• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bezkonkurenční babiččiny vánoční rohlíčky
Napište svůj komentář k receptu

Bezkonkurenční babiččiny vánoční rohlíčky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bezkonkurenční babiččiny vánoční rohlíčky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 140
      g strouhané ořechy
    • 140
      g cukr krupice
    • 70
      g rozinky
    • 1
      ks bílek
    • 1
      špetka skořice
    • 1
      lžička citronová kůra
    • 2
      špetka hřebíček tlučený

Postup přípravy receptu

1
Rozinky umeleme nebo jemně nakrájíme (pro snadnější krájení můžeme na chvíli namočit do teplé vody), smícháme s ostatním. Vyválíme šišku, odkrájíme kousky a tvoříme rohlíčky. Pokud se těsto lepí, posypáváme moučkovým cukrem. Pečeme na střední teplotu v mírně vyhřáté troubě. Za chvíli se z trouby bude linout taková vůně, že půjdete hledat vánoční ozdoby!
2
Po upečení a vystydnutí ztvrdnou, je dobré je nechat rozležet, proto peču vždy jako první. Pokud chcete, aby rychle změkly, dejte do krabice rozkrojené jablko a za 2 dny jsou měkké. Když nebudete mít mletý hřebíček, stojí zato si ho v obchodě s kořením koupit, nebo doma utlouct. Je tam nutný.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šátečky - bezkonkurenční

Šátečky - bezkonkurenční

Rychlá a bezkonkurenční buchta/zákusek

Rychlá a bezkonkurenční buchta/zákusek

Dietické Vánoční rohlíčky

Dietické Vánoční rohlíčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • duo | 17. 12. 2010 20:27

    no.. ztráta času. Bezkonkurenčně si z nás někdo..vystřelil. Přílis sladké, nepevné, .. nesmyslnej recept..Škoda času / ingrediencí.. Good luck Pozn.: Mé kotě mělo rádo ještě ty neupečené.. na plechu čekající :), po upečení.. ani pes nežral..

  • agneska | 30. 10. 2010 16:14

    Chybí mi u těch receptů fotografie. Doufám, že je tam přidáte. Děkuji.

  • Helča z hor | 18. 12. 2007 16:09

    Souhlasím s Naďou.Dávám za1.

  • Naďa Lhotáková | 14. 12. 2007 20:00

    Také jsem tyto rohlíčky zkusila,byli opravdu tvrdé,ale po týdnu už jsou vláčné.Chuťově dobré.

  • Anonym | 14. 12. 2007 14:10

    Tak já ty bezkonkurenční rohlíčky včera dělala. I když jsem postupovala přesně podle receptu, žádná supr vůně se z trouby nelinula, a to sem se na ní fakt těšila. No nevím. Taky bych upřesnila dobu pečení, asi sem je pekla moc dlouho, jelikož se mi zdály pořád "nepevné", ale jakmile jsem je vytáhla z trouby, tak po zchladnutí byli jako beton. Opravdu bych pro ostatní, kteří budou tento recept zkoušet, upřesnila dobu pečení.

  • Gabriela Trnková | 7. 12. 2007 09:48

    Skuste rohlíčky dát do vyymazaných formiček.Já to tak delám a jsem spokojena.

  • Eva Přecechtělová | 16. 11. 2007 15:07

    Paní Anno mám zde podobný recept od kamarádky, "Ořechové rohlíčky Heda". Porovnejte recept, třeba Vám tam něco chybí. Mě se neroztíkají a jsou opravdu moc dobré.

  • Hela - | 16. 11. 2007 14:18

    Chyba může být v teplotě pečení. Většinou, když dáte drobné tvary do horké trouby, tak se roztečou. Nebo zkuste do vašeho receptu dát taky jen bílek. No já bych to pekla tak do 150 °C. Asi to budete muset vyzkoušet. Jestli na něco příjdu, dám vám tady vědět.

  • Anna Č. | 16. 11. 2007 13:27

    Paní Helo,z komentářů vím,že máte bohaté zkušenosti a nepřeberné množství nápadů a hlavně ochotu poradit.Mám podobný recept na rohlíčky jako Vy.1/4 kg cukru,1/4 kg ořechů,1 celé vejce.Tvarují se v rukou a stříká se na ně po upečení a vychladnutí vaječný krém.Chuťově velmi dobré,ale s rohlíčky je potíž.Roztečou se a vytvoří spíše placky než vyšší rohlíčky.V čem je asi chyba?Děkuji Vám za odpověď.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Prosinec Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citronová kůra Cukr krupice Hřebíček Rozinky Skořice Strouhané ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapustové řízky

Kapustové řízky

Pomazánka s tuňákem pro děti i dospělé 123

Pomazánka s tuňákem pro děti i…

Borůvková buchta

Borůvková buchta

Mňam kuskus rychlovka

Mňam kuskus rychlovka

Čočková polévka s kořenovou zeleninou

Čočková polévka s kořenovou zeleninou

Svíčková Stroganoff

Svíčková Stroganoff

Hrnečková bublanina

Hrnečková bublanina

Citronovo-tvarohová buchta

Citronovo-tvarohová buchta

Chlebová polévka podle Ládi Hrušky

Chlebová polévka podle Ládi Hrušky

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

105
Francouzský dresing
Francouzský dresing
89
Vaječné rolky s nori a uzeným lososem
Vaječné rolky s nori a…
88
Václavky (bedly, hlíva) nejen s kroupami
Václavky (bedly, hlíva)…
56
Uzená stehýnka se zelím a těstovinami
Uzená stehýnka se zelím…
39
Jablečný Lotus řez - nepečený
Jablečný Lotus řez -…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz LP a česká kráska Maurerová: Dojemné přiznání

LP a česká kráska Maurerová: Dojemné přiznání

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Bezkonkurenční babiččiny vánoční rohlíčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact