• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bezvadný vanilkový krém
Napište svůj komentář k receptu

Bezvadný vanilkový krém

autor: Iva Ticháčková
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bezvadný vanilkový krém
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 6
      dl mléko
    • 90
      g cukr krupice
    • 2
      balíček vanilkový cukr
    • 50
      g maizena
    • 2
      ks žloutek
    • 150
      g máslo

Postup přípravy receptu

1
Z mléka odebereme asi 1 dcl.
2
Do ostatního vmícháme cukr + vanilkový cukr a uvedeme do varu.
3
V odebraném množství mléka rozmícháme Maizenu a žloutky a přilijeme do vařícího mléka. Vaříme do zhoustnutí.
4
Do horkého krému nakrájíme máslo a mícháme tak dlouho, až se máslo rozpustí s pojí s krémem. Nešlehat!
5
Toto množství je na velký plech.
6
Je výborný pod ovoce nebo jenom pod šlehačku. Dobře se s ním plní košíčky (neteče), zdobí se ovocem a přelijí želatinou.
7
Nebo se na krém dá čokoládová poleva a přizdobí ořechem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vanilkový a kakaový krém na dorty, řezy, věnečky

Vanilkový a kakaový krém na dorty,…

Vanilkový krém

Vanilkový krém

Vanilkový krém z mikrovlnky

Vanilkový krém z mikrovlnky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jana gross | 22. 12. 2007 16:42

    omluva to nepatřilo sem :-D

  • jana gross | 22. 12. 2007 16:41

    Ahoj všem. Krém jsem dělala z vody, přidala do toho trochu medu a rumu. A úúúúúžasné. Mňam mňam. Kombinovaně :-)))Dávám všem za 1 :-)

  • Iva Ticháčková | 5. 10. 2006 10:13

    Boženko, také souhlasím s pí Oumarovou, že opravdu záleží na dodržení postupu a určitě budete úspěšná. Já osobně raději dělám - jako Di - malé větrníčky nebo malé banánky. Co se týče receptu na odpalované těsto, tak těch je několik.Někde se dává olej, někde máslo nebo hera. Mouka se používá buď hladká nebo hrubá nebo půl na půl hrubá a hladká. Ale postup je vždy stejný.Tak ať se podaří.

  • Di | 5. 10. 2006 06:48

    Já nedělám věnečky, ale malé většníčky, vždycky se mi nafouknou. Viz recept Odpalované větrníčky s vanilkovou náplní. Určitě dodržovat postup, kerý popsala paní Oumarová. Držím palce.

  • bramborka | 4. 10. 2006 21:46

    Jéjej Boženko,vy mi mluvíte z duše!!!Můj pokus o větrníky skončil přesně tak jak popisujete.Také mi to nejde.

  • Jaroslava Oumarová | 4. 10. 2006 18:07

    Boženko, já si myslím, že problém není v těstě, ale v postupu. Při přípravě těsta je nejdůležitější do horké tekutiny nasypat mouku naráz a pilně míchat na mírném plameni, až dno zbělá od mouky, neboli dobře těsto propařit. Po zchladnutí zašlehat vejce postupně - jedno po druhém. Až se zašlehá jedno, klepnout teprve další. Plech vkládat do opravdu dobře vyhřáté trouby, péct prudce 10 minut, troubu NEOTVÍRAT, pak snížit teplotu na polovinu a dopéct dalších 10 minut. Nechat trochu zchladnout a rozříznout, aby vyšla pára. Není na tom nic složitého, příště se Vám určitě bude dařit:-))

  • bozena spotakova | 4. 10. 2006 13:30

    Pani Iva, krem je vyborny, davam 1,ale neviete mi dat dobry recept na venceky/odpalované cesto/mozno pani Tereza ma nejake skusenosti?Ja som sa pokusala mnoho krat a vzdy som z toho mala placky.

  • Tereza Jarčušková | 26. 9. 2006 14:01

    Marcelka, môžete použiť na plnenie venčekov, ale pridajte ešte do teplého krému sneh vyšľahaný z 2 bielkov, ktoré vám zostali. Jemne zamiešajte a plňte.

  • Iva Ticháčková | 26. 9. 2006 11:56

    Nikdy jsem to nezkusila, takže opravdu nevím.

  • Iva Ticháčková | 26. 9. 2006 11:47

    Promiňte, nevyjádřila jsem se přesně.Horký krém se dává na studený moučník.

  • Iva Ticháčková | 26. 9. 2006 11:41

    Krém se dává na moučníík vychlazený. Zdravím.

  • Marcela Ž | 26. 9. 2006 11:31

    Paní Ivo,chtěla jsem se zeptat,jestli tento krém lze použít k náplni žloutkových věnečků,děkuji.

  • Soňa N | 26. 9. 2006 09:56

    Paní Ivo,krém se dává na moučník vychlazený,nebo jestě teplý?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Maizena Máslo Mléko Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Odpalované větrníčky s vanilkovou nápní

Odpalované větrníčky s vanilkovou…

Oběd z papiňáku

Oběd z papiňáku

Kuřecí játra na olivách a víně

Kuřecí játra na olivách a víně

Aprílové řezy se zakysanou smetanou

Aprílové řezy se zakysanou smetanou

Roláda se šlehačkou

Roláda se šlehačkou

Kuřecí prsa na majolce

Kuřecí prsa na majolce

Tulácký guláš

Tulácký guláš

Okurkovo-tvarohový salát s koprem

Okurkovo-tvarohový salát s koprem

Škvarkové rohlíčky II.

Škvarkové rohlíčky II.

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

24
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
20
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
16
Sladké pirohy
Sladké pirohy
15
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
14
Kakaová roláda s čokoládovým krémem
Kakaová roláda s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Konvičková, Bagárová a Bendig: Přiznali toxické vztahy!

Konvičková, Bagárová a Bendig: Přiznali toxické vztahy!

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

  • Recepty.cz
  • Bezvadný vanilkový krém
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact