• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bezlepkový chleba
Napište svůj komentář k receptu

Bezlepkový chleba

autor: 520208
0.0
moje hodnoceni
2.7
hodnotilo: 22
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bezlepkový chleba
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 150
      g bezlepková směs jizerka
    • 150
      g pohanková mouka celozrnná
    • 50
      g kukuřičný škrob RUF
    • 7
      g sušené droždí
    • 4
      lžička sůl
    • 3,50
      lžička cukr krupice nebo Glukopur
    • 1
      špetka kmín
    • 4,50
      lžíce rostlinný olej
    • vlažná voda

Postup přípravy receptu

1
Do misky dáme Jizerku, pohankovou mouku, kukuřičný škrob, droždí, sůl, cukr ,kmín a promícháme. Pak přidáme olej a nejprve 250 ml vlažné vody, zamícháme a pak přidáváme další vodu a důkladně promícháváme, až má těsto konzistenci hustší krupice.
2
Následně vezmeme spodní vysoký díl od remosky (používáme od Remoska Original), vymažeme jej olejem a dáme do něj těsto. Pak vezmeme velký kastrol, do kterého nalijeme cca 5 cm pod okraj horkou vodu (60°C), do něj dáme spodní díl remosky s těstem (plave na vodě), přikryjeme ho utěrkou a necháme kynout minimálně 25 minut.
3
Pak těsto s nádobou vyndáme, přikryjeme poklicí a dáme do studené trouby (používáme klasickou elektrickou) na druhou polohu od spoda (při čtyřech polohách na pečení), termostat nastavíme na 180°C, troubu zapneme a pečeme 40 minut. Dobrou chuť.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vyzkoušený skvělý bezlepkový chleba

Vyzkoušený skvělý bezlepkový chleba

Bezlepkový mazanec do pekárny

Bezlepkový mazanec do pekárny

Bezlepkový smetanový dort s rybízem

Bezlepkový smetanový dort s rybízem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Glukopur | 25. 1. 2015 19:43

    Ahoj, dobrý recept, jen ten Glukopur sladí asi o třetinu méně než běžný cukr krupice, proto by bylo dobré ho dát o něco více.. Nějaké info je o tom tady http://www.glukopur.cz

  • Glukopur | 22. 1. 2015 20:15

    Ahoj, dobrý recept, jen ten Glukopur sladí asi o třetinu méně než běžný cukr krupice, proto by bylo dobré ho dát o něco více.. Nějaké info je o tom tady http://www.glukopur.cz

  • opama@seznam.cz | 27. 2. 2013 11:49

    Já peču ještě jiný chléb a je naprosto úžasný. 250g jizerky 150g pohankové mouky 1 droždí 300ml vlažné vody 1,5 lžičky soli 1 lžíce oleje 2 lžičky drceného kmínu Ani nedělám kvásek, jen droždí rozdrobím do mouky, zaleju vlažnou vodou, přidám špetku cukru a nechám asi 3 minuty. Potom přidám vše ostatní, dám do robotu a hotové těsto do pekárny, kde ho nechám 1 hodinu kynout a 1 hodinu péct. Je velmi rychlý a moc dobrý.

  • 520208 | 7. 4. 2011 17:29

    Chleba nyní děláme v upravené podobě, a to: 100g Jizerky, 200g celozrnné pohankové mouky,100 g kukuřičného škrobu RUF, 2 hrsti burizonů, 2-3 polévkové lžíce lněného semínka, 7 g sušené droždí RUF, 4 čajové lžičky soli, 3 lžičky cukru, 6 lžic oleje. Postup zůstává stejný, doba kynutí je 40 minut.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Pečivo Z mouky/obilovin Pečení Bez lepku Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bezlepková směs Jizerka Cukr krupice Kmín Kukuřičný škrob Pohanková mouka Rostlinný olej Sůl Sušené droždí Vlažná voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Houskové knedlíky

Houskové knedlíky

Ledový salát se smetanou

Ledový salát se smetanou

Mrkvový salát trochu jinak

Mrkvový salát trochu jinak

Pravé italské tiramisu II.

Pravé italské tiramisu II.

Přírodní plátek s křenovou omáčkou

Přírodní plátek s křenovou omáčkou

Brokolicová polévka bez smetany

Brokolicová polévka bez smetany

Jednoduchá špenátovo-nivová polévka

Jednoduchá špenátovo-nivová polévka

Pečené plněné papriky III.

Pečené plněné papriky III.

Hlíva s přírodním masem - minutka

Hlíva s přírodním masem - minutka

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

103
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
87
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
63
Bramborový guláš s hlívou
Bramborový guláš s hlívou
58
Gnocchi se zelím a mletým masem
Gnocchi se zelím a…
49
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Konvičková, Bagárová a Bendig: Přiznali toxické vztahy!

Konvičková, Bagárová a Bendig: Přiznali toxické vztahy!

SportRevue.cz FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

  • Recepty.cz
  • Bezlepkový chleba
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact