• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bezinkový džem (rosol) - květový
Napište svůj komentář k receptu

Bezinkový džem (rosol) - květový

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 89
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bezinkový džem (rosol) - květový
Bezinkový džem (rosol) - květový
Bezinkový džem (rosol) - květový
Bezinkový džem (rosol) - květový
Bezinkový džem (rosol) - květový
Bezinkový džem (rosol) - květový
Bezinkový džem (rosol) - květový
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 30
      ks bezové květy velké, v plném květu
    • 2
      ks citron
    • 2,50
      l voda
    • 2,50
      kg cukr krupice nebo krystal
    • 3
      ks želírovací prostředek (na 1 kilogram ovoce 1 kus)

Postup přípravy receptu

1
Natrháme bezinkové květy v plném květu, pěkně velké, bez mšic a broučků, daleko od silnice. Dáme je do hrnce, přilijeme 2,5 litru vody, přidáme kůru ze dvou velkých citronů (pouze žlutou část!) a všechnu vymačkanou šťávu. Vše přivedeme k varu a cca 15 minut vaříme pod poklicí. Pak odstavíme a necháme vše do druhého dne pod poklicí louhovat.
2
Výluh z bezinek přecedíme přes plátěný ubrousek, bezinky vymačkáme. Čistou bezinkovou šťávu nalijeme do většího kastrolu, přisypeme cukr, do kterého jsme zamíchali želírovací prostředky a dle návodu na želírovacím prostředku povaříme.
3
Horký džem nalijeme do suchých čistých sklenic, pevně uzavřeme a na pár minut otočíme dnem vzhůru (není nutné). Pak otočíme zpět a necháme vychladnout. Skladujeme na suchém temném místě (sklep, komora...).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šumivý rosol

Šumivý rosol

Bezinkový sirup

Bezinkový sirup

Bezinkový likér

Bezinkový likér

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 | 12. 3. 2019 18:25

    Adriana Malá: ...děkuji :)

  • Adriana Malá | 11. 3. 2019 19:45

    Hmm, to vypadá dobře, děkuji za recept :). Už se moc těším až to vyzkouším. Máme teď nově vylepšenou kuchyň, tak se vaří báječně. Zítra nám ještě mají dovézt nějaké doplňky z Blanca https://eshop-blanco.cz/ , tak se už nemohu dočkat. Adriana

  • Hanka Černá | 21. 6. 2016 14:42

    To není recept, to je poklad O:-) Děkuji!!!!!

  • Viola | 6. 6. 2016 19:53

    Jsem ráda,že jsem ještě na poslední chvíli objevila tento recept,protože u nás bez pomalu odkvétá.Džem je opravdu úžasný,chválím ho kudy chodím a děkuji za recept.

  • Vituš | 29. 5. 2016 20:51

    Tak tohle je ze všech našich bezinkových výrobků zatím ten nejlepší a určitě ho doporučuji všem kdo rádi sladké. Naše první ochutnávka byla na houskách s máslem a olizovali jsme se až za ušima.

  • Klára Veselá | 17. 6. 2015 22:02

    První ochutnávka byla na amerických lívancích no a byla to senzační večeře. Džem chutná výborně :p .

  • Dáda | 11. 6. 2015 09:03

    Jsem moc překvapená názory. Tak to jdu zkusit pak dám vědět.

  • Petra | 4. 6. 2015 20:25

    Děkuji za úžasný bezinkový recept. Džem je výborný a vypadá sluníčkově zlatě :*)

  • Nitkova Jitka | 30. 5. 2015 21:53

    Dzem je vyborny, uzasne voni a jeste lip chutna. Jsem velmi mile prekvapena, protoze jsem ho nikdy nemela a o bezinkovem dzemu jsem teke nikdy neslysela. Dokonce ani moje devadesatileta maminka ho neznala a ta se v bylinkach vyzna jako malo kdo. Rikala mi casto takove prislovi : pred hermankem smekni, pred bezinkou klekni. Moc dekuji za recept.

  • Zuzana Pízová | 27. 5. 2015 17:12

    Džem je bezvadný a mockrát děkuji za skvělý recept. Z bezinkových květů děláme i med a limonádu.

  • TheKacabi
    TheKacabi | 10. 6. 2014 10:20

    mňam... dělala jsem z poloviny uvedených ingrediencí, ptž jsem si nebyla jistá, jak to vyjde... dala jsem tedy jen jeden citron a 10g kyseliny citronové - máme radši trochu kyselejší... :-) a je to výborné... :D

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Zavařování & nakládání Džemy a marmelády Vegetariánské a zdravé
Pokrmy Ostatní Sladké Zavařování a nakládání Bezmasá jídla Snídaně Svačina Večeře Vaření Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bezové květy Citron Cukr krupice Voda Želírovací prostředek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zámecké brambory

Zámecké brambory

Řezy s jablky, ořechy a smetanou

Řezy s jablky, ořechy a smetanou

All exclusive s jahodami

All exclusive s jahodami

Buřtový salát

Buřtový salát

Buchty s kypřícím práškem

Buchty s kypřícím práškem

Okurková polévka dle časopisu F.O.O.D.

Okurková polévka dle časopisu F.O.O.D.

Salát z červeného zelí IV.

Salát z červeného zelí IV.

Nepečené kokosové kostky

Nepečené kokosové kostky

Dušené zelí - zadělávané

Dušené zelí - zadělávané

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

44
Karamelový krém s kdoulovým kompotem
Karamelový krém s…
31
Šneci z remosky - na slano
Šneci z remosky - na…
27
Houbové škvarky z václavek či bedel
Houbové škvarky z…
24
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
24
Zeleninový salát s kuřecím masem, krutony a česnekovou zálivkou
Zeleninový salát s…

Zajímavé články

Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola jedno jídlo. Do dietního jídelníčku byste ho asi nezařadili
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola…
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou náladu smutným dětem a dodají energii unaveným rodičům
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů,…
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
AHA.cz Vondráčkovou poslali na DNA testy! Co se stalo?

Vondráčkovou poslali na DNA testy! Co se stalo?

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Ženy.cz Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Blesk.cz Ex Stropnického Daniel Krejčík (31): Tajná svatba! Přiznal nové příjmení

Ex Stropnického Daniel Krejčík (31): Tajná svatba! Přiznal nové příjmení

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Další doporučené recepty:

Bezinková limonáda
Bezinková limonáda
Bezinková limonáda II.
Bezinková limonáda II.
Bezinková šťáva II.
Bezinková šťáva II.
Bezinkový krém s ovocným kompotem
Bezinkový krém s ovocným kompotem
Bezinkový likér
Bezinkový likér
Bezinkový med
Bezinkový med
  • Recepty.cz
  • Bezinkový džem (rosol) - květový
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact