• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bezlepkový mazanec do pekárny
Napište svůj komentář k receptu

Bezlepkový mazanec do pekárny

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bezlepkový mazanec do pekárny
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      ml mléko 400-500
    • 190
      g cukr
    • 100
      g máslo
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 100
      g ořechy
    • 2
      ks vejce
    • 5
      g sůl
    • citronová šťáva
    • citronová kůra
    • 500
      g mouka Mantler, bezlepková
    • 120
      g rozinky nebo kandovaného ovoce
    • droždí 1 a 1/2 balíčku sušeného droždí

Postup přípravy receptu

1
Do pečící nádoby nejprve nalijeme mléko, přidáme rozpuštěné máslo, olej, cukr, sůl, vejce, šťávu z citronu, citronovou kůru. Nakonec přidáme bezlepkovou mouku a sušené droždí. Do dávkovače rozinek vložíme nasekané ořechy a kandované ovoce. Domácí pekárnu nastavíme na základní program (Normal), pečení s rozinkami (BAKE RAISIN), velikost XL. Program trvá 4 hodiny. Na začátku programu pekárna vyrovnává teplotu vložených potravin s pekárnou. Proto se může stát, že se zdánlivě nebude nic dít. Po zvukovém signálu o ukončení programu hned mazanec nevydělávejte. Nechejte jej v pícce trošku vychladnout. Nespěchejte ani s jeho vyklápěním z pečící nádoby.
2
Recept je z kuchařky pro pekárnu Panasonic, ale jistě lze užít obdobné programy jiných pekáren. Postup ponechávám dle původního receptu - u bezlepkového pečení je to důležité. Recept je možné použít i pro přípravu veky v klasické troubě.
3
Poznámka: na snímku je pečen klasicky v troubě, chtěla jsem vyzkoušet, zda se taky podaří a byl skvělý, ale pekárna je pekárna :-)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bezlepkový tvarohový mazanec

Bezlepkový tvarohový mazanec

Mazanec z domácí pekárny

Mazanec z domácí pekárny

Bezlepkový smetanový dort s rybízem

Bezlepkový smetanový dort s rybízem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • mysule | 16. 5. 2014 12:07

    Mazanec taktéž přetekl a spálil se na spirále...no byl to neskutečný smrad, načuchl tím i mazanec. Kousek který tolik nesmrtěl jsem ochutnala a byl dobrý, takže jen něco udělat s tím překynutím a bude to dobré..

  • Evik | 23. 1. 2012 14:59

    Ahoj holky, tak jsem poprvé zkusila upéct v domácí pekárně bezlepkjový mazanec. Těsto bylo řídké jako na palačinky a nakonec mi přeteklo, takže mi to zasmradfilo celý byt, jak se to napalovalo na spirály v dom.pekárně. Jsem zvědavá na výsledek, jestli bude alespoň po těch 4h utrpení k jídlu :-( . Taky mi připadá ten 4 hodinový program šíleně dlouhý, není to zbatečné ? Napište mi své zkušenosti s mazancem. Pá Evik

  • Radka | 6. 11. 2011 13:17

    Dobrý den, zkoušela jsem váš recept v pekárně na program, který má cca 4 hodiny. Pokud je mazanec v pekárně, je krásný (plná forma), po vypnutí pekárny spadne a je uvnitř sražený. Dle vašeho návodu jsem s vytažením z pekárny nespěchala. Suroviny měly vždy pokojovou teplotu. Zkoušela jsem váš recept několikrát, výsledek byl pokaždé stejný. Chuťově je výborný, musím však cca 1/3 odkrojit :o( Prosím o radu, čím to může být. Děkuji Radka

  • Petržel | 26. 4. 2011 08:49

    Zdravím...Mazanec opravdu výborný..mohu potvrdit..Chutná mi i víc, než ten z normál mouky ;-) Jen budu muset snížit poměr, neb nám chtěl utéct z pekárny ven :-) Díky moc

  • kokoska | 20. 3. 2008 10:29

    Zdravíčko, recept je prostě geniální...je to moc dobré a doufám, že to zkusí i ostatní kuchaři a kuchařky i když já nemám za povolání kuchařku, tak se mi to mocinko povedlo...=D

  • anastazi | 8. 4. 2007 12:33

    zdravím, váš recept jsem našla náhodou a zkusila jsem ho. Zatím nemám moc zkušeností s pečením bezlepkových věcí v dom.pekárně, ale vypadá výýborně :-) sice mi málem utekl z nádoby na začátku pečení, ale je krásně růžovoučký-prostě k nakousnutí.Jaký byl, vám napíšu později:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Mazanec
Moučníky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Citronová šťáva Cukr Droždí Máslo Mléko Mouka Ořechy Rostlinný olej Rozinky Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bigos

Bigos

Škvarkové pagáčiky

Škvarkové pagáčiky

Bublanina s rybízem

Bublanina s rybízem

Cizrna na italský způsob III.

Cizrna na italský způsob III.

Makové řezy s citronem

Makové řezy s citronem

Mrkvová-pažitková pomazánka

Mrkvová-pažitková pomazánka

Litá buchta

Litá buchta

Hovězí na houbách s kořenovou zeleninou

Hovězí na houbách s kořenovou…

Domácí müsli tyčinky

Domácí müsli tyčinky

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

50
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
40
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…
28
Topinky s houbami a čedarem
Topinky s houbami a…
27
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
21
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Hana Vagnerová: Bez terapií ani ránu

Hana Vagnerová: Bez terapií ani ránu

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Bezlepkové Míša řezy
Bezlepkové Míša řezy
Bezlepkový dort
Bezlepkový dort
Bezlepkový dortík do skleničky s vanilkou a mangem
Bezlepkový dortík do skleničky s…
Bezlepkový rebarborový koláč
Bezlepkový rebarborový koláč
Bezlepkový smetanový dort s rybízem
Bezlepkový smetanový dort s rybízem
Bezlepkový tvarohový mazanec
Bezlepkový tvarohový mazanec
  • Recepty.cz
  • Bezlepkový mazanec do pekárny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact