• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bílá polévka s divokým kořením
Napište svůj komentář k receptu

Bílá polévka s divokým kořením

autor: farah.farah
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 9
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bílá polévka s divokým kořením
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • divoké koření
    • máslo o něco méně než 1/2 kostky
    • hladká mouka
    • zakysaná smetana
    • ocet
    • sůl
    • 6
      ks bobkový list
    • vejce 3-4 ks
    • 1
      l mléko polotučné
    • brambory středně velké 3 kusy
    • kmín

Postup přípravy receptu

1
Brambory nakrájíme na menší kousky, přidáme sůl, bobkový list, trochu kmínu a divoké koření (nové koření, tymián, oregano, případně možno nahradit provensálskou směsí). Brambory zalijeme menším množstvím vody a vaříme skoro doměkka. (Já vařím v papiňáku 7-8 minut, ale samozřejmě je možné vařit brambory normálně.)
2
Souběžně si uděláme vajíčkovou jíšku:
3
Necháme rozpustit máslo. Zaprášíme hladkou moukou a uděláme jíšku, poté přidáme vejce a zamícháme do jíšky. Jakmile vejce ztuhne, odstavíme jíšku z plotny.
4
K bramborám přidáme jíšku (vodu nesléváme). Zalijeme mlékem a přivedeme k mírnému varu. Nové koření vyplave na povrch - sebereme ho a také vyndáme bobkové listy.
5
Přidáme kelímek kysané smetany (není nutná - je to přísada "pro labužníky", kteří neřeší kalorie) a rozmícháme.
6
V rendlíčku si přivedeme k varu ocet (zabráníme tak sražení mléka) a po lžících ho přidáváme do polévky dle chuti (obvykle několik lžic). Případně ještě dosolíme.
7
Ocet přidáváme, pokud možno, ihned, co začne polévka vřít, a poté již co nejdříve odstavíme.
8
Pozn.: Vajíčková jíška by polévku měla zahustit, ale zároveň by v polévce měly zůstat kousky jíšky - tzn. kousky nejsou rozhodně na závadu. :)
9
Poté již můžeme podávat.
10
Polévka je velmi vydatná, takže může nahradit hlavní jídlo. Ještě lépe chutná druhý den, když se rozleží, ale u nás do druhého dne skoro nikdy nic nezbude.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kachna s orientálním kořením a mandarinkami

Kachna s orientálním kořením a…

Šneci s anglickou slaninou a kořením

Šneci s anglickou slaninou a kořením

Králík na zelenině s tandoori kořením

Králík na zelenině s tandoori kořením

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • KaRa | 11. 1. 2014 14:23

    moc dobrá

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Divoké koření Hladká mouka Kmín Máslo Mléko polotučné Ocet Sůl Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí paprikový perkelt

Kuřecí paprikový perkelt

Šklebíci z listového těsta

Šklebíci z listového těsta

Cejn na bylinkách

Cejn na bylinkách

Dýňový koláč s polevou

Dýňový koláč s polevou

Sladko-pálivé kuřecí kousky obalené ve slanině

Sladko-pálivé kuřecí kousky obalené…

Božský čokoládový dort

Božský čokoládový dort

Tvarohové koblihy IV.

Tvarohové koblihy IV.

Buřtguláš trochu jinak

Buřtguláš trochu jinak

"Patizoňáčky" - bramboráky z patizonu

"Patizoňáčky" - bramboráky z patizonu

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

197
Dýňová tortila
Dýňová tortila
151
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
125
Máslové řízky
Máslové řízky
66
Krémová houbová polévka
Krémová houbová polévka
31
Topinky se smaženicí
Topinky se smaženicí

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz Milenka Vaška od Evy promluvila: Zásnubní prsten a domluvený kostel

Milenka Vaška od Evy promluvila: Zásnubní prsten a domluvený kostel

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Přemotivovanci, běžte se bodnout! Kvůli vám se cítím neschopná

Přemotivovanci, běžte se bodnout! Kvůli vám se cítím neschopná

Blesk.cz „Haló, pane mamut, jsme tady dobře?“ Zemanův zázrak Cesta do pravěku má 70 let

„Haló, pane mamut, jsme tady dobře?“ Zemanův zázrak Cesta do pravěku má 70 let

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

Další doporučené recepty:

Bílá čokoládová pěna
Bílá čokoládová pěna
Bílá kuřecí omáčka se žampiony
Bílá kuřecí omáčka se žampiony
Bílá pizza s cuketou
Bílá pizza s cuketou
Bílá polévka z hlívy a fazolí
Bílá polévka z hlívy a fazolí
Bílá polévka z hlívy ústřičné
Bílá polévka z hlívy ústřičné
Bílá sýrovo-smetanová omáčka s houbami
Bílá sýrovo-smetanová omáčka s houbami
  • Recepty.cz
  • Bílá polévka s divokým kořením
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact