• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bigmanův hrnec
Napište svůj komentář k receptu

Bigmanův hrnec

autor: jariss
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bigmanův hrnec
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g vepřová žebírka bůček nebo plec
    • 50
      g špek
    • 2
      ks cibule
    • cukr
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 400
      g kysané zelí 250-400 - dle chuti
    • sůl
    • pepř mletý
    • voda

Postup přípravy receptu

1
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme po žebírkách, nebo na větší hranolky asi 3x3 cm, záleží jaké maso použijeme. Nakrájíme špek na menší kostičky a cibuli taktéž. Do kastrolu vrhneme špek a necháme jej, aby pustil tuk. Přidáme jednotlivé kusy masa a opečeme po všech stranách dozlatova. Pokud použijeme tučnější maso, špek můžeme vynechat, tuk vyškvaříme z masa.
2
Po opečení maso vyjmeme a na vypečený tuk vložíme pokrájenou cibulku, orestujeme a přisypeme cukr. Množství cukru dle kyselosti použitého zelí a vlastní chuti. Cukr necháme na cibulce zkaramelizovat a do hrnce vložíme zpět kusy masa. Zamícháme, aby se zkaramelizovaný cukr nalepil na kusy masa, osolíme, opepříme a zalijeme vodou tak, aby nad masem bylo asi 1-2 cm vody.
3
Ještě párkrát zamícháme a na takto zaplavené maso nandáme vrstvu zelí, zalijeme zakysanou smetanou, lehce promícháme a přiklopíme pokličkou. Za občasného míchání a případného podlévání vaříme asi 35-45 minut, nebo dokud není maso měkké.
4
Dle chuti ještě můžeme přisladit, solit, pepřit. Pokud se nám zdá pokrm málo zahuštěn, můžeme zahustit další smetanou, nebo světlou granulovanou jíškou a řádně provařit.
5
Nejlépe chutná s knedlíkem, bramborem, nebo jen chlebem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kapustový hrnec

Kapustový hrnec

Maqlubi - obrácený hrnec s lilkem a kuřecím masem

Maqlubi - obrácený hrnec s lilkem a…

Celerovo-kuřecí placky (parní hrnec)

Celerovo-kuřecí placky (parní hrnec)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kilo | 19. 8. 2013 20:24

    je to boziiiiii :-* <3 <:-) :-)) :-P :-D :-P :-[

  • KATKA | 18. 11. 2010 15:37

    TAK TEDA,HLEDALA JSEM RECEPTY ,ALE TENTO JE VÝBORNÝ!!JEŠTĚ U VIDÍM CO MOJE ROZMLSANÁ RODINKA,ALE JEDNODUCHÝ,RÝCHLÍ A NENÍ SKORO ŽÁDNÉ NÁDOBÍ! :-D DĚKUJU

  • Ludmila Tokoliova | 27. 4. 2006 23:01

    Uvarim a pisnu...

  • Jana H. | 19. 2. 2005 15:21

    Toto je moc dobré, moje oblíbené jídlo. Zajímavá chuť, už jsem to vařila nekolikrát a moc nám to chutná.Jana H.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Pečení Vaření Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cukr Kysané zelí Pepř mletý Špek Sůl Vepřová žebírka Voda Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Králík jako od babičky

Králík jako od babičky

Brokolicový salát s tuňákem

Brokolicový salát s tuňákem

Osvěžující ovocný dort

Osvěžující ovocný dort

Zabalená vepřová panenka

Zabalená vepřová panenka

Oříšková bábovka

Oříšková bábovka

Jogurtová marináda na kuře

Jogurtová marináda na kuře

Pudinková bábovka mix

Pudinková bábovka mix

Kokosová žmolenka (drobenka)

Kokosová žmolenka (drobenka)

Dort "Hlava koně"

Dort "Hlava koně"

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

217
Ztracená vejce se šunkou
Ztracená vejce se šunkou
151
Špagety s mořskými plody
Špagety s mořskými plody
93
Vepřový guláš s mrkví
Vepřový guláš s mrkví
90
Pečené kuře s rýží
Pečené kuře s rýží
63
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

SportRevue.cz FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

  • Recepty.cz
  • Bigmanův hrnec
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact