:40

    Zrovna včera jsem přidávala do diskuse moje zkušenosti ze silikonovými formami na pracny. Jinak kdysi jsem bílý mák sázela na zahrádce, ale pak mi někdo řekl, že je to zakázaná odrůda, kvůli halucinogenním látkám v makovicích. Ale nevím, co je na tom pravdy. Bílý mák chutná jako vlašské ořechy, takže ho můžeme nahradit jakýmikoliv ořechy (je ale pravda, že pracny už nebudou bílé)

  • Tereza J. | 8. 10. 2007 20:43

    V Prahe na Vinohradoch je predajňa so zdravou výživou a tam biely mak predávajú. Bohužiaľ si nepamätám, ako sa tá ulica volá.

  • Jarka O. | 8. 10. 2007 19:45

    Dá se sehnat bílý mák? Já ho viděla naposledy u tchýně a to už je víc než 10 let. Ta ho od někoho dostala. Máte-li někdo možnost, byla by ochota poslat mi na dobírku hrstku na výsev?

  • Jarka O. | 8. 10. 2007 19:41

    Dá se sehnat bílý mák? Já ho viděla naposledy u tchýně a to už je víc než 10 let. Ta ho od někoho dostala. Máte-li někdo možnost, byla by ochota poslat mi na dobírku hrstku na výsev?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Děti Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Hladká mouka Mák mletý Máslo Med Moučkový cukr Vanilkový cukr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Langoše

Langoše

Dort od krtka

Dort od krtka

Žabinec vodníka Česílka

Žabinec vodníka Česílka

Krtkův dort na plech

Krtkův dort na plech

Slané tyčinky se šunkou

Slané tyčinky se šunkou

Karotkové (mrkvové) bábovičky-muffiny

Karotkové (mrkvové) bábovičky-muffiny

Křenová pomazánka z červené řepy

Křenová pomazánka z červené řepy

Drožďové knedlíčky - kořeněné

Drožďové knedlíčky - kořeněné

Borůvkový koláč II. - jednoduchý a výborný

Borůvkový koláč II. - jednoduchý a…

Doporučujeme

50 minut
Krůtí pečeně

Krůtí pečeně

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

138
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
106
Máslové řízky
Máslové řízky
81
Dýňová tortila
Dýňová tortila
53
Plec pečená (nejen) se zelím
Plec pečená (nejen) se…
48
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se inspirovat nejbarevnějším obdobím roku
Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se…
Bedla je výtečná houba! Zkuste z ní těchto 5 jednoduchých, rychlých a chutných receptů
Bedla je výtečná houba! Zkuste z ní těchto 5…
Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat správně!
Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat…
5 skvělých nápadů, jak zavařit jablka: Vyrobte si kompot, džem, ocet nebo přísadu nejen do koláčů
5 skvělých nápadů, jak zavařit jablka: Vyrobte si…
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný jablečný koláč podle Viki z Masterchefa
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný…
AHA.cz Rozzuřená Adamcová toho má DOST! Krutá pravda o manželovi

Rozzuřená Adamcová toho má DOST! Krutá pravda o manželovi

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy 6 potravin, které škodí pleti: Které raději z jídelníčku vyřadit?

6 potravin, které škodí pleti: Které raději z jídelníčku vyřadit?

Ženy.cz Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Blesk.cz Dcera Karla Gotta Lucie poprvé otevřeně: Pravda o penězích od Ivany!

Dcera Karla Gotta Lucie poprvé otevřeně: Pravda o penězích od Ivany!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Jaké jméno je ideální pro vaše dítě podle znamení? Tohle vás překvapí!

Jaké jméno je ideální pro vaše dítě podle znamení? Tohle vás překvapí!

  • Recepty.cz
  • Bílé pracny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact