• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Bílé fazole se slaninou a vejci
Napište svůj komentář k receptu

Bílé fazole se slaninou a vejci

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 5
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bílé fazole se slaninou a vejci
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g fazole předvařené
    • 4
      ks vejce uvařená natvrdo
    • 1
      ks pórek větší
    • sůl
    • pepř mletý
    • 600
      g anglická slanina
    • 1
      špetka cukr
    • ocet
    • snítka kopru na ozdobu

Postup přípravy receptu

1
Fazole zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Uvařené fazole slijeme a promícháme je s kolečky pórku. Dochutíme solí, pepřem, cukrem, troškou octa a uchováváme teplé
2
Slaninu zbavíme kůže a nakrájíme na 9 silnějších plátků. Osm plátků nakrojíme z jedné strany a opečeme na suché pánvi dokřupava.
3
Zbylý plátek nakrájíme na tenké nudličky, které opečeme a vmícháme do fazolí. Fazole rozdělíme do misek, poklademe je rozkrájenými vejci a přidáme slaninu.
4
Každou porci ozdobíme kouskem kopru.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Fazole v bílé omáčce

Fazole v bílé omáčce

Cizrna se slaninou a vejci

Cizrna se slaninou a vejci

Fazole s kroupami a slaninou

Fazole s kroupami a slaninou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Otakar Novák | 12. 10. 2008 15:37

    Zoro su rád že ste humoristka.Reagoval jsem na komentář z21.9.Kážete o toleranci slušnosti a blbcoch tak jsem se ptal jak se cítíte.Poslední komenáře by měli Kovářovi vygumovat.Je to taková fazulačka ale nemá nic společnýho s receptem :-(

  • Zora Manasová | 12. 10. 2008 14:50

    Ladislavo, sme spriaznené duše! Neviem si predstaviť ako zvládajú život ľudia bez zmyslu pre humor. Mne humor a optimizmus v tých najťažších chvíľach vždy pomohli. Bez nich a priateľov si neviem život predstaviť. Pekný deň.

  • Zora Manasová | 12. 10. 2008 12:44

    Otakare, čo som si zle vyložila? Boa by som nerada, ak by som niečo zle pochopila a potom na to reagovala

  • Otakar Novák | 11. 10. 2008 19:35

    Asi ste si to špatně vyložily:-))

  • Zora Manasová | 11. 10. 2008 18:34

    Jani, mňa už vek v zásadnych veciach nezmení, ja som "stará štruktúra".

  • ladislava staffenová | 11. 10. 2008 14:20

    Zorko!!!Přesně tohle je moje životní krédo - od babičky. Sranda musí být i kdyby na chleba nebylo. Pravdu máte vy i Jana- proč tolik závisti, zloby... a nic s tím neuděláme. Jenže zas to nechceme jen tak přejít.Ale věřím, že když se někdo ozve, tak na druhé straně - kdo je jen malinko postižený tím negativním - to pochopí a nechá toho.No a kdo to má v sobě zažrané do hloubky ...můžem ho jen politovat, nepochopí, že svět může být a je krásný.

  • Jana Pátková | 11. 10. 2008 13:53

    Moje milá Zorko, já se snažím také řešit problémy "celého světa", ale to nejde, musíme se obě smířit s tím, že je nás tady "veľa" a proto máme každý jiný názor, a někdy ubližujeme, ani nevíme komu, ale takový je život !!! Nic si z toho nedělejte, však "věkem" přijdete na jiné "hodnoty", moc zdravím Jana.

  • Zora Manasová | 11. 10. 2008 13:48

    Jani, asi preto, že ja si to nenechám, ale nemôžem sa pozerať ako si niektorí ľudia dovoľujú na iných, čo sa nevedia brániť. Jednoducho mi vadí, ak niekto uráža, alebo využíva niekoho. Moja mama vždy hovorila, že ma trápai problémy celého sveta, hoci ich nemôžem vyriešiť. O čo by bol svet krajší, keby boli všetci dobrí a tolerantní. Holt, mám blbú povahu, ale už to musím s ňou vydržať. Ale stále nechápem, prečo si ľudia robia zo života peklo. Pracujem a vždy som pracovala s ľuďmi. Vždy som prišla s úsmevom a milým slovom, a v absolútnej väčšine prípadov som pochodila a preto nechápem to prskanie zloby na všetkých okolo seba. A asi už nikdy nepochopím. No, čo už, hlavne, že sme zdraví a je mier, nie? A že je sranda, lebo sranda musí byť aj keď nie je na chlieb. Pekný deň.

  • Jana Pátková | 11. 10. 2008 13:26

    Zorko, prosím Vás, proč se zlobíte nad takovýma prkotinama ? Lidí - jsou zase jen lidi !!! Takoví - onací-zlí-hodní - tak si vyberte ? To nejde,je nás moc na světě, tak se berme navzájem. Ty fazole dělám podobně, nedávám slaninu, ani vejce,ale přizpůsobím "materiálem", který mám doma v lednici. Je to pokaždé - skoro jiné jídlo, však žádný recept není "dogma" ? nebo jo ? Zorko, dobrý víkend a tu "zlobku" hoďte z okna, Jana.

  • Zora Manasová | 11. 10. 2008 13:09

    Otakare, sme na tom rovnako. Ešte šťastie, že mám nízky tlak, pretože ľudia, ktorí ostatných považujú za blbcov a tak sa aj správajú, ma vedia poriadne vytočiť aj keď to nie je na mne vidieť. Vždy si poviem, že je to len malichernosť, ale stále nedokážem pochopiť, prečo je toľko zloby a tak málo tolerancie a ochoty pomôcť, aj keď to veľakrát žiada len troška času a ochoty. Asi nemám správne IQ, no čo už. Pekný víkend všetkým a hlavne veľa zdravia, pevné nervy a dobrých priateľov všetkým.

  • Otakar Novák | 3. 10. 2008 00:43

    Snažím si držet úroveň ale někdy si připadám jako blbec. Co Vy, Zoro?

  • Jana Remková | 21. 9. 2008 12:21

    Mňam!!!To bude větříků!Ale velice zajímavé,s tím pórkem dobrý nápadFazole dělám často i salát z nich,tak děkuji za další inspiraci.

  • Zora Manasová | 21. 9. 2008 00:38

    Lucie, toto je asi tretí Váš komentár, ale nič k receptom, len poúčanie. Ak to považujete Vy za nezmysly, neznamená to, že to aj sú nezmysly. Alebo máte snáď patent na rozum? Františka mala správnu pripomienku, päťkou sa známkujú recepty, ktoré sa nedajú urobiť (nehovorím teraz o rukách), alebo nechutia (viacerým). Tento recept sa určite dá uvariť, a ak nechutil, to nie je dôvod na 5. Tolerancie a slušnosti nie je nikdy dosť, tak, prosím, nekazme si náladu. Život je krátky a blbcov veľa, tak aspoň tu si držme úroveň a optimizmus. Pekný zvyšok víkendu (a lepšie počasie!)

  • Lucie Surová | 19. 9. 2008 21:31

    Sice jsem ji tam nedalá já, ale vždyť nikde není napsáno, že předtím než oznámkuje, musí napsat komentář. Prostě to tomu dotyčnému nejspíš nechutnalo a nebylo k tomu co říct. Řešíte tu akorát nesmysly

  • Di | 25. 4. 2008 08:40

    Františko, tady to tak bohužel prostě chodí. Někdo přidá recept, dostane jedničku a okamžitě mu někdo lípne pětku, aby si nemyslel! Sice se občas dívám, co je momentálne v TOP žebříčku, když hledám inspiraci, ale v podstatě si myslím, že známkování je k ničemu, protože se můžete přihlásit x krát a potom pětkovat nebo jedničkovat, jak se Vám zlíbí. Jakmile nějaký recept vyletí náhle do předních pozic, je většinou okamžitě sražen dolů. Ach ta naše povaha!

  • Frantiska :) | 24. 4. 2008 23:00

    oprava rovnou

  • Frantiska :) | 24. 4. 2008 22:51

    zajimalo by me kdo dal bez komentare revnu 5

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Luštěniny
Pokrmy Z luštěnin Oběd Večeře Vaření Rychlovka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Cukr Fazole Ocet Pepř mletý Pórek Snítka kopru Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Losos v alobalu

Losos v alobalu

Zapečená cuketová mísa

Zapečená cuketová mísa

Šlehačkový koláč s jablky

Šlehačkový koláč s jablky

Špízy se sýrem a uzeninou

Špízy se sýrem a uzeninou

Cizrnový salát s restovanou paprikou

Cizrnový salát s restovanou paprikou

Hruškovo-skořicová žemlovka se sněhem

Hruškovo-skořicová žemlovka se sněhem

Bezmasá dýňová směs nejen na topinky

Bezmasá dýňová směs nejen na topinky

Cuketové nudle se sýrovou omáčkou

Cuketové nudle se sýrovou omáčkou

Vydatná česnečka z uzených žeber

Vydatná česnečka z uzených žeber

Doporučujeme

60 minut
Chilli con carne

Chilli con carne

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

90 minut
Perníčky

Perníčky

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

20
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
13
Středomořská čočková polévka
Středomořská čočková…
11
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
11
Lečo s fazolemi a klobásou
Lečo s fazolemi a…
10
Špagety po uhlířsku
Špagety po uhlířsku

Zajímavé články

Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené tipy a trik, jak udělat z kyselých plodů sladké
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené…
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam vyrazit na svařák, trdelník a další dobroty?
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam…
Trápí vás úzkosti? Těchto 10 potravin vám od nich uleví
Trápí vás úzkosti? Těchto 10 potravin vám od nich…
Naučte se jíst hygge: Zkuste severský recept, díky kterému budete v pohodě i během ponurých dnů
Naučte se jíst hygge: Zkuste severský recept,…
Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z plechu
Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z…
AHA.cz Muži v životě Kotrbové (†78): Velkou lásku  zničila vojna!

Muži v životě Kotrbové (†78): Velkou lásku zničila vojna!

Mimibazar Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Oslňte na večírku i s omezeným rozpočtem! Výběr šatů do 600 Kč, které se hodí i na Vánoce a silvestra

Oslňte na večírku i s omezeným rozpočtem! Výběr šatů do 600 Kč, které se hodí i na Vánoce a silvestra

Ženy.cz Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Blesk.cz Tara Reidová z Prci, prci, prcičky zcela mimo sebe: Někdo mě zdrogoval!

Tara Reidová z Prci, prci, prcičky zcela mimo sebe: Někdo mě zdrogoval!

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

  • Recepty.cz
  • Bílé fazole se slaninou a vejci
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact