• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bezkonkurenční babiččiny vánoční rohlíčky
Napište svůj komentář k receptu

Bezkonkurenční babiččiny vánoční rohlíčky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bezkonkurenční babiččiny vánoční rohlíčky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 140
      g strouhané ořechy
    • 140
      g cukr krupice
    • 70
      g rozinky
    • 1
      ks bílek
    • 1
      špetka skořice
    • 1
      lžička citronová kůra
    • 2
      špetka hřebíček tlučený

Postup přípravy receptu

1
Rozinky umeleme nebo jemně nakrájíme (pro snadnější krájení můžeme na chvíli namočit do teplé vody), smícháme s ostatním. Vyválíme šišku, odkrájíme kousky a tvoříme rohlíčky. Pokud se těsto lepí, posypáváme moučkovým cukrem. Pečeme na střední teplotu v mírně vyhřáté troubě. Za chvíli se z trouby bude linout taková vůně, že půjdete hledat vánoční ozdoby!
2
Po upečení a vystydnutí ztvrdnou, je dobré je nechat rozležet, proto peču vždy jako první. Pokud chcete, aby rychle změkly, dejte do krabice rozkrojené jablko a za 2 dny jsou měkké. Když nebudete mít mletý hřebíček, stojí zato si ho v obchodě s kořením koupit, nebo doma utlouct. Je tam nutný.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šátečky - bezkonkurenční

Šátečky - bezkonkurenční

Rychlá a bezkonkurenční buchta/zákusek

Rychlá a bezkonkurenční buchta/zákusek

Dietické Vánoční rohlíčky

Dietické Vánoční rohlíčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • duo | 17. 12. 2010 20:27

    no.. ztráta času. Bezkonkurenčně si z nás někdo..vystřelil. Přílis sladké, nepevné, .. nesmyslnej recept..Škoda času / ingrediencí.. Good luck Pozn.: Mé kotě mělo rádo ještě ty neupečené.. na plechu čekající :), po upečení.. ani pes nežral..

  • agneska | 30. 10. 2010 16:14

    Chybí mi u těch receptů fotografie. Doufám, že je tam přidáte. Děkuji.

  • Helča z hor | 18. 12. 2007 16:09

    Souhlasím s Naďou.Dávám za1.

  • Naďa Lhotáková | 14. 12. 2007 20:00

    Také jsem tyto rohlíčky zkusila,byli opravdu tvrdé,ale po týdnu už jsou vláčné.Chuťově dobré.

  • Anonym | 14. 12. 2007 14:10

    Tak já ty bezkonkurenční rohlíčky včera dělala. I když jsem postupovala přesně podle receptu, žádná supr vůně se z trouby nelinula, a to sem se na ní fakt těšila. No nevím. Taky bych upřesnila dobu pečení, asi sem je pekla moc dlouho, jelikož se mi zdály pořád "nepevné", ale jakmile jsem je vytáhla z trouby, tak po zchladnutí byli jako beton. Opravdu bych pro ostatní, kteří budou tento recept zkoušet, upřesnila dobu pečení.

  • Gabriela Trnková | 7. 12. 2007 09:48

    Skuste rohlíčky dát do vyymazaných formiček.Já to tak delám a jsem spokojena.

  • Eva Přecechtělová | 16. 11. 2007 15:07

    Paní Anno mám zde podobný recept od kamarádky, "Ořechové rohlíčky Heda". Porovnejte recept, třeba Vám tam něco chybí. Mě se neroztíkají a jsou opravdu moc dobré.

  • Hela - | 16. 11. 2007 14:18

    Chyba může být v teplotě pečení. Většinou, když dáte drobné tvary do horké trouby, tak se roztečou. Nebo zkuste do vašeho receptu dát taky jen bílek. No já bych to pekla tak do 150 °C. Asi to budete muset vyzkoušet. Jestli na něco příjdu, dám vám tady vědět.

  • Anna Č. | 16. 11. 2007 13:27

    Paní Helo,z komentářů vím,že máte bohaté zkušenosti a nepřeberné množství nápadů a hlavně ochotu poradit.Mám podobný recept na rohlíčky jako Vy.1/4 kg cukru,1/4 kg ořechů,1 celé vejce.Tvarují se v rukou a stříká se na ně po upečení a vychladnutí vaječný krém.Chuťově velmi dobré,ale s rohlíčky je potíž.Roztečou se a vytvoří spíše placky než vyšší rohlíčky.V čem je asi chyba?Děkuji Vám za odpověď.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Prosinec Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citronová kůra Cukr krupice Hřebíček Rozinky Skořice Strouhané ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bifteky se zeleným pepřem

Bifteky se zeleným pepřem

Roštěnky Esterházy

Roštěnky Esterházy

Tatarský biftek

Tatarský biftek

Domácí Rumcajs

Domácí Rumcajs

Bůčková pochoutka

Bůčková pochoutka

Avokádový krém

Avokádový krém

Oblíbené houstičky

Oblíbené houstičky

Domácí paštika II.

Domácí paštika II.

Zapečené brambory se smetanou a parmazánem

Zapečené brambory se smetanou a…

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

54
Hruškový koláč s tvarohovým těstem a žmolenkou
Hruškový koláč s…
29
Mechový dort s mascarpone
Mechový dort s mascarpone
28
Papriky se šlehanou sekanou s rajskou omáčkou
Papriky se šlehanou…
27
Kukuřičný vdolek kynutý, základní recept
Kukuřičný vdolek kynutý,…
24
Kuře na paprice s jemnými krupicovými noky
Kuře na paprice s…

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
AHA.cz Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Ženy.cz Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Blesk.cz Fotograf slavných Robert Vano (77): První fotky po operaci krkavic! Cigárko si však neodpustil

Fotograf slavných Robert Vano (77): První fotky po operaci krkavic! Cigárko si však neodpustil

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

  • Recepty.cz
  • Bezkonkurenční babiččiny vánoční rohlíčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact