• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bílé fazole se slaninou a vejci
Napište svůj komentář k receptu

Bílé fazole se slaninou a vejci

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 5
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bílé fazole se slaninou a vejci
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g fazole předvařené
    • 4
      ks vejce uvařená natvrdo
    • 1
      ks pórek větší
    • sůl
    • pepř mletý
    • 600
      g anglická slanina
    • 1
      špetka cukr
    • ocet
    • snítka kopru na ozdobu

Postup přípravy receptu

1
Fazole zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Uvařené fazole slijeme a promícháme je s kolečky pórku. Dochutíme solí, pepřem, cukrem, troškou octa a uchováváme teplé
2
Slaninu zbavíme kůže a nakrájíme na 9 silnějších plátků. Osm plátků nakrojíme z jedné strany a opečeme na suché pánvi dokřupava.
3
Zbylý plátek nakrájíme na tenké nudličky, které opečeme a vmícháme do fazolí. Fazole rozdělíme do misek, poklademe je rozkrájenými vejci a přidáme slaninu.
4
Každou porci ozdobíme kouskem kopru.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Fazole v bílé omáčce

Fazole v bílé omáčce

Cizrna se slaninou a vejci

Cizrna se slaninou a vejci

Fazole s kroupami a slaninou

Fazole s kroupami a slaninou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Otakar Novák | 12. 10. 2008 15:37

    Zoro su rád že ste humoristka.Reagoval jsem na komentář z21.9.Kážete o toleranci slušnosti a blbcoch tak jsem se ptal jak se cítíte.Poslední komenáře by měli Kovářovi vygumovat.Je to taková fazulačka ale nemá nic společnýho s receptem :-(

  • Zora Manasová | 12. 10. 2008 14:50

    Ladislavo, sme spriaznené duše! Neviem si predstaviť ako zvládajú život ľudia bez zmyslu pre humor. Mne humor a optimizmus v tých najťažších chvíľach vždy pomohli. Bez nich a priateľov si neviem život predstaviť. Pekný deň.

  • Zora Manasová | 12. 10. 2008 12:44

    Otakare, čo som si zle vyložila? Boa by som nerada, ak by som niečo zle pochopila a potom na to reagovala

  • Otakar Novák | 11. 10. 2008 19:35

    Asi ste si to špatně vyložily:-))

  • Zora Manasová | 11. 10. 2008 18:34

    Jani, mňa už vek v zásadnych veciach nezmení, ja som "stará štruktúra".

  • ladislava staffenová | 11. 10. 2008 14:20

    Zorko!!!Přesně tohle je moje životní krédo - od babičky. Sranda musí být i kdyby na chleba nebylo. Pravdu máte vy i Jana- proč tolik závisti, zloby... a nic s tím neuděláme. Jenže zas to nechceme jen tak přejít.Ale věřím, že když se někdo ozve, tak na druhé straně - kdo je jen malinko postižený tím negativním - to pochopí a nechá toho.No a kdo to má v sobě zažrané do hloubky ...můžem ho jen politovat, nepochopí, že svět může být a je krásný.

  • Jana Pátková | 11. 10. 2008 13:53

    Moje milá Zorko, já se snažím také řešit problémy "celého světa", ale to nejde, musíme se obě smířit s tím, že je nás tady "veľa" a proto máme každý jiný názor, a někdy ubližujeme, ani nevíme komu, ale takový je život !!! Nic si z toho nedělejte, však "věkem" přijdete na jiné "hodnoty", moc zdravím Jana.

  • Zora Manasová | 11. 10. 2008 13:48

    Jani, asi preto, že ja si to nenechám, ale nemôžem sa pozerať ako si niektorí ľudia dovoľujú na iných, čo sa nevedia brániť. Jednoducho mi vadí, ak niekto uráža, alebo využíva niekoho. Moja mama vždy hovorila, že ma trápai problémy celého sveta, hoci ich nemôžem vyriešiť. O čo by bol svet krajší, keby boli všetci dobrí a tolerantní. Holt, mám blbú povahu, ale už to musím s ňou vydržať. Ale stále nechápem, prečo si ľudia robia zo života peklo. Pracujem a vždy som pracovala s ľuďmi. Vždy som prišla s úsmevom a milým slovom, a v absolútnej väčšine prípadov som pochodila a preto nechápem to prskanie zloby na všetkých okolo seba. A asi už nikdy nepochopím. No, čo už, hlavne, že sme zdraví a je mier, nie? A že je sranda, lebo sranda musí byť aj keď nie je na chlieb. Pekný deň.

  • Jana Pátková | 11. 10. 2008 13:26

    Zorko, prosím Vás, proč se zlobíte nad takovýma prkotinama ? Lidí - jsou zase jen lidi !!! Takoví - onací-zlí-hodní - tak si vyberte ? To nejde,je nás moc na světě, tak se berme navzájem. Ty fazole dělám podobně, nedávám slaninu, ani vejce,ale přizpůsobím "materiálem", který mám doma v lednici. Je to pokaždé - skoro jiné jídlo, však žádný recept není "dogma" ? nebo jo ? Zorko, dobrý víkend a tu "zlobku" hoďte z okna, Jana.

  • Zora Manasová | 11. 10. 2008 13:09

    Otakare, sme na tom rovnako. Ešte šťastie, že mám nízky tlak, pretože ľudia, ktorí ostatných považujú za blbcov a tak sa aj správajú, ma vedia poriadne vytočiť aj keď to nie je na mne vidieť. Vždy si poviem, že je to len malichernosť, ale stále nedokážem pochopiť, prečo je toľko zloby a tak málo tolerancie a ochoty pomôcť, aj keď to veľakrát žiada len troška času a ochoty. Asi nemám správne IQ, no čo už. Pekný víkend všetkým a hlavne veľa zdravia, pevné nervy a dobrých priateľov všetkým.

  • Otakar Novák | 3. 10. 2008 00:43

    Snažím si držet úroveň ale někdy si připadám jako blbec. Co Vy, Zoro?

  • Jana Remková | 21. 9. 2008 12:21

    Mňam!!!To bude větříků!Ale velice zajímavé,s tím pórkem dobrý nápadFazole dělám často i salát z nich,tak děkuji za další inspiraci.

  • Zora Manasová | 21. 9. 2008 00:38

    Lucie, toto je asi tretí Váš komentár, ale nič k receptom, len poúčanie. Ak to považujete Vy za nezmysly, neznamená to, že to aj sú nezmysly. Alebo máte snáď patent na rozum? Františka mala správnu pripomienku, päťkou sa známkujú recepty, ktoré sa nedajú urobiť (nehovorím teraz o rukách), alebo nechutia (viacerým). Tento recept sa určite dá uvariť, a ak nechutil, to nie je dôvod na 5. Tolerancie a slušnosti nie je nikdy dosť, tak, prosím, nekazme si náladu. Život je krátky a blbcov veľa, tak aspoň tu si držme úroveň a optimizmus. Pekný zvyšok víkendu (a lepšie počasie!)

  • Lucie Surová | 19. 9. 2008 21:31

    Sice jsem ji tam nedalá já, ale vždyť nikde není napsáno, že předtím než oznámkuje, musí napsat komentář. Prostě to tomu dotyčnému nejspíš nechutnalo a nebylo k tomu co říct. Řešíte tu akorát nesmysly

  • Di | 25. 4. 2008 08:40

    Františko, tady to tak bohužel prostě chodí. Někdo přidá recept, dostane jedničku a okamžitě mu někdo lípne pětku, aby si nemyslel! Sice se občas dívám, co je momentálne v TOP žebříčku, když hledám inspiraci, ale v podstatě si myslím, že známkování je k ničemu, protože se můžete přihlásit x krát a potom pětkovat nebo jedničkovat, jak se Vám zlíbí. Jakmile nějaký recept vyletí náhle do předních pozic, je většinou okamžitě sražen dolů. Ach ta naše povaha!

  • Frantiska :) | 24. 4. 2008 23:00

    oprava rovnou

  • Frantiska :) | 24. 4. 2008 22:51

    zajimalo by me kdo dal bez komentare revnu 5

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Luštěniny
Pokrmy Z luštěnin Oběd Večeře Vaření Rychlovka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Cukr Fazole Ocet Pepř mletý Pórek Snítka kopru Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Selské sendviče

Selské sendviče

Houby na smetaně

Houby na smetaně

Velikonoční medové řezy

Velikonoční medové řezy

Závin z bramborového těsta

Závin z bramborového těsta

Králík na medu

Králík na medu

Brokolicová (květáková) roláda

Brokolicová (květáková) roláda

Pikantní vepřová pečínka

Pikantní vepřová pečínka

Hlíva v těstíčku

Hlíva v těstíčku

Kávovo-ořechový dort (korpus) - dvoupatrový

Kávovo-ořechový dort (korpus) -…

Doporučujeme

30 minut
Srbské rizoto

Srbské rizoto

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

673
Pepanovo sádlo se špekem a cibulkou
Pepanovo sádlo se špekem…
197
Smetanové zapečené brambory
Smetanové zapečené…
108
Kulaté švestkové koláče
Kulaté švestkové koláče
40
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
37
Okurkovo-špenátové smoothie
Okurkovo-špenátové…

Zajímavé články

Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
AHA.cz Tajemství vyzrazeno! Kubelková odhalila pravdu o Brzobohaté

Tajemství vyzrazeno! Kubelková odhalila pravdu o Brzobohaté

Mimibazar Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Usedlý manšestr? Monika Absolonová ho přeměnila v trend, který dokáže omladit!

Usedlý manšestr? Monika Absolonová ho přeměnila v trend, který dokáže omladit!

Ženy.cz Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Blesk.cz Rolins a Nedvěd spolu na výstavě: Víme, co se dělo potom!

Rolins a Nedvěd spolu na výstavě: Víme, co se dělo potom!

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Bílá magie vás může ochránit a posílit! Které rituály fungují?

Bílá magie vás může ochránit a posílit! Které rituály fungují?

  • Recepty.cz
  • Bílé fazole se slaninou a vejci
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact