• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bezinkový džem (rosol) - květový
Napište svůj komentář k receptu

Bezinkový džem (rosol) - květový

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 89
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bezinkový džem (rosol) - květový
Bezinkový džem (rosol) - květový
Bezinkový džem (rosol) - květový
Bezinkový džem (rosol) - květový
Bezinkový džem (rosol) - květový
Bezinkový džem (rosol) - květový
Bezinkový džem (rosol) - květový
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 30
      ks bezové květy velké, v plném květu
    • 2
      ks citron
    • 2,50
      l voda
    • 2,50
      kg cukr krupice nebo krystal
    • 3
      ks želírovací prostředek (na 1 kilogram ovoce 1 kus)

Postup přípravy receptu

1
Natrháme bezinkové květy v plném květu, pěkně velké, bez mšic a broučků, daleko od silnice. Dáme je do hrnce, přilijeme 2,5 litru vody, přidáme kůru ze dvou velkých citronů (pouze žlutou část!) a všechnu vymačkanou šťávu. Vše přivedeme k varu a cca 15 minut vaříme pod poklicí. Pak odstavíme a necháme vše do druhého dne pod poklicí louhovat.
2
Výluh z bezinek přecedíme přes plátěný ubrousek, bezinky vymačkáme. Čistou bezinkovou šťávu nalijeme do většího kastrolu, přisypeme cukr, do kterého jsme zamíchali želírovací prostředky a dle návodu na želírovacím prostředku povaříme.
3
Horký džem nalijeme do suchých čistých sklenic, pevně uzavřeme a na pár minut otočíme dnem vzhůru (není nutné). Pak otočíme zpět a necháme vychladnout. Skladujeme na suchém temném místě (sklep, komora...).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šumivý rosol

Šumivý rosol

Bezinkový sirup

Bezinkový sirup

Bezinkový likér

Bezinkový likér

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 | 12. 3. 2019 18:25

    Adriana Malá: ...děkuji :)

  • Adriana Malá | 11. 3. 2019 19:45

    Hmm, to vypadá dobře, děkuji za recept :). Už se moc těším až to vyzkouším. Máme teď nově vylepšenou kuchyň, tak se vaří báječně. Zítra nám ještě mají dovézt nějaké doplňky z Blanca https://eshop-blanco.cz/ , tak se už nemohu dočkat. Adriana

  • Hanka Černá | 21. 6. 2016 14:42

    To není recept, to je poklad O:-) Děkuji!!!!!

  • Viola | 6. 6. 2016 19:53

    Jsem ráda,že jsem ještě na poslední chvíli objevila tento recept,protože u nás bez pomalu odkvétá.Džem je opravdu úžasný,chválím ho kudy chodím a děkuji za recept.

  • Vituš | 29. 5. 2016 20:51

    Tak tohle je ze všech našich bezinkových výrobků zatím ten nejlepší a určitě ho doporučuji všem kdo rádi sladké. Naše první ochutnávka byla na houskách s máslem a olizovali jsme se až za ušima.

  • Klára Veselá | 17. 6. 2015 22:02

    První ochutnávka byla na amerických lívancích no a byla to senzační večeře. Džem chutná výborně :p .

  • Dáda | 11. 6. 2015 09:03

    Jsem moc překvapená názory. Tak to jdu zkusit pak dám vědět.

  • Petra | 4. 6. 2015 20:25

    Děkuji za úžasný bezinkový recept. Džem je výborný a vypadá sluníčkově zlatě :*)

  • Nitkova Jitka | 30. 5. 2015 21:53

    Dzem je vyborny, uzasne voni a jeste lip chutna. Jsem velmi mile prekvapena, protoze jsem ho nikdy nemela a o bezinkovem dzemu jsem teke nikdy neslysela. Dokonce ani moje devadesatileta maminka ho neznala a ta se v bylinkach vyzna jako malo kdo. Rikala mi casto takove prislovi : pred hermankem smekni, pred bezinkou klekni. Moc dekuji za recept.

  • Zuzana Pízová | 27. 5. 2015 17:12

    Džem je bezvadný a mockrát děkuji za skvělý recept. Z bezinkových květů děláme i med a limonádu.

  • TheKacabi
    TheKacabi | 10. 6. 2014 10:20

    mňam... dělala jsem z poloviny uvedených ingrediencí, ptž jsem si nebyla jistá, jak to vyjde... dala jsem tedy jen jeden citron a 10g kyseliny citronové - máme radši trochu kyselejší... :-) a je to výborné... :D

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Zavařování & nakládání Džemy a marmelády Vegetariánské a zdravé
Pokrmy Ostatní Sladké Zavařování a nakládání Bezmasá jídla Snídaně Svačina Večeře Vaření Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bezové květy Citron Cukr krupice Voda Želírovací prostředek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohová pomazánka s česnekem

Tvarohová pomazánka s česnekem

Nejlepší makovec

Nejlepší makovec

Pudinkový dort z listového těsta a jablky

Pudinkový dort z listového těsta a…

Drážďanský špaldový chleba

Drážďanský špaldový chleba

Bochánek - třený

Bochánek - třený

Chilli Con Carne - mexická specialita

Chilli Con Carne - mexická specialita

Česnekové bramborové knedlíky s houskou

Česnekové bramborové knedlíky s…

Rychlý salát s kozím sýrem

Rychlý salát s kozím sýrem

El Paso Kořenící směs na fajitas/tortillas

El Paso Kořenící směs na fajitas…

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

31
Jednoduché zeleninové lečo s fazolemi
Jednoduché zeleninové…
25
Asijské nudle s restovanou zeleninou
Asijské nudle s…
24
Guláš s hráškem
Guláš s hráškem
20
Houbovo-smetanová krkovička
Houbovo-smetanová…
16
Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou
Pstruzi s bylinkami,…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Konvičková, Bagárová a Bendig: Přiznali toxické vztahy!

Konvičková, Bagárová a Bendig: Přiznali toxické vztahy!

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Bezinková limonáda
Bezinková limonáda
Bezinková limonáda II.
Bezinková limonáda II.
Bezinková šťáva II.
Bezinková šťáva II.
Bezinkový krém s ovocným kompotem
Bezinkový krém s ovocným kompotem
Bezinkový likér
Bezinkový likér
Bezinkový med
Bezinkový med
  • Recepty.cz
  • Bezinkový džem (rosol) - květový
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact