• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Bezlepkový chleba
Napište svůj komentář k receptu

Bezlepkový chleba

autor: 520208
0.0
moje hodnoceni
2.7
hodnotilo: 22
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bezlepkový chleba
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 150
      g bezlepková směs jizerka
    • 150
      g pohanková mouka celozrnná
    • 50
      g kukuřičný škrob RUF
    • 7
      g sušené droždí
    • 4
      lžička sůl
    • 3,50
      lžička cukr krupice nebo Glukopur
    • 1
      špetka kmín
    • 4,50
      lžíce rostlinný olej
    • vlažná voda

Postup přípravy receptu

1
Do misky dáme Jizerku, pohankovou mouku, kukuřičný škrob, droždí, sůl, cukr ,kmín a promícháme. Pak přidáme olej a nejprve 250 ml vlažné vody, zamícháme a pak přidáváme další vodu a důkladně promícháváme, až má těsto konzistenci hustší krupice.
2
Následně vezmeme spodní vysoký díl od remosky (používáme od Remoska Original), vymažeme jej olejem a dáme do něj těsto. Pak vezmeme velký kastrol, do kterého nalijeme cca 5 cm pod okraj horkou vodu (60°C), do něj dáme spodní díl remosky s těstem (plave na vodě), přikryjeme ho utěrkou a necháme kynout minimálně 25 minut.
3
Pak těsto s nádobou vyndáme, přikryjeme poklicí a dáme do studené trouby (používáme klasickou elektrickou) na druhou polohu od spoda (při čtyřech polohách na pečení), termostat nastavíme na 180°C, troubu zapneme a pečeme 40 minut. Dobrou chuť.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vyzkoušený skvělý bezlepkový chleba

Vyzkoušený skvělý bezlepkový chleba

Bezlepkový mazanec do pekárny

Bezlepkový mazanec do pekárny

Bezlepkový smetanový dort s rybízem

Bezlepkový smetanový dort s rybízem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Glukopur | 25. 1. 2015 19:43

    Ahoj, dobrý recept, jen ten Glukopur sladí asi o třetinu méně než běžný cukr krupice, proto by bylo dobré ho dát o něco více.. Nějaké info je o tom tady http://www.glukopur.cz

  • Glukopur | 22. 1. 2015 20:15

    Ahoj, dobrý recept, jen ten Glukopur sladí asi o třetinu méně než běžný cukr krupice, proto by bylo dobré ho dát o něco více.. Nějaké info je o tom tady http://www.glukopur.cz

  • opama@seznam.cz | 27. 2. 2013 11:49

    Já peču ještě jiný chléb a je naprosto úžasný. 250g jizerky 150g pohankové mouky 1 droždí 300ml vlažné vody 1,5 lžičky soli 1 lžíce oleje 2 lžičky drceného kmínu Ani nedělám kvásek, jen droždí rozdrobím do mouky, zaleju vlažnou vodou, přidám špetku cukru a nechám asi 3 minuty. Potom přidám vše ostatní, dám do robotu a hotové těsto do pekárny, kde ho nechám 1 hodinu kynout a 1 hodinu péct. Je velmi rychlý a moc dobrý.

  • 520208 | 7. 4. 2011 17:29

    Chleba nyní děláme v upravené podobě, a to: 100g Jizerky, 200g celozrnné pohankové mouky,100 g kukuřičného škrobu RUF, 2 hrsti burizonů, 2-3 polévkové lžíce lněného semínka, 7 g sušené droždí RUF, 4 čajové lžičky soli, 3 lžičky cukru, 6 lžic oleje. Postup zůstává stejný, doba kynutí je 40 minut.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Pečivo Z mouky/obilovin Pečení Bez lepku Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bezlepková směs Jizerka Cukr krupice Kmín Kukuřičný škrob Pohanková mouka Rostlinný olej Sůl Sušené droždí Vlažná voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kávěnky

Kávěnky

Velikonoční jidáše - krok za krokem

Velikonoční jidáše - krok za krokem

Falešný vlašský salát

Falešný vlašský salát

Kuře na nových bramborách

Kuře na nových bramborách

Nepečená vajíčka

Nepečená vajíčka

Jablečný (hruškový) hřích - dort

Jablečný (hruškový) hřích - dort

Bramborovo-sýrové lívance

Bramborovo-sýrové lívance

Domácí vanilková zmrzlina s mascarpone

Domácí vanilková zmrzlina s mascarpone

Čokoládové sušenky (Chocolate Chip Cookies)

Čokoládové sušenky (Chocolate Chip…

Doporučujeme

60 minut
Pečená kuřecí křídla

Pečená kuřecí křídla

45 minut
Linecké cukroví krok za krokem

Linecké cukroví krok za krokem

45 minut
Crinkles

Crinkles

55 minut
Pracny

Pracny

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

45 minut
Sušenky s arašídovým krémem

Sušenky s arašídovým krémem

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

54
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
31
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
23
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
17
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
15
Vepřová krkovice s fazolovým hummusem a rajčatovou salsou
Vepřová krkovice s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete mít hotové do 30 minut
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete…
Masarykovo cukroví: Upečte si jednoduchá ořechová kolečka, která miloval náš první prezident
Masarykovo cukroví: Upečte si jednoduchá ořechová…
Perníkové chaloupky jako z Hollywoodu: Poznáte, z kterých filmů jsou?
Perníkové chaloupky jako z Hollywoodu: Poznáte, z…
Honí vás mlsná? Udělejte si domácí vaječný likér. S rumem, vodkou, bez vajec nebo perníčkový!
Honí vás mlsná? Udělejte si domácí vaječný likér.…
Velký kalendář vánočního pečení: Kdy upéct perníčky, linecké nebo vánočku?
Velký kalendář vánočního pečení: Kdy upéct…
AHA.cz Po kolapsu zmizel Přeučil ze světa! Hrušková šla s pravdou ven

Po kolapsu zmizel Přeučil ze světa! Hrušková šla s pravdou ven

Mimibazar Testováno mámou: Mluvicí Tablík Kvído od Albi – chytrá hračka, která děti baví i učí

Testováno mámou: Mluvicí Tablík Kvído od Albi – chytrá hračka, která děti baví i učí

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Nejkrásnější diáře na rok 2026: Který bude ten váš?

Nejkrásnější diáře na rok 2026: Který bude ten váš?

Ženy.cz Nesnáším hrocení Vánoc! Řekněme dost předvánočnímu peklu

Nesnáším hrocení Vánoc! Řekněme dost předvánočnímu peklu

Blesk.cz Sabina Klimešová o konci v Bacheloru: Mirek se mi nelíbil, chtěla jsem odejít!

Sabina Klimešová o konci v Bacheloru: Mirek se mi nelíbil, chtěla jsem odejít!

SportRevue.cz FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Velká předpověď pro prosinec: Láska, peníze i zdraví! A měsíc plný flirtu...

Velká předpověď pro prosinec: Láska, peníze i zdraví! A měsíc plný flirtu...

  • Recepty.cz
  • Bezlepkový chleba
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact